Yapılar

Yapılar

Geri

Genel Bilgi

Binalar, Tribal Wars 2'de başarı kazanmak için anahtar unsurlardan biridir ve bir oyuncunun ne kadar gelişmiş olduğunu gösterir. Her binanın puan değeri vardır ve tüm bina puanlarının toplamı harita görünümünde köyün üstünde yer alır. Binalar, köyünüzdeki bazı birim ve araştırma özelliklerin kilidini açar. Stratejinizi geliştirirken unutmayın ki köyünüzün ilerlemesi yüksek derecede Karargahınızın seviyesine bağlıdır.

Bina Gereksinimleri

Bina gereksinimleri 5 şeye bağlı olabilir:

Bina gereklilikleri
Nesne
İkon
Konum
Bundan daha fazla nasıl alırım?
Odun (Kaynaklar)
Sağ üst arayüz
Bina seviyesini artırır: Kereste Kampı
Kil (Kaynaklar)
Sağ üst arayüz
Bina seviyesini artırır: Kil Ocağı
Demir (Kaynaklar)
Sağ üst arayüz
Bina seviyesini artırır: Demir Madeni
Erzaklar
Sağ üst arayüz
Bina seviyesini artırır: Çiftlik
Karargah gerekliliği
Köy görünümünün ortasında
Bina seviyesini artırır: Karargah


Which building does what?


İkon
Ad
Açıklama
Karargah
Karargah, Krallığın hakkında genel bir bakış sunar ve bina inşasına ve teknoloji araştırmasına izin verir. Her bina seviyesi, bu köydeki binaların geliştirme süresini azaltır. Eğer zamanlamanız izin veriyorsa, inşa emirlerini anında bitirmenize olanak sağlar.
Kereste Kampı
Kereste Kampı, köyünüzün büyümesinde anahtar unsurdur. Kereste Kampı, çevrimdışı bile olsanız köyünüz için odun üretir. Odun, bina inşa etmek, birimleri eğitmek ve teknolojileri araştırmak için gereklidir. Kereste Kampının seviyesi ne kadar yüksek olursa, saat başı o kadar odun üretilir.
Kil Ocağı
Kil Ocağı, köyünüzün büyümesinde anahtar unsurdur. Kil Ocağı köyünüz için çevrimdışı bile olsanız kil üretir. Kil bina inşasında, birim eğitiminde ve teknoloji araştırmalarında gereklidir. Kil Ocağının seviyesi ne kadar yüksek olursa, saat başına kil üretimi o kadar hızlı olur.
Demir Madeni
Demir Madeni köyünüzün büyümesinde anahtar unsurdur. Demir Madeni, çevrim dışı olsanız bile köyünüz için demir üretir. Demir, bina inşalarında ve birim eğitimlerinde kullanılır. Demir Madeni'nin seviyesi ne kadar yüksek olursa, saat başı daha fazla demir üretir.
Çiftlik Çiftliğin amacı köy sakinlerini beslemek için erzak üretmektir. Çiftliğin seviyesi ne kadar büyük olursa, o kadar çok erzak üretir.
Erzak hem binalar hem de birimlerde kullanılır. Köyünüzün talebine göre çiftlik oluşturmak iyi bir fikirdir. Erzaklarınızı Oyunu sağ üst köşesindeki barda görebilirsiniz.
Ambar Ambar belli sayıda kaynakları depolar. Bu kaynaklar, binalarda, birimlerde ve teknolojilerde kullanılabilir. Ambarın seviyesi ne kadar yüksek olursa, depolanacak kaynaklar da o kadar çok olur.

Her ambar seviyesi ile belli miktarda kaynak depolayabilirsiniz. Bu ambara tıklanarak görülebilir. Ambardaki teknolojilerin kilidini açarak kaynaklarınızı gizleyebilirsiniz. Gizli kaynaklar, saldıranlar tarafından yağmalanamaz.
Külhan/Hamam Külhan, başlama noktanızdaki köylerinize güç bonusu verir. Bir köyün direnci olduğunda, orduları %50 yerine %100 etki ile dövüşür. Külhan hazır olarak ilk köyünüzde bulunur ve sadece bir tanesine sahip olabilirsiniz. Eğer Külhan bulunan köyünüz boyun eğdirilirse, herhangi bir köyünüzde yeni bir Külhan inşa edebilirsiniz.

Hamam o bölgedeki köylerinize güç bonusu sağlar. Köylülerin direnci olduğunda, birlikler %50 yerine %100 etkili savaşırlar. Hamam ya da Külhanınızın olmadığı bölgelerde ilk olarak yeni bir Hamamlar inşa etmeniz tavsiye edilir. Bir köy asilzade ile ele geçirildiğinde Hamam yok olur.
Toplanma Noktası
Toplanma Noktası ordu ön ayarlarınızı oluşturabildiğiniz yerdir. Bu ön ayarlar tüm köyler için uygundur, saldırı ya da eğitim için kullanılabilir.

Ön Ayarlar hakkında detaylı bilgi almak için bu sayfaya bakabilirsiniz.

Toplanma Noktası, Barbar köylerine gerçekleştirdiğiniz yağma saldırılarınızı hızlandırır. Her bina seviyesi, maks. seviye Barbarlara karşı %50 ve %250'ye kadar saldırı hızını artırır.
Kışla
Kışlada, köyünüzü desteklemesi için ya da düşmanlarınıza saldırmaları için birimleri eğitebilirsiniz. Kışlada birimlerin ikiye ayrıldığını görürsünüz: saldırı ve savunma birimleri. Bu size hangi birimleri istihdam edeceğiniz konusunda yardımcı olacaktır.

