Céhexpedíció

Céhexpedíció

Vissza

Mi az a Céh Expedíció, és hogyan vehetek részt benne?

A Céhexpedíció egy kooperatív eleme a játéknak, mely minden eszközről elérhető és ahol a céhed tagjaival együtt küzdheted végig magad egy sor helyszínen, hogy egyéni jutalmat és céh haderőt szerezhess.
Az expedíciók automatikusan kezdődnek minden kedden és 6 napig tartanak. Minden játékos, aki egy céh tagja és elérte a Vaskorszakot az expedíció indulásáig részt vehet az aktuálisan futó expedícióban, hogy a céhének a sikerét növelje.  majd részt venni. 

Kétféle módon nyithatod meg a térképen:

A menü gombbal
Vagy a hajóra kattintva

Ahogy láthatod a térkép egy dzsungel témájú hely, és ehhez hasonló zene kíséri. Minden játékos a saját egyedi térképét fogja látni amit meg kell csinálnia, de mindenkinek egy közös célja van, amelyet a képernyő tetején (vagy alján, ha mobil alkalmazásból játszol) lévő mutató jelez.


Az Expedíciós pontok legfőbb forrása, amint a térképen is láthatod - a különböző helyek (amiket Találkozóknak neveznek). Ezek megoldhatók harc és egyezkedés segítségével is.
Ha megoldasz egy találkozót akkor lehetőséged lesz begyűjteni az egyéni jutalmadat a találkozó után található ládából, és tovább léphetsz a következő találkozóra. Ahogy egyre tovább jutsz el, a köd a térképről fokozatosan eltűnik felfedve a további találkozókat és ládákat.
Vedd figyelembe, hogy a 'nagyobb' találkozók mindig nagyobb kihívást támasztanak, mint a 'kisebb' találkozók. Ha elvesznél a térképen, akkor az arany színű nyíl mutatja a jelenlegi helyzetedet!


A talákozási pontokat egy sárga nyíl jelöli, amire kattintva kiválaszthatod, hogy harcolni, vagy tárgyalni szeretnél. A nehézsége a korodtól függ, és a főbb találkozási pontok nehezebbek, akár többhullámos csaták is lehetnek.


Próbálkozások
Az egyszerre teljesíthető találkozók megoldási kísérletének limitje 8 és minden alkalommal amikor megkezdesz egy csatát vagy elkezdesz egyezkedni akkor 1 kísérleti pont le lesz vonva. A megmaradt lehetőségek számát láthatod a kísérletek kijelzőjén:







Harc (1-4 szint)
Ahogy említettük, két módon oldhatod meg a találkozókat - harccal vagy egyezkedéssel. A harc már ismerős kellene legyen, hiszen ugyanúgy folyik mind bárhol máshol a játékban (Kontinenstérképen, PvP és GvG harcokban). Az egységek kora és az általános nehézsége a találkozóknak a saját fejlettségedtől függ amit az expedíció kezdetéig elértél. Lehetséges, hogy 2 körös csatákkal találkozol, és akár olyan egységekkel is, amik támadási/védelmi bónusszal rendelkeznek a korodtól függően.

Tárgyalás (1-4 szint)
Ha az egyezkedés gombot használod első alkalommal, akkor látatod, hogy 5 helybéli keres meg téged. Mindegyikük egy bizonyos erőforrást kér tőled, de nem mondják el, hogy mit! Te tudod majd kiválasztani, hogy melyik szeretnéd felajánlani nekik:

Mikor kiválasztottad az erőforrásokat, akkor kattints a 'Egyezkedés' gombra (ekkor egy kísérlet le lesz vonva). Tartsd észben, hogy ezeket az erőforrásokat a saját raktáradból és készletedből adod a helyieknek. A helyiek ekkor visszajelzést adnak a tippedre, ami így nézhet ki:

  • Helyes - A felajánlásod el lett fogadva! De ettől még más helyiek is igényelhetik azt az erőforrást (de ez nem szükségszerűen van így).
  • Nem megfelelő személy - a felajánlásod vissza lett utasítva. De ettől még legalább egy másik helybelinek szüksége van az adott erőforrásra!
  • Helytelen - a felajánlásod vissza lett utasítva, és egyik helyinek nincs rá szüksége (a következő felajánlási körben már szürkével is fog megjelenni). Láthatod, hogy az egyezkedési ablakban megjelenik a 'Hátralévő körök' felirat - ez azért van, mert a helyiek azt akarják, hogy maximum 3 kör alatt odaadd nekik a megfelelő erőforrást. Minden alkalommal mikor kiválasztasz 5 erőforrást és rákattintasz az 'Egyezkedés' gombra, akkor egy kört elhasználsz.

Harc (5. szint)

Az 5. szint hasonlóan működik, mint az előzőek, csak egy kis csavarral! Itt is 16 pont van, amit teljesíteni kell, viszont a sereged a támadó bónusz helyett a védekező bónuszát fogja használni.
 
Tárgyalás (5. szint)
Természetesen itt is lehetőséged lesz tárgyalásra, de ha a csatát választod, nagyon figyelj! A sereged védekező erején van a hangsúly. 

Erődítmények
Hogy könnyebben teljesíts a csatákat, bónuszt adó épületeket tudsz építeni, hogy segítsen neked. A maximum bónusz érdekében óvatosan válaszd ki a megfelelő épületet! Ha azonban az egyik nem segít, le tudod rombolni, és építhetsz másikat.


Nyelv kiválasztása