Systém bitev a návody

Systém bitev a návody

Zpět

Cechovní bitvy: co je to oslabení?

Oslabení je stohovací afekt, který ovlivňuje váš výkon v bitvách nebo při vyjednávání, jak postupujete v Cechovních bitvách. Pokaždé, když úspěšně dokončíte bitvu nebo vyjednávání, získáte 1 bod oslabení. S rostoucím oslabením se zvyšuje i obtížnost:

  • Nepřátelské jednotky jsou v boji silnější.
  • Vyjednávání vyžadují k úspěchu více zdrojů nebo zboží.

Svou aktuální úroveň oslabení i přesné procento nárůstu si můžete zobrazit, když najedete na symbol oslabení v levém horním rohu rozhraní CB:

4ff35fd95da7044dd0e7887bcd607743

Neexistuje žádný způsob, jak se oslabení zcela vyhnout, a jakmile se nahromadí, pokračování v boji nebo vyjednávání se stává náročnějším. Úroveň oslabení se resetuje každý den o půlnoci, takže hráči mají každý den nový začátek.

Budovy v provincii a oslabení 

Aby se zmírnily účinky oslabení, poskytují různé budovy provincií v Cechovních bitvách procentuální šanci vyhnout se získání oslabení po bitvě nebo vyjednávání. Ve skutečnosti to znamená, že pokud byla vaše šance na snížení oslabení úspěšná, nezískáte +1 bod oslabení. A pokud nebyla, +1 oslabení se připíše jako obvykle.

Konkrétně existují čtyři typy budov, které poskytují šanci vyhnout se získání oslabení:

  • Budovy se snížením o 20 %
  • Budovy se snížením o 40 %
  • Budovy se snížením o 60 %
  • Budovy se snížením o 80 % (pouze na startovní provincii)

Efekty se sčítají, což znamená, že pokud je ve stejné provincii postaveno více budov, jejich bonusy se kombinují a zvyšují šanci vyhnout se úbytku. Pokud umístíte budovy, které v součtu generují více než 80% šanci na snížení oslabení, bude hodnota stále omezena na 80 %. Více o tom níže.

Nezapomeňte, že kromě těchto budov způsobí některé budovy že hráči získají dvojnásobek oslabení. Konkrétně se jedná o Návnady a Pasti zaměřené na soupeře. Návnady zvýší šanci soupeře získat dvojnásobné oslabení po úspěšné bitvě nebo vyjednávání na vaší provincii o 15 % a pasti o 40 %. 

Důležité! Horní hranice snížení oslabení

Maximální kombinovaná redukce, které můžete dosáhnout, je 80 %, což znamená, že váš cech může postavit tolik těchto budov, aby snížil šanci na získání oslabení na pouhých 20 %. V průměru získá hráč 1 bod oslabení každých 5 bitev nebo jednání.

Mějte na paměti, že se jedná pouze o průměrnou hodnotu. Je možné získat 10 oslabení v řadě, i když máte pouze 20% šanci na jejich získání, a nezískat žádné oslabení 20 bitev v řadě.

Výběr jazyka