Hírek

Hírek

Vissza

Megérkezett a kvantumportya!

Üdv nektek, Forge rajongók! Eljött hát a kvantumportya: az út a dicsőség felé!

Bevezetés a kvantumportyába

A kvantumportya egy izgalmas új dimenzióját hozza el a játéknak. Ahogyan már értesülhettetek róla, a korábbi elnevezés - céhfosztogatások - alapján ez egy céh-központú játékelem, ahol a stratégai tervezés, a csapatmunka és a versenyhelyzetek tetszik ki  munka legjavát, így alkotva meg a máshoz nem hasonlítható, lebilincselő játékélményt.


A  játékelem új kihívás elé állítja a céheket: a cél a kvantumtérképen történő találkozók teljesítése különleges egységek és pénznem felhasználásával a legújabb jutalmak elnyerése érdekében, és természetesen a ranglistán a legmagasabb helyek megszerzése. 

Készítsétek fel a céhet, vegyétek elő a legnagyobb stratégákat és foglaljátok el a kvantumbirodalmat. az alábbiakban egy kos gyorstalpalót nyújtunk abban, hogy mindezt hogyan is tehetitek meg. Az első portya, nevezetesen a Baziliszkusz csúcs a vaskorszak témáját veszi kölcsönbe!

A kezdés

Először is a játékelem feloldásához a "Vezénylési rend" technológia kikutatására lesz szükség. A belépőjegy a kvantumportyába itt kezdődik, és egy céhhez való csatlakozással folytatódik, hiszen itt a csapatmunka a lényeg! 



A részvételhez minden céh számára szükséges lesz egy vagy több kvantumtiszt kiválasztása, aki a portya alatt az előttetek álló út nehézségi fokáért felel.  


Hasonlóan a már ismert céhes játékelemekhez, a ranglisták és helyezések itt is 
szezonokból  vagy fordulókból és bajnokságból  tevődnek össze. A fordulók csütörtökönként veszik kezdetet, 11 napig tartanak 3 napos szünettel. A 6 forduló alkotja a bajnoki szezont. Minden forduló alatt lehetőség van mind a 10 kvantumportya nehézségi szinten  kipróbálni magatokat, ha a legjobb jutalmakat akarjátok megszerezni.  Minél hamarabb fejeztek be egy nehézségi szintet, annál több időtök lesz a továbbiakra – akár mindegyik nehézségi szint befejezésre egy szezon alatt.

A kvantumportyához a 
kvantumportya-portálon keresztül lehet hozzáférni – az épület a város mellett található. 




Attól függően, hogy jelenleg valaki tagja-e éppen egy céhnek vagy sem, vagy hogy folyik-e aktív portya, egy üzenet fog várni arról informálva, hogy lehetséges-e csatlakozni egy aktív portyához. A felugró üzeneteket itt láthatjátok: (ne felejtsétek, hogy ezek az képernyőmentések még a fejlesztés alatt kerültek fel) 

Függő státusz. Elérhetővé válik az első fordulót követően akkor, ha a céh nem tudta az első nehézségi szintet teljesíteni.A kiválasztási periódus. A kvantumtiszt látja aktív kvantumportya alatt. A "portya kiválasztását " követően választhatja ki a kvantumtiszt a nehézségi fokot a listából.A kiválasztás alatt látja a céh többi tagja.
A kvantumportyának vége van. Akkor jelenik meg, ha a céh legalább egy nehézségi szintet teljesített.Az online lévő játékosok látják a választás során.
Azon játékosok látják, akik a kiválasztás alatt még nem voltak céhtagok.

Megjegyzés: Abban a pillanatban, hogy a céh legyőzte a fő ellenfelet, a kvantumtiszt már oldhatja is fel a következő nehézségi szintet. Amennyiben a következő szint már feloldásra kerül, a továbbiakban már nem lesz lehetőség az előző nehézségi szint csomópontjainak a törlésére. Erre figyeljetek oda, nehogy értékes időt veszítsetek a verseny alatt.

Építsd fel a kvantumtelepülést

Ez lesz a főhadiszállás, ahol a nyersanyagokat rendezhetitek és a megfelelő egységeket képezhetitek ki. A településhez való hozzáféréshez csak kattintsatok a kvantumportya menü hajó ikonjára, melyet a kvantumtérképen találhattok.


