Evenement aankondigingen

Evenement aankondigingen

Terug

Geschiedenisevenement 2024

Een wereld waar de meest bekende figuren uit de geschiedenis strijden in een tijdloos gevecht van strategie, kennis en macht. In ons nieuwe geschiedenisevenement hanteer jij de kracht van de tot leven gebrachte personages uit de geschiedenis in een kaartspel. Gebruik jouw inzicht en strategie om de vijand te verslaan en de nieuwe prijzen te claimen!

Het evenement begint op 6 mei en loopt tot 27 mei!

Het plot

De opdrachtgever










Ooit nagedacht over wie er een gevecht zou winnen tussen Vincent van Gogh en Napoleon Bonaparte? Dat is niet meer nodig! Je kan het nu uitproberen in ons nieuwe evenement - een strategisch kaartspel tussen iconische figuren uit de geschiedenis! Albert Einstein zal jouw gids zijn terwijl je kaarten verzamelt en gebruikt die historische helden portretteren, elk onderdeel van een van de drie facties die op een "Steen-papier-schaar" manier werken, of een vierde neutrale factie. Met elke kaart die je speelt maak je keuzes die de loop van de geschiedenis kunnen veranderen!

De werking

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe je het evenement kan spelen, kan je HIER kijken. Anders kan je ook verder lezen voor de korte versie!

Het doel is simpel: Versla alle kaarten van de tegenstander voordat je al jouw levens verliest! Hoe je dat doet vereist echter strategie en goed nadenken. Elk gevecht is een serie van 7 tegenstanders en daarna een eindbaas. Je zal flink worden beloond als je al jouw tegenstanders weet te verslaan, en de beloningen hangen af van de gekozen moeilijkheid. De eindbaas van een gevecht verslaan zal deze beëindigen en de beste beloningen opleveren uit de mogelijke beloningen. Een gevecht eindigt echter ook als je geen levens of kaarten meer hebt.

Je zal ook voortgang maken voor de hoofdprijs wanneer je vijanden verslaat, en daarnaast verschillende beloningen waaronder kans op de dagprijs.

Wanneer je de tutorial hebt voltooid en het eerste gevecht begint, zal je dit gevechtsscherm zien:


De volgende elementen zullen worden geïntroduceerd tijdens het spelen:

GevechtKlik op de 'Vecht' knop om het gevecht te starten. Bekijk de statistieken van de kaarten om te zien hoeveel schade je kan aanbrengen bij jouw tegenstander, en hoeveel ze bij jou kunnen doen! Jouw levens in de gaten houden is cruciaal. Je kan opnieuw kaarten trekken of levenspunten kopen om jouw kans op succes te verhogen.
Opnieuw trekkenAls jouw kaart zwak is tegenover jouw tegenstander kan je kiezen om opnieuw te trekken. Je krijgt de keuze uit drie willekeurige opties uit jouw kaartendek - klik op de pijlen om de keuzes te zien. Zorg ervoor dat je op 'Kiezen' drukt wanneer je een kaart hebt gekozen. Opnieuw op trekken zal jouw opties nogmaals schudden en krijg je opnieuw drie keuzes. Je kan dit herhaaldelijk doen, maar elke keer kost meer evenementvaluta.

Let op: Als je vaardigheidskaarten in jouw dek hebt zal een van de opties altijd een vaardigheidskaart zijn, de overige twee opties worden willekeurig gekozen.
LevensbalkWeinig levenspunten? Vul jouw levenspunten weer aan met gevechtsmunten. Let echter wel op dat je een maximale hoeveelheid levens hebt afhankelijk van de gekozen moeilijkheid.
BeloningenElke verslagen tegenstander biedt je de mogelijkheid om een beloning te ontvangen. Klik of hou je muis over het kist-icoon om de mogelijke prijzen te zien. Elk gevecht verhoogt ook jouw voortgang voor de hoofdprijs.
VaardigheidskaartenDeze bonuskaarten geven je unieke en krachtige bonussen. Sommige tegenstanders zullen een kaart icoon hebben in plaats van een kist - als je deze verslaat kan je vaardigheidskaarten kopen. Een kaart is gratis, maar je kan tot twee extra kopen voor evenementvaluta. De vijanden kan niet aanvallen als je vaardigheidskaarten gebruikt.

Loop je nog steeds vast? Bezoek ons tips & tricks artikel HIER.

Divisies


De divisies geven je een ideaal platform om jouw voortgang met andere spelers in jouw wereld te vergelijken. Naarmate je verder in het evenement komt zal jouw plaats op de ranglijst hoger worden, wat de mogelijkheid geeft voor extra beloningen aan het einde van het evenement. Blijf echter opletten, aangezien de voortgang van andere spelers de vereisten voor bepaalde divisies verhoogt.

In het geschiedenisevenement kan je jouw divisievoortgang verhogen op meerdere manieren. Naast actief vechten kan je jouw score verhogen door:

De gloednieuwe 'Divisiebonus' vaardigheidskaart te gebruiken die je meer divisiepunten geeft. Lees hier meer over in het kaarten deel in het artikel over de evenementwerking.
Een hogere moeilijkheid kiezen. Het geeft je niet alleen betere beloningen, maar het moeilijkheidsniveau dat je kiest zal ook de divisiepunten die je verzamelt vermenigvuldigen: 2x voor makkelijk, 3x voor gemiddeld en een hoge 5x voor moeilijk.

De beloningen



De hoofdprijs voor dit evenement is het prachtige bosrijk heiligdom, die volledig verbeterd een bonus aan jouw aanvallende en verdedigende leger geeft, naast een speciale aanvalsbonus voor de gilde-expeditie!

Voor een volledige lijst van prijzen dit evenement kan je onze prijzenpagina HIER bekijken.

Mocht je commentaar, vragen of problemen hebben, laat het dan vooral weten! Je kan jouw feedback achterlaten op onze officiële Discord server!

Ben je klaar om geschiedenis te schrijven? De strijd begint nu - moge de slimste bevelhebber winnen!

Met vriendelijke groet,
Jouw Forge of Empires team
Selecteer taal