Épületek

Épületek

Vissza

Általános információ

Az épületek kulcsfontosságúak a játékban, számos hasznos funkciójuk van, ráadásul a haladásodat is nyomon tudod követni rajtuk keresztül. Minden épület pontokat generál, amelynek az összegét a térképen a falud fölött látsz. Az épületek más épületeket, egységeket, illetve fejlesztéseket oldanak fel a faluban. Az épületek építése nagyban függ a Főhadiszállástól, fejleszd azt minél előbb magasabb szintre.

Építési feltételek


Egyes épületek felépítésének feltételei vannak, amelyek az alábbiak lehetnek:

Feltételek az építéshez
Tétel
Ikon Helyzet Hogyan szerezhetek belőle többet?
Fa (Nyersanyag) Jobb felső oldal Növeld a szintjét: Fatelep
Agyag (Nyersanyag ) Jobb felső oldal
Növeld a szintjét :Agyagbánya
Vas (Nyersanyag ) Jobb felső oldal
Növeld a szintjét: Vasbánya
Élelmiszer Jobb felső oldal
Növeld a szintjét : Farm
Főhadiszállás A falu közepén Növeld a szintjét :Főhadiszállás


Melyik épület mire jó?


Ikon
Név
Leírás
Főhadiszállás


Itt tudsz új épületeket építeni, és a már meglévőket fejleszteni. A főhadiszállás az új épületek fejlesztésében játszik fontos szerepet.
Fatelep Ez az épület termel fát a falud számára. Minél magasabbra építed fel, annál több fát termel óránként.
Agyagbánya Az agyagbánya látja el a városodat agyaggal, amely elengedhetetlen az egységek képzéséhez, és épületek építéséhez. Emeld minél magasabb szintre, hogy nagyobb legyen a termelés.
Vasbánya Ez az épület vasércet fát a falud számára. Minél magasabbra építed fel, annál több vasércet termel óránként.
Tanya A tanya látja el szabad népességgel a faludat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy épületeket építs, és egységeket toborozz. Minél magasabb az épület szintje, annál több szabad népességet biztosít.
Raktár A raktárban tudod tárolni a nyersanyagaidat, amelyekkel épületeket építhetsz, és egységeket képezhetsz. Minél magasabb a raktár szintje, annál több nyersanyagot tudsz ott tárolni, és annál több lesz elrejtve a fosztogatók elől.
Kápolna/templom A kápolna az összes faludnak ad egy morál bónuszt a kezdő provinciádban. Ha a faludnak van hite, az egységek 100% morállal harcolnak, az 50% helyett. A kápolna alapértelmezetten az első faludban van elhelyezve, és csak egyszer lehet megépíteni. Amikor a falut meghódítják a kápolna eltűnik.

A templom szintén morál bónuszt ad, amellyel 100%-os hatékonysággal harcolnak az egységeid, az 50% helyett.
Ha falvadat elfoglalták és kápolna volt benne, egy újabb kápolnát tudsz felépíteni bármelyik más favadban.
Gyülekezőhely A gyülekezőhelyen tudsz új készterveket készíteni, amellyel megkönnyítheted az egységküldéseket. A gyülekezőhely felgyorsítja a barbár falvak elleni támadásokat és minden épületszint 50%-al növeli a sebességet. Max szinten 250%-os támadási sebességet biztosít.
Barakk A barakkban tudsz egységeket képezni. Minél magasabbra építed az épületet, annál több elérhető egységtípusod lesz.
A barakkban egységeket képezhetsz ki amelyek segítségével megvédheted a falvadat vagy más falvakat támadhatsz meg. Az egységek két csoportba vannak sorolva, védő és támadó egységek csoportokba. Mindegyik falvadban megnézheted ez egységek számát a megfelelő dobozban. A zárójelben látható számok a faluban tartózkodó egységek számát és a kiképzési várólistában található egységeket jelenti.

Szobor A szobornál tudod kiképezni a lovagot. A lovagnak alapvetően nagy harci ereje van, de fegyverekkel felszerelve bónuszokat ad az egyes egységtípusoknak.
Fal A fal védi meg a városodat a támadóktól. Minél magasabb szinten van, annál több bónuszt ad a katonáknak,a mikor megvéded a városod.
Kórház IA kórház gyógyítja a sebesült védő egységeket az ütközetek után. Ha támadás ért, akkor a kórház által biztosított ágyak megtelnek, és azok az egységek 6 óra után meggyógyulnak, de ezeket manuálisan kell kiengedd a kórházból. Az első szinten 100 ágy van, de ez minden szinten változik.
Piac A piacon tudsz más játékosokkal kereskedni, az ajánlatokat elfogadni, saját ajánlatokat létrehozni, és Prémium módon kereskedni.
Fogadó Ebben az épületben képezhetsz kémeket, és itt tehetsz kémelhárítási műveletek. A kémek segítségével információkat gyűjthetsz az ellenséges falu egységeiről és épületeiről. Azonban vigyázz, az ellenség kémelhárítási műveleteket tud aktiválni melynek segítségével hamis információt adhat.
Ha a tolvajok céhét választottad ki a faluban a rendek csarnoka épületben, szabotálni tudod az ellenséges falvakat. Legalább 3 kémre van szükséged.
A kémek akiket szabotázs misszióba küldesz mindig meghalnak, a szabotázs eredményétől függetlenül (sikeres vagy sikertelen)
Ha a fogadót 14. szintre fejleszted és a házi őrizet technológiát kikutatod, a népességet a szabotázs elleni védelemre mozgósítod. A szabotázs támadások sikertelenek lesznek gyakrabban.
Megjegyzés: Hogy a kémelhárítási művelet működjön, legalább egy kémre van szükséged a faluban. A kémelhárítási művelet nem mindig aktiválódik kémkedés következtében.
Akadémia Ez az épület gyártja az aranyérméket, és itt tudsz főnemest is képezni.
Rendek Csarnoka

A Rendek Csarnokában van lehetőséged megidézni egy rendet az adott faluhoz. 3 rend közül választhatsz, de a döntésedet vissza nem vonhatod.
A templomos lovagok rendje 
Lehetővé teszi a Berserker képzését! Ez a rend tovább a lándzsások, kardforgatók, bárdosok, berserkerek és íjászok képzési költségeit is csökkenti, 1%-kal minden Rendek Csarnoka szint után.
A teuton lovagok rendje lehetővé teszi a
Hajítógép képzését! Továbbá a könnyű-, és nehézlovas, valamint a lovasíjász és lovag képzési költségeit is csökkenti 1%-kal minden Rendek Csarnoka szint után.
  • Tolvajok céhe:

  • Lehetővé teszi a szabotázs akciót, amellyel a kémeid károkat okozhatnak más városoknak. A céh továbbá az érmeverés költségeit is csökkenti 1%-kal minden Rendek Csarnoka szint után.
    Megjegyzés: Ha nem vagy megelégedve a választott renddel, ezt könnyen visszaállíthatod és mást választhatsz. Mindössze 200.000 fa, agyag és vasba fog kerülni.




    Nyelv kiválasztása