Ez a település nem olyan, mint amilyenhez hozzászoktatok: itt termékeket és katonai épületeket kell választanotok az adott fordulóra vonatkozóan. Ezt a lehetőséget csak a következő fordulóban tudjatok megváltoztatni, ezért mindig előre gondolkozzatok. A termeléseket felgyorsíthatjátok a kvantumtelepülésen kvantumszilánkok segítségével.

Az ismerős de mégis új lakó- és kulturális épületek kombinációjával biztosíthatjátok a település boldogulását, maximálva a termelést. Az eufóriás állapotot szintén nem érdemes figyelmen kívül hagyni! Ha a ló túloldalára esnek, a lakosok bajt is okozhatnak, amely a kvantumpénz és -alapanyag termelésre is hatással lehet, ezt pedig minden bizonnyal senki nem akarja.

Ebben a táblázatban láthatjátok, hogy az alacsony és a magas eufória milyen hatással lehet a termelésre.

Eufória állapotaEufória arányaTermelés módosítása
Lázadó20% alatt0.2
Féktelen
21% és 60% között0.6
Boldogtalan
61% és 80% között0.8
Semleges
81% és 120% között1
Elégedett121% és 140% között1.1
Boldog41% és 200% között1.2
LelkesNagyobb, mint 200%1.5

A kvantumtérkép és új pénznem

A kvantumtérkép lesz a csata helye. A térképen 
csomópontokkal találkoztok, mindegyik a taktikai haderő vagy az alapanyag-gazdálkodó képességeiteket téve próbára. 



A csomópontok közötti mozgások hoz kvantumműveletekre lesz szükségetek.  Minél nagyon a távolság a két csomópont között, annál nagyobb lesz a költsége a lépésnek is.


A kvantumműveletek száma 100 000-ben van maximalizálva, illetve 5 000 lépés/óra alatt újratöltődik. 
Ezt a számot a kvantumtelepülés lakóépületeinek a segítségével erősíthetitek tovább. 

Kvantumműveleteket továbbá
 Kvantumszilánkokért cserébe vásárolhattok. A kvantumszilánk lesz a fő pénznem a kvantumbirodalmon belül, melynek segítségével a termelést növelhetitek, a lépéseket megvehetitek és úgy alapjában véve felgyorsíthatjátok a játékot. Kvantumszilánkokat csomópontok törlésével, a kvantumbérletből illetve gyémántért cserébe szerezhettek.



Ezzel a kvantumbirodalom gazdasági oldala meg is lenne! Itt az idő továbbhaladni! A csomópontok többsége egyenes vonalban helyezkedik el, megeshet, hogy több útvonal-lehetőség közül választhattok, más és más jutalmakkal valamint találkozókkal. Mindig egyeztessetek a kvantumtiszttel, hogy milyen útvonalakat érdemes a leginkább választani. 

A kvantumtisztnek lehetősége van továbbá olyan csomópont kijelölésére, ahová a céhtagoknak egy emberként figyelniük kell.

A csomópontok találkozók tömkelegét vonultatják fel. Egy kis ízelítő a kvantumtérképen található ikonokból és jelentésükből: 

Találkozók

Támadó/VédőseregTámadó/Védő hadnagyAdományozás: termék/pénz& alapanyag/egységErődítmény támadás/védelemTámadás/védelem helyőrségHelyőrség megerősítéseTámadó/védekező főellenség
Harci találkozók átlagosan erős ellenfelekkelHarci találkozók nehezebb ellenfelekkelEzen a csomóponton adományozni szükséges a csomópont eltörléséhezAmíg nincsenek eltörölve, ezek a találkozók a nehezebb ellenfelekkel a főellenféllel csomópontján adnak bónusztTörlésüket követően ezek az ellenfelek a főellenféllel szembeni harcban a céhedet erősítikAdományozással erősítsd meg a céhedet a főellenség ellen ennek a csomópontnak a törlésévelA legerősebb ellenfél a nehézségi szinten.Töröld a csomópontot a nehézség befejezéséhez és menj a következőre.

Vigyázat, újabb kihívás! Amennyiben meghatározott egységet használnátok, megeshet hogy további bónuszban részesültök. Ha valakit ez érdekelne leginkább, keresse az üzenetet: "Győzd le az ellenfelet csak ennek a fajta egységnek a használatával" így több pontban és jutalomban lehet részetek.

Többféle sereg készenlétben! Minden harci találkozó a támadási és védekezési bónuszt is igénybe veszi. A piros a támadási bónuszt míg a kék a védelmit.

