Budovy

Budovy

Naspäť

Základne informácie

Budovy sú v Tribal Wars 2 kľúčovým prvkom k úspechu. Dokážu zobraziť tvoj pokrok v hre, ako hráča. Každá budova má určitú bodovú hodnotu a suma všetkých bodov za budovy sa zobrazuje pri tvojej dedine v náhľade mapy. Budovy môžu odomykať funkcie, jednotky a možnosti výskumu v tvojej dedine. Pokrok v dedine silno závisí od úrovne tvojej Hlavnej budovy, takže na to pamätaj pri plánovaní svojej stavebnej stratégie.

Požiadavky na výstavbu budov


Požiadavky na výstavbu môžu obsahovať 5 veci:

Building requirement dependencies
Vec
Ikona
Umiestnenie
Ako získam viac?
Drevo (Surovina)
Pravá horná lišta
Zvýš úroveň budovy: Drevorubač
Hlina (Surovina) Pravá horná lišta
Zvýš úroveň budovy: Hlinisko
Železo (Surovina)
Pravá horná lišta
Zvýš úroveň budovy: Železná baňa
Jedlo
Pravá horná lišta
Zvýš úroveň budovy: Farma
Požiadavky Hlavnej budovy
V strede v prehľade dediny
Zvýš úroveň budovy: Hlavná budova Increase the level of the building: Headquarters


Čo robí ktorá budova?


Ikona názov
Popis
Hlavná Budova

Hlavná Budova vám poskytuje prehľad o vašom kráľovstve a umožňuje vám stavať budovy a výskumné technológie. Umožňuje vám tiež okamžite dokončiť stavebné zákazky, ak to časovač umožňuje.
Drevorubač
Drevorubač je kľúčovou súčasťou rastu vašej dediny. Drevorubač produkuje drevo pre vašu dedinu, aj keď ste offline. Drevo sa používa na stavbu budov a tréningových jednotiek. Čím vyššia je úroveň Dreveného tábora, tým viac dreva vyprodukuje za hodinu.
Hlinená jama
Hlinená jama je kľúčovou súčasťou rastu vašej dediny. Hlinená jama produkuje hlinu pre vašu dedinu, aj keď ste offline. Hlina sa používa na stavbu budov a tréningových jednotiek. Čím vyššia je hladina Hlinenej jamy, tým viac hliny vyprodukuje za hodinu.
Železná baňa
Železná baňa je kľúčovou súčasťou rastu vašej dediny. Železná baňa vyrába železo pre vašu dedinu, aj keď ste offline. Železo sa používa na stavbu budov a tréningových jednotiek. Čím vyššia je úroveň železnej bane, tým viac železa vyprodukuje za hodinu.
Farma Účelom farmy je vytvoriť zásoby, ktoré nakŕmia obyvateľov vašej dediny. Čím vyššia je úroveň farmy, tým viac proviantov prináša, čo zase umožňuje vyššiu populáciu.

Rezervy sa používajú pre budovy aj jednotky. Preto je dobré uistiť sa, že ste svoju farmu vybudovali podľa požiadaviek vašej dediny. Dostupné ustanovenia môžete vidieť na lište v pravom hornom rohu obrazovky.
Sklad Sklad skladuje určité množstvo zdrojov. Tieto zdroje môžu byť použité pre budovy, jednotky a technológie. Čím vyššia je úroveň skladu, tým viac zdrojov si môžete ponechať naraz.

Každá úroveň skladu vám umožňuje uložiť určité množstvo každého zdroja. To sa dozviete po kliknutí na Sklad. Zdroje môžete skryť odomknutím technológií v sklade. Útočníci nemôžu ukradnúť skryté zdroje.
Kaplnka/Kostol Kaplnka dáva všetkým dedinám vo vašej počiatočnej provincii bonus k pevnosti. Keď majú dedinčania vieru, vojaci bojujú so 100% účinnosťou namiesto 50%. Kaplnka je štandardne postavená vo vašej prvej dedine. V danom čase môžete mať iba jednu kaplnku. Keď bude dedina vznešená, kaplnka zmizne. Ak je vaša obec s kaplnkou šľachtická, môžete si postaviť novú kaplnku v ktorejkoľvek z vašich obcí.

Cirkev dáva všetkým dedinám v provincii bonus za silu. Keď majú dedinčania vieru, vojaci bojujú so 100% účinnosťou namiesto 50%. Nové kostoly je vhodné stavať len v provinciách, kde ešte nemáte kostol ani kaplnku. Keď bude dedina vznešená, kostol zmizne.
Nádvorie Nádvorie je miesto, kde si môžete vygenerovať svoje armádne predvoľby. Tieto predvoľby je možné použiť vo všetkých dedinách, či už pre útočiace alebo výcvikové jednotky.

Viac o predvoľbách si môžete prečítať tu.

Nádvorie urýchľuje vaše nájazdy na barbarské dediny. Každá úroveň budovy zvýši rýchlosť o 50% až na 250% rýchlosť útoku proti barbarom na maximálnej úrovni.
kasárne V kasárňach môžete trénovať jednotky na obranu vašej dediny alebo na útok na nepriateľov. Uvidíte jednotky rozdelené do dvoch skupín, obrannej a útočnej. To vám pomôže pri rozhodovaní, ktoré jednotky by ste mali naverbovať.