İlgili kutuda köyünüzdeki her birimin sayısını görebilirsiniz. Parantez içindeki sayılar köyünüzdeki mevcut birimlerin toplamı ve istihdam sırasındaki birimlerdir.
Bu her köyde doğru birim sayısını elde etmenize olana sağlar.
Heykel
Heykel, mükemmel bir savaşçı olan Kutsal Şövalyenize ev sahipliği eder. Kutsal Şövalye çağırıldığı zaman mükemmelliğe giden yolunuzda size yardımcı olacaktır. 

Kutsal Şövalyenizi çağırdığınızda onu savaş tarzınıza uyacak şekilde çeşitli silahlarla donatabilirsiniz.
Duvar
Duvar köyünüzü düşman birimlerine karşı korur. Seviyesi yükseldikçe, temel savunmanız o kadar iyi olacaktır. Ayrıca köyde konuşlanmış olan ordunun savunma gücünü artırır.
Hastane
Hastanede yaralı birimlerinize bakım yapılıp iyileştirilir. Başlangıçta yaralılar için 100 yatak vardır. Her seviye sonrası daha çok yatak alırsınız. 6 saatlik bir iyileşme sürecinin ardından birimleriniz tekrar savaşa hazır hale gelir. Fakat onları kendiniz serbest bırakmalısınız!
Pazar
Pazarda diğer oyuncularla kaynak ticareti yapabilirsiniz. Seviye ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla kaynaklı yük arabası yollayabilirsiniz.

Ya NPC'ler ile taç kullanarak ticaret yapabilir ya da kendi tekliflerinizi yaratıp var olan oyuncu tekliflerini kabul edebilirsiniz.
Taverna
Tavernada, kirli işlerinizi yaptırmak için Casus kiralayabilirsiniz. Casuslar düşmanlarınız hakkında gerek orduları gerekse binaları hakkında bilgi toplayacaktır. Lakin dikkatli olmalısınız, düşmanınız tedbir kullanıp olup eve yanlış bilgi getirmenize sebep olabilir.

Her tedbir size farklı yollarla yardımcı olabilir. Hangi teknoloji (tedbir) ne işe yarıyor aşağıda okuyabilirsiniz.

Eğer Düsturlar Salonundan 'Hırsızlar Loncası' düsturunu seçerseniz, düşmanınızın köyünü sabote edebilir hale gelirsiniz. Bunu yapmak için, en az 3 casus yollamalısınız. Şunu unutmayın ki, sabotaj görevinin sonucu ne olursa olsun, gönderilen casuslar her zaman ölecektir. (başarılı/başarısız).

Tavernanızı seviye 14'e yükselttiyseniz ya da "İç Güvenlik Kuvveti" teknolojisini Taç ile araştırdıysanız, vatandaşlarınızı köyünüzü koruması için harekete geçirmiş olursunuz. Gelen sabotaj saldırıları, bu araştırmaya sahip olmayan köylere nazaran daha sık başarısız olur.

Önlemlerin çalışması için, köyünüzde en az bir casusunuzun olması gerekir. Önlemler, gözetlenildiğinde çok küçük bir ihtimal ile etkinleşebilirler.
Akademi
Akademi, diğer köyleri ele geçirdiğinizde kullanabildiğiniz Asilzadeler oluşturmanıza olanak sağlar. Burası aynı zamanda Asilzadelerinizi eğitmek için sikke bastığınız yerdir. Yetiştirme devam ettiği sürece her Asilzade maliyeti artacaktır.
Düsturlar Salonu
Düsturlar Salonu her birinin kendine has avantajı olan 3 Düsturdan birini seçmenize olanak sağlar.

Bulunan 3 Düstur:
  • Tapınak Şövalyelerinin Düsturu:
Bu düstur size muhteşem kahramanlar olan Vahşi Savaşçı birimlerini eğitmenize olanak sağlar! Bu düstur aynı zamanda şu birimlerin masrafını Düsturlar Salonunun seviyesinin %1'i kadar düşürür: Baltalı Dövüşçü, Hafif Süvari, Atlı Okçu, Koçbaşı, Mancınık ve Vahşi Savaşçı.

  • Cermen Şövalyelerinin Düsturu:
Bu düstur size devasa bir kuşatma silahı olan Sapanı geliştirmenizi sağlar! Bu düstur aynı zamanda şu birimlerin masrafını Düsturlar Salonunun seviyesinin %1'i kadar düşürür: Mızraklı, Kılıçlı, Okçu, Ağır Süvari ve Sapan.

  •  Hırsızlar Loncası:
Bu düstur, casuslarınız ile düşmanlarınızın köylerini sabote etmenize olanak sağlayan "Sabotaj" teknolojisinin kilidini açar. (En az 3 casus yollamak gerekir) Bu düstur aynı zamanda Akademide basılan sikkelerin yapım bedelini Düsturlar Salonu'nun %1'i kadar düşürür.
Şunu unutmayın ki, sabotaj sonucu ne olursa olsun, gönderilen casuslar her zaman ölecektir. (başarılı/başarısız).
Not: Eğer düsturunuzdan memnun değilseniz, kolayca sıfırlayabilir ve başka bir düstur seçebilirsiniz. Bedeli her kaynaktan 200.000 adettir.



Dil seç