Události

Události

Zpět

Podzimní událost 2024: Mechaniky

Přehled

Odměny

Mechaniky


Mechaniky události

Tato událost obsahuje naši oblíbenou mechaniku praskání! Jakmile začnete hru, budete muset praskat Dezerty, abyste vytvořili sklenice s marmeládou obsahující ceny. Pokračujte v praskání bloků, abyste tyto bloky a šálky kávy shodili dolů z hrací plochy. 

Chcete-li začít s událostí, musíte otevřít okno události a stisknutím tlačítka Start se pomocí dřevěných lžiček přihlásit do soutěže v pečení a zahájit hru. Začínáte se 4 dřevěnými lžičkami, které se časem doplní až na maximální počet 4. Další můžete získat také prostřednictvím úkolů a sbíráním příhod v okolí města, denních výzev a samozřejmě si je můžete také koupit za diamanty.

V okně události najdete několik hlavních prvků, které je třeba zvážit:

Deska
Zde budete praskat Dezerty a získávat odměny! Stisknutím tlačítka Start použijete lžíci a otevřete úroveň.
Šálky kávy

Jedna z hlavních odměn: za ně získáte postup hlavní ceny. Abyste mohli shodit šálky kávy  dolů a získat je, musíte popraskat Dezerty. Existují i další truhly s odměnami (ale o tom až později!).
Šance na jejich objevení se liší podle toho, jaké Dezerty máte na své desce.

Počet tahů
Každé prasknutí stojí jeden tah. Úroveň má omezený počet tahů a skončí, jakmile jsou všechny tahy vyčerpány, nebo si můžete dokoupit další tahy za Pytle mouky!
Lišta Hlavní ceny
Zobrazuje počet šálků kávy potřebných k postupu k další odměně.
Denní speciál

Zobrazuje se zde a lze jej přepnout jednou za 24 hodin.

Pytle mouky

Druhá měna události, kterou lze použít k nákupu dalších tahů v rámci úrovně. Stisknutím znaménka plus přejdete do obchodu a koupíte si další Pytle mouky .

Posilovače
Za pytle mouky si můžete koupit posilovače, což jsou speciální schopnosti! K jejich nákupu použijte tlačítko Plus.


Na začátku události získáte 200 pytlů mouky, abyste mohli začít! Další můžete získat po přihlášení jednou denně, plněním úkolů události, v okolí vašeho města a samozřejmě je lze zakoupit za diamanty! Za každých 65 utracených pytlů mouky získáte 5 tahů navíc. Využívejte je moudře a přineste si domů truhly a šálky s kávou!

Důležitý tip! Používání tahů k vytváření truhel s odměnami a potenciálních nových odměn je důležité, ale nezapomínejte, že k jejich shození níže budete stále potřebovat tahy!


Zapněte konvici!
Abyste postoupili k hlavní ceně, musíte sbírat šálky s kávou, které se automaticky objevují na hrací ploše, jak praskáte a uvolňujete místo.
Tip! Jako šachový velmistr se snažte myslet několik tahů dopředu, abyste mohli tyto speciální bloky navigovat až na dno!


Truhly

Šálky kávy nejsou jedinou ingrediencí tohoto receptu! Podívejte se na větší skupiny Dezertů na prasknutí: Pokud se vám podaří seskupit 5 a více stejných dezertů, můžete vytvořit zavařovací sklenici, která vás odmění truhlou, pokud se vám ji podaří shodit na dno! Čím více Dezertů seskupíte, tím lepší truhlu získáte!

K dispozici je 5 různých dezertů a každý typ barvy nabízí jinou odměnu.

Pokud získáte pět nebo více shod fialové ingredience, vytvoříte fialovou sklenici obsahující body výzkumu nebo části Svatyně znalostí.
Při pěti nebo více shodách zelené ingredience vytvoříte zelenou sklenici obsahující mince, zásoby nebo posilující & urychlovací předměty.
Při pěti nebo více shodách bílé ingredience vytvoříte bílou sklenici obsahující zboží nebo části Studánky přání.
Pokud získáte pět nebo více shod oranžové ingredience, vytvoříte oranžovou sklenici s medailemi, nákresy nebo útokem pro posílení útočné armády pro Cechovní expedice.
Pokud získáte pět nebo více shod růžové ingredience, vytvoříte růžovou sklenici obsahující armádní jednotky nebo útok pro posílení útočné armády v Cechovních bitvách.


Přestože existuje 5 různých barev, na desce uvidíte vždy jen 4 různé barvy. Které 4 dezerty získáte pro aktuální hru je zcela náhodné.

Každá truhla bude mít také hvězdičkové hodnocení. Čím více dezertů najednou prasknete, tím větší odměny získáte! Hvězdičkové hodnocení se pohybuje od 1 hvězdičky po 6 hvězdiček, takže se před vysypáním podívejte, zda máte co nejvíce Dezertů seskupených dohromady! Všechny dezerty s 6 hvězdičkami mají také šanci poskytnout buď Epickou výběrovou sadu Podzim 2024, nebo hlavní budovy z předchozích let!

Posilovače

Pytle mouky lze také utratit za posilovače, které vám poskytnou speciální schopnosti.


Pomocí Vidličky můžete z desky odstranit 1 blok dezertu.

Pomocí Stěrky můžete odstranit celou řadu dezertů, takže sklenice s odměnami a šálky kávy mohou spadnout dolů a být připraveny k odběru.

A nakonec mocný Váleček odstraní celý sloupec Dezertů!


Došly vám možnosti? Nebojte se! Deska se automaticky přehází, když už nejsou k dispozici žádné další dezerty, které byste mohli prasknout, a vy máte možnost pokračovat v praskání! Dokud budete mít tahy, budete moci praskat a nebudou žádné slepé uličky.


Zlatá lžíce!
Po aktivaci Zlaté lžíce není pro hraní úrovně potřeba dřevěných lžic. Zlatou lžíci lze aktivovat na omezenou dobu 5 minut.
Tip: Získejte ji z úkolů a Zlaté řady cen události, stejně jako z Denních výzev - s malou pravděpodobností.
Výběr jazyka