V príslušnom políčku môžete vidieť čísla každej jednotky vo vašej dedine. Čísla v zátvorkách sú súčtom jednotiek momentálne v dedine a jednotiek v náborovom rade. To vám pomôže dosiahnuť správny počet jednotiek v každej dedine.
Socha Socha vám umožňuje hostiť vášho Paladina, impozantného bojovníka, ktorý bude neoceniteľným pomocníkom na vašej ceste k dominancii.

Keď je Paladin privolaný, môžete ho vybaviť rôznymi zbraňami, ktoré vyhovujú vášmu konkrétnemu bojovému štýlu.
Hradby hradby chránia vašu dedinu pred nepriateľskými jednotkami. Čím vyššia je úroveň, tým lepšia je základná obrana vašej dediny. Zvyšuje tiež obrannú silu jednotiek umiestnených v obci.
Nemocnica V nemocnici sú vaši ranení vojaci liečení a ošetrovaní. Najprv bude mať vaša nemocnica 100 postelí pre vašich zranených bojovníkov. Po každej úrovni sa rozšíri o ďalšie lôžka. Po liečebnom období 6 hodín budú vaše jednotky opäť pripravené na boj. Musíte ich však uvoľniť ručne!
Trhovisko Na trhu môžete obchodovať so zdrojmi s ostatnými hráčmi. Čím vyššia úroveň, tým viac vozíkov budete musieť prepravovať suroviny.

Môžete buď obchodovať s NPC pomocou korún, vytvárať si vlastné ponuky alebo prijímať ponuky od iných hráčov.
Krčma V krčme si môžete najať špiónov, aby za vás urobili nejakú špinavú prácu. Špióni vám pomôžu zhromažďovaním vedomostí o vašich nepriateľoch, či už ide o počty jednotiek alebo úrovne budov. Mali by ste však byť opatrní, váš nepriateľ môže aktivovať protiopatrenia, aby vám poskytol nepravdivé informácie.

Každé protiopatrenie vám môže pomôcť rôznymi spôsobmi. Viac o tom, čo každá technológia (protiopatrenie) robí, sa dozviete v časti nižšie.

Ak ste si zvolili rozkaz 'Guild of Thieves' zo Siene poriadku, môžete sabotovať dediny svojho nepriateľa. Aby ste to mohli urobiť, potrebujete poslať aspoň 3 špiónov.
Upozorňujeme, že špióni vyslaní na sabotážnu misiu vždy zomrú bez ohľadu na výsledok sabotáže (úspešný/neúspešný).

Ak ste vylepšili krčmu na úroveň 14 alebo ste preskúmali technológiu „domovca“ s korunami, zmobilizujete svojich občanov, aby ochránili vašu dedinu pred sabotážami. Sabotážne útoky zlyhajú častejšie v porovnaní s dedinou bez tohto výskumu.

Aby protiopatrenia fungovali, potrebujete vo svojej dedine aspoň jedného špióna. Protiopatrenia majú len malú šancu, že sa aktivujú pri špehovaní.
Akadémia
Akadémia vám umožňuje stavať šľachticov, ktorých potrebujete, aby ste obsadili ostatné dediny. Je to tiež miesto, kde musíte raziť mince, aby ste trénovali svojich šľachticov. Náklady na každého šľachtica sa budú zvyšovať, keď ich budete trénovať.
Sieň objednávok
Sieň objednávok vám umožňuje vybrať si z troch rádov, z ktorých každý má svoje výhody.

Tri objednávky sú:
 Rád templárskych rytierov:
Tento rozkaz vám dáva možnosť vycvičiť jednotky Berserker, mocného bojovníka! Rozkaz tiež znižuje cenu bojovníkov so sekerou, ľahkej kavalérie, jazdeckého lukostrelca, barana, katapultu a berserka o 1 % na úroveň Siene rozkazov.

 Rád nemeckých rytierov:
Tento rozkaz vám dáva možnosť vycvičiť Trebucheta, obrovskú obliehaciu zbraň, ktorá je určená na ničenie! Rád tiež znižuje náklady na kopijníka, šermiara, lukostrelca, ťažkú kavalériu a trebucheta o 1 % na úroveň Siene rádov.

 Cech zlodejov:
Tento rozkaz odomyká technológiu Sabotáž, ktorá umožňuje vašim špiónom sabotovať dediny vašich nepriateľov. (To si vyžaduje odoslanie aspoň 3 špiónov) Rozkaz tiež znižuje náklady na razenie mincí v Akadémii o 1 % na úroveň Siene rozkazov.

Upozorňujeme, že špióni vyslaní na sabotážnu misiu vždy zomrú bez ohľadu na výsledok sabotáže (úspešný/neúspešný).

Poznámka: Ak nie ste spokojní s objednávkou, môžete ju jednoducho resetovať a vybrať si inú objednávku. Každý zdroj stojí 200 000 zdrojov.



Výber jazyka