Ne maradj le a céhed fejlesztéséről! Az erődítmények és a helyőrségek nem fognak gyakorta előfordulni. Minden nehézségi szinten legfeljebb két helyre helyezhetőek el, így ezt sem árt észben tartani, ha a térképen történő mozgásokat jobban meg akarjátok tervezni a bónuszok megszerzése érdekében.

Jelzők

KezdésEltörölt csomópontCsomópont választás
Minden céhtag számára az alap kiindulási pontNincs szükség további tevékenységreKvantumműveletek adományozása.  A csomópont törlését követően kell a kvantumtisztnek kiválasztania a következő útvonalat

Jutalommechanika

Csomópont jutalmak 

Minden fentebb látható találkozón fennáll a lehetőség jutalmak megszerzésére.  A nehézségből kiindulva az alábbi jutalmakat szerezhetitek meg, akár többet is:

  • Forge pont
  • Véletlenszerű aktuális kori termék
  • Véletlenszerű előző kori termék
  • Véletlenszerű következő kori termék
  • Kvantumműveletek
  • Kvantumpénz
  • Kvantumalapanyag
  • Kvantumszilánk
  • Az új Kolosszus, az Új győztesek tere, az Új botanikai rotunda választó- és fejlesztőkészletek töredéke - erről még a későbbiekben is olvashattok!


A potenciális jutalmak mindig ellenőrizhetitek a csomópont-ablakban.

A csomópontokon való áthaladáskor 
haladási pontokat is szereztek. 



Portya végi-ládák

Hasonlóan az eseményekhez, haladáspontok jóvoltából jutalmakat zsebelhettek be
. Ezeket a portya-végi jutalomládákból szerezhetitek meg; csak kattintsatok láda ikonra a kvantumtérkép bal felső sarkában. 

 40 haladáspont  begyűjtésével a forduló alatt egy ingyenes jutalomládát kaptok. Amennyiben eléritek a 160 pontot – még egy további ingyenes ládában részesültök. 

A ládákat a 
forduló végén gyűjthetitek be. A ládák tartalma attól függően dög változni - javulni - hogy mennyi nehézségi szintet teljesítsetek.

Még ha nem is szereztetek elegendő pontot, akkor is lehetőségetek lesz ládák megszerzésére – feltéve hogy elég kvantumszilánkkal rendelkeztek. 
A ládák kinyitása kvantumszilánkba kerül, és minden ládával a nyitási költség is növekszik. Ha sikerült 40 és 160 pontot begyűjteni, akkor is nyitogathatjátok még a további ládákat, amíg lehetőségetek engedi!


Kvantumbérlet

A kvantumbérletben is ellenőrizhetitek az előrehaladást és a jutalmakat. 


Minden 30 pontnál újabb jutalmat kaphattok a kvantumbérlet jóvoltából – ha az arany vagy az ezüst bérlet megvásárlása mellett döntenétek, további exkluzív jutalmak is üthetik a markotokat. A kvantumbérlet nem áll vissza a kiindulási pontra a kvantumportya forduló végeztével, hanem egészen a bajnokság végéig megettek előre rajta, ezzel is minél több jutalmat begyűjtve.


Kvantumbajnokság

A kvantumbajnokság 6 kvantumportya fordulóból/szezonból tevődik össze. Mivel egy forduló 14 napos, ezért a bajnokság 3 hónapos időtartamot fog felölelni. 


Párhuzamosan a haladáspontok megszerzésével és a fordulókban a nehézségi szintek megküzdésével  a céh is egyre feljebb léphet a rangsorban. A bajnokság végeztével a legjobb céh jutalomban részesül. A helyezés alapján az alábbi jutalmakat szerezhetitek meg:

  • Forge pont
  • Kvantummedál
  • Épület, az Új Kolosszus választó- és fejlesztőkészlet töredéke (arany és ezüst változat)
  • Épület, az Új győztesek tere és az Új botanikai rotunda fejlesztőkészlet töredéke 


Mik azok a kvantummedálok? A medálokat megszerezhetitek már most az első fordulóban, azonban használni még nem fogjátok tudni őket. A későbbiekben ezen medálok segítségével szeretnénk elérhető el tenni számotokra további terjeszkedéseket a városaitokban. Ezért ne maradjatok le a medálokról! 



Jutalomépületek

Végül pedig a jutalmak. Ahogyan már korábban is olvashattatok a hirdetésben, ezeket a jutalomépületeket szerezhetitek meg, melyek az alábbi bónuszokkal várnak. 


