Technikai problémák

Technikai problémák

Vissza

A játék nem tölt be vagy nagyon lassú. Mit tehetek?

A játék használatához stabil internetkapcsolatra van szükség; a játékot a legújabb rendszer követelményeknek, böngésző verzióknak, videokártyáknak és más összetevőknek megfelelően fejlesztjük folyamatosan. A játékban ezeken kívül szükséges a hardveres gyorsítás engedélyezése az általad preferált böngészőben. Ez a funkció általában minden böngészőben automatikusan be van kapcsolva, azonban megeshet, hogy akár a játékos, akár maga a böngésző ezt átállítja. 

Google Chrome 86-os verzió 
A Google Chrome 86-os verziójára történő frissítésével vagy akár más Chrome alapú böngésző használatával (pl: Edge, Opera) problémák adódhatnak a játékon belül. A frissítés a játék klienst nem tölti be, vagy amennyiben betölti, túlságosan lelassítja a játékot. A legtöbb esetben ez a Google Chrome “Hardveres gyorsítás engedélyezése” funkciójának kikapcsolása miatt történik, melyet a frissítés deaktivált. A funkciót vissza tudod állítani manuálisan, amely az esetek többségében biztosítani fogja a további problémamentes játékélményt.

A hardveres gyorsítás engedélyezéséhez egyszerűen a Google Chrome jobb felső sarkában keresd meg a három pontot, majd kattints a “Beállítások” menüre vagy írd be a "chrome://settings"-et az URL sávba.

A beállítások alatt keress rá a “hardveres gyorsítás”-ra vagy a bal oldalon kattints a “Speciális” majd a “Rendszer” pontokra. Itt látnod kell a “Hardveres gyorsítás engedélyezése” 
opciót; ahhoz, hogy be tudd kapcsolni, húzd a kapcsolót jobbra.  Más böngészőben a beállítások különbözhetnek, azonban az elnevezés mindegyiknél a "hardveres gyorsítás engedélyezése" vagy ennek valamilyen változata kell, hogy legyen. Amennyiben nem tudod, hogyan találod meg ezt az opciót, kérünk, a böngésző "Segítség" szekciójában keress rá.

A böngésző újraindítását követően újra megfelelően kell működnie a játéknak. Amennyiben ez nem következik be, valószínűsíthető, hogy kompatibilitási problémák adódtak, amit az elavult driverek okozhattak, mint például a videokártya frissítésének hiánya. A Google Chrome 86-os verziófrissítésével ilyen inkompatibilitási probléma adódott, méghozzá az olyan AMD videokártyákkal kapcsolatban, melyek az AMD belső verziószám 8.17.10* vagy annál régebbi verziószám alatt futottak. Azonban olyan eset is előfordulhat, hogy az elavult driver nem kifejezetten ennek a verziónak okoz problémát. Ezért azt tudjuk tanácsolni, mindig győződj meg arról, hogy a legfrissebb videokártya-driver fut a böngészőben, amit a videokártya gyártójától tudsz manuálisan letölteni. A leggyakrabban használtak: AMD, Nvidia, Intel.

A játékot más böngészőben is kipróbálhatod (pl: Mozilla Firefox, ami nem Chrome alapú) vagy lépj kapcsolatba támogatói csapatunkkal a zöld gombra való kattintással, melyet itt, a cikk alatt találsz. Boldogan segítünk, amiben csak tudunk!

Nyelv kiválasztása