Krigskonst

Krigskonst

Tillbaka

Hur erövrar jag en by?

Att Adla innebär att ta över eller erövra en annan by. Det är det enda sättet att skaffa sig  en andra by. För att adla en by behöver du först en adelsman och sedan attackera målbyn med den. I en framgångsrik attack sänker adelsmannen byns lojalitet. Baslojaliteten för en by är 100 och varje attack sänker lojaliteten med 20-35, även om du skickar fler än en adelsman i attacken. För att ta över byn måste lojaliteten minska till 0 eller lägre. Detta tar vanligtvis 4 eller 5 attacker, i sällsynta fall kan det också göras med 3 attacker.

En adelsman som attackerar ensam dör vanligtvis på basförsvaret i en by, så du bör alltid skicka den tillsammans med medföljande trupper.

Så snart adelsmannen sänkt lojaliteten till 0 eller lägre, tar den över byn och är förbrukad. Den kan alltså inte användas för ytterligare  attacker. Notera att de trupper som följt adelsmannen i attacken som tar över byn kommer stanna kvar i den nya byn som försvar - du måste alltså dra tillbaka dessa trupper till deras ursprungsby för att kunna använda dem igen


Relaterade artiklar
Välj språk