Technische problemen

Technische problemen

Terug

Niet mogelijk om het spel te laden of traagheid (lag). Wat kan ik doen?

Ons spel vereist een stabiele internetverbinding om te spelen en wordt ontwikkeld met up-to-date systemen, browserversies en drivers voor videokaarten en andere componenten in jouw computer. Het vereist ook dat hardwareversnelling is geactiveerd in de browser naar keuze. Hoewel dit doorgaans standaard is geactiveerd, is dat niet het geval bij elke browser en kan zijn gedeactiveerd door een gebruiker of door de browser zelf.

Google Chrome versie 86
We hebben ondervonden dat spelers die hun Chrome browser naar versie 86 hebben geüpdatet problemen kunnen hebben bij het spelen van het spel, waaronder het niet kunnen laden of een langzaam spel. Dit komt in de meeste gevallen doordat de hardwareversnelling is gedeactiveerd in de browser na de update naar versie 86. Je kan deze functie weer handmatig activeren, wat je doorgaans weer in staat stelt het spel te spelen.

Om de hardwareversnelling in Chrome te activeren zal je de opties van Chrome moeten openen via de drie verticale strepen rechtsbovenin het browservenster. Kies daar vervolgens voor "Instellingen". Als alternatief kan je ook "chrome://settings" invullen in de adresbalk van Chrome.

Binnen de instellingen kan je de zoekbalk bovenin gebruiken om naar "hardwareversnelling" te zoeken of je kan naar de geavanceerde opties en vervolgens naar "Systeem" gaan.

Je zou nu een optie moeten zien genaamd "Gebruik hardwareversnelling indien beschikbaar". Om dit te activeren zet je de knop om naar rechts. Chrome zal vragen om opnieuw te starten voordat de instelling actief wordt. Doe dat dan ook.Wanneer Chrome opnieuw is opgestart zou je het spel weer moeten kunnen bereiken. Indien dit niet het geval is kan de oorzaak een compatibiliteitsprobleem zijn, waarschijnlijk veroorzaakt door verouderde drivers op jouw systeem. Meer specifiek is er met de introductie van Chrome 86 een incompatibiliteit vastgesteld voor AMD drivers met een versienummer van 8.17.10* en ouder. Het is echter ook mogelijk dat er een andere driverversie voor problemen zorgt. In dit geval adviseren we je om de meest up-to-date drivers te downloaden voor jouw grafische kaarten. De meest gebruikte zijn AMD, Nvidia, en Intel.

Je kan ook proberen om het spel te spelen met een andere browser naar keuze (bv Mozilla Firefox, die niet op Chromium is gebaseerd). Je kan ook ons supportteam contacteren via de "Contacteer ons" knop onderaan dit artikel. We helpen graag wanneer dat mogelijk is!
Selecteer taal