Új  Kolosszus 


SzintKinézetStatisztikái a vaskortól a titáni korig
Új Kolosszus - 1. szint
  • 10-13%
  • 10-13%
  • 6-8
  • 48-55  (motiválva)
Új Kolosszus - 2. szint
  • 10-13%
  • 10-13%
  • 13-16%
  • 13-16%
  • 6-8
  • 48-55  (motiválva)
Új Kolosszus - 3. szint
  • 14-20%
  • 14-20%
  • 13-16%
  • 13-16%
  • 8-10
  • 48-55  (motiválva)
Új Kolosszus - 4. szint
  • 14-20%
  • 14-20%
  • 19-25%
  • 19-25%
  • 8-10
  • 64-73  (motiválva)
Új Kolosszus - 5. szint
  • 20-28%
  • 20-28%
  • 14-20%
  • 14-20%
  • 19-25%
  • 19-25%
  • 8-10
  • 64-73  (motiválva)
Új Kolosszus - 6. szint
  • 24-33%
  • 24-33%
  • 14-20%
  • 14-20%
  • 19-25%
  • 19-25%
  • 8-10
  • 64-73  (motiválva)
Új Kolosszus - 7. szint
  • 24-33%
  • 24-33%
  • 14-20%
  • 14-20%
  • 19-25%
  • 19-25%
  • 13-16
  • 80-91  (motiválva)
Új Kolosszus - 8. szint
  • 28-39%
  • 28-39%
  • 19-26%
  • 19-26%
  • 26-33%
  • 26-33%
  • 18-23
  • 96-110  (motiválva)
  • 2:fragments:
  • az Új márványkapu választókészletnek
  •  (1000 szükséges) (motiválva)
Új Kolosszus - 9. szint
Elérhető az ezüst fejlesztőkészlettel
  • 30-41%
  • 30-41%
  • 24-33%
  • 24-33%
  • 32-41%
  • 32-41%
  • 19-25
  • 128-146  (motiválva)
  • 160 (motiválva)
  • 4:fragments:
  • az új márványkapu választókészletnek (1000 szükséges) (motiválva)
Új Kolosszus - 10. szint
  • Nincs szükség útkapcsolatra
  • Arany fejlesztőkészlettel érhető el
  • 32-44%
  • 32-44%
  • 31-43%
  • 31-43%
  • 42-53%
  • 42-53%
  • 24-31
  • 160-183  (motiválva)
  • 320(motiválva)
  • 10:fragments: az Új márványkapu választókészletnek (1000 szükséges) (motiválva)

Új márványkapu

  • Új márványkapu - 1. szint 
  • Nincs szükség útkapcsolatra
  • Töredékek az Új Kolosszus 8. 9. és 10. szintjének termeléséből
  • 8-10%
  • 8-10%
  • 18-25%
  • 24-31%
  • 9-12
  • Új márványkapu - 2. szint 
    • Új márványkapu 1. szint 
    • Nincs szükség útkapcsolatra
    • Töredékek az Új Kolosszus 8. 9. és 10. szintjének termeléséből

    • 11-16%
    • 11-16%
    • 23-31%
    • 30-39%
    • 12-15

    Új győztesek tere

    Új győztesek tere - 1. szint
    • 10-14%
    • 10-14%
    • 14-19%
    • 14-19%
    • 4-5
    • 36-41  (motiválva)
    Új győztesek tere - 2. szint
    • 15-20%
    • 15-20%
    • 16-22%
    • 16-22%
    • 13-16
    • 63-72 (motiválva)
    • 75  (motiválva)

    Új botanikai rotunda

    Új botanikai rotunda - 1. szint
    • 12-17%
    • 12-17%
    • 18-23%
    • 18-23%
    • 3
    • 45-51 (motiválva)
    Új botanikai rotunda - 2. szint
    • 16-22%
    • 16-22%
    • 22-28%
    • 22-28%
    • 11-14
    • 72-82 (motiválva)
    • 45 (motiválva)

    Gratulálunk mindazoknak, akik elértek eddig! Tudjuk, hogy az új funkciók nem egyszerűek és nem a legkönnyebben emészthetőek de mi most is szeretnénk a lehető legtöbb információval ellátni benneteket. Reméljük, hogy tetszeni fog nektek az új kvantumportya, nagyon kíváncsian várjuk a véleményeket a Discord csatornán!
    Nyelv kiválasztása