Events

Events

Πίσω

Γιατί δεν έχω λάβει το newsletter για το event;

Εάν δεν έχετε λάβει το Newsletter για κάποιο από τα events που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Elvenar, αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους. Όποιος και να είναι ο λόγος όμως, η επαναποστολή του newsletter δεν είναι εφικτή. Επίσης, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποδώσουμε οποιαδήποτε ανταμοιβή μέσω του Κέντρου Υποστήριξης, όμως εάν το mail έχει σταλεί και καταφέρετε να το εντοπίσετε, μπορείτε να αποκτήσετε τις ανταμοιβές που παρέχει. 

Παρακάτω παραθέτουμε τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος χρήστης να μην έχει λάβει το newsletter καθώς και τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίπτωση.


Η διεύθυνση email δεν είναι επαληθευμένη

Εάν δεν έχετε επαληθεύσει το email σας, δεν γίνεται να μπείτε στη λίστα αποστολής των newsletters. Μπορείτε να επαληθεύσετε το email σας από τις Ρυθμίσεις εντός του παιχνιδιού.


Δεν μας επιτρέπετε να σας αποστείλουμε emails

Στο μενού των Ρυθμίσεων, πατώντας την επιλογή "Επιλογές χρήσης δεδομένων" μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails ή όχι. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει να λαμβάνετε ενημερωτικά emails.

Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές, παρακαλούμε πατήστε "Αποθήκευση Προτιμήσεων" ώστε να τεθούν σε ισχύ.

Έχετε πρόσφατα αλλάξει διεύθυνση email

Εάν έχετε πρόσφατα αλλάξει τη διεύθυνση email σας, είναι πιθανόν να έχει σταλεί το email στην παλιά διεύθυνση, οπότε παρακαλούμε ελέγξτε το παλιό σας email.


Έχετε επιλέξει να μην είστε εγγεγγραμμένος/η στο newsletter 

Εάν έχετε καταργήσει την εγγραφή σας στο newsletter πατώντας στο σύνδεσμο που δίνει τη δυνατότητα διαγραφής από το newsletter (στο τέλος των newsletters) δεν μπορείτε να λάβετε ξανά newsletters, εφόσον επιλέξατε να μην λαμβάνετε αλληλογραφία από εμάς. Στην περίπτωση που επιθυμείτε επανεγγραφή, παρακαλούμε μεταβείτε στις επιλογές "Χρήσης Δεδομένων" στις Ρυθμίσεις του παιχνιδιού και ενεργοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή.

Η ηλεκτρονική σας θυρίδα έχει γεμίσει και δεν μπορείτε να λάβετε άλλα emails

Οι περισσότεροι πάροχοι emails παρέχουν περιορισμένο χώρο για τα εισερχόμενά σας. Εάν έχετε συμπληρώσει το όριο, μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να λάβετε άλλα emails. Παρακαλούμε ελέγξτε εάν έχετε αρκετό χώρο στα εισερχόμενά σας.


Η διεύθυνση email σας έχει απενεργοποιηθεί

Εάν δεν έχετε μπει στο email σας για αρκετό χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει σημανθεί ως "ανενεργός λογαριασμός" από τον πάροχο της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να λάβετε κανένα email, άρα ούτε και το newsletter.


Επιλογή γλώσσας