Novinky

Novinky

Naspäť

Výročná udalosť 2024


Všetko najlepšie k narodeninám! Forge of Empires oslavuje neuveriteľných 12 rokov! Pripojte sa k oslavám s našou očakávanou udalosťou k výročiu, ktorá sa na základe veľkého záujmu vracia s ďalším kolom. 

Výročná udalosť začína 2. apríla a potrvá až do 23. apríla!

Príbeh

Ak ste sa zúčastnili minuloročnej Výročnej udalosti, už ste začali pomáhať nášmu tímu vedcov pri výskume záhadných drahokamov neznámeho pôvodu. Tento rok pátranie pokračuje!

Výskumníci odvtedy navrhli teóriu, že drahokamy, kľúče a truhlice vytvoril dávny predchodca našej civilizácie. Napriek tomu tejto teórii chýbajú dôkazy, takže je potrebné vykonať ešte veľa výskumov, do ktorých vstupujete vy! 

Keď budete pomáhať nášmu vedeckému tímu v jeho úsilí, pravdepodobne objavíte nové nástroje, ktoré vám pomôžu efektívnejšie pracovať s drahokamami, či už ide o ovplyvňovanie ich príbuznosti pomocou novej, najmodernejšej technológie prizmatickej esencie, alebo o ich rozbíjanie na menšie kúsky (samozrejme, na výskum!) pomocou špičkového krompáča na drahokamy (nenechajte sa zmiasť jeho jednoduchým názvom!). Ak chcete poznať skrytú históriu týchto nástrojov, hrajte udalosť ďalej. 

Tímová práca, výskum a skvelé objavy vám v udalosti pomôžu uspieť. Ale skôr ako sa do toho pustíte, prečítajte si v tomto článku, čo je nové v tohtoročnej Výročnej udalosti! 

 
A person with glasses and a key necklaceDescription automatically generatedZadávateľka úloh







Čo je nového?

Tento rok sa o vzrušenie postarajú tri nové posilnenia! Tu je prehľad toho, čo môžete očakávať:

Posilnenie Drahokamová baňa. Aktivujte toto posilnenie a sledujte, ako sa na vašej hracej ploche objavujú nové kúsky drahokamov, ktoré zlepšujú vašu strategickú hru. Ak je na hracej ploche voľné miesto, ako zázrakom sa objaví nový kúsok, spolu s animáciou, ktorá označuje jeho príchod. Taktiež sa v spodnej časti hracej plochy zobrazí aj nápoveda, ktorá signalizuje, že sa objavil nový kúsok. Ak však bude hracia plocha plná, budete upozornení, že na nej nie je miesto pre ďalšie kúsky.

Posilnenie Krompáč na drahokamy. Tento nástroj je vaším najlepším priateľom pri správe kúskov. Ak ho použijete na drahokam, rozpadne sa na dve časti nižšej úrovne, čím sa zdvojnásobia vaše strategické možnosti. Ak kúsok obsahuje kľúč, dva nové kúsky tento kľúč zdedia, čím sa zabezpečí, že váš ťažko nadobudnutý pokrok sa nikdy nestratí. Poznámka: Toto posilnenie funguje len na voľných kúskoch, čím pridáva do vašej hry ďalšiu strategickú vrstvu. 

Posilnenie Prizmatická esencia. Toto posilnenie, ktoré skutočne mení hru, premení všetky kúsky jednej farby na hracej ploche na bezfarebné, čím otvorí nové možnosti kombinácií. Bezfarebné kúsky sa môžu spojiť s ľubovoľnou farbou, prijať túto farbu a zachovať si všetky kľúčové časti. Tieto univerzálne kúsky však nemožno pridať do konvertora a ich špeciálny status je spojený s jedinečnými pravidlami pre spájanie a delenie. 

Viac informácií o mechanike udalosti nájdete tu alebo prejdite priamo do sekcie Čo môžem získať a dozviete sa všetko o nových dostupných odmenách! 

Mechanika udalosti

Hľadáte nejaké rady, ako hrať Výročnú udalosť? Už viac nemusíte hľadať, nájdete ich našej stránke, ktorá je venovaná mechanike udalosti tuto: Mechanika udalosti

Chceli by ste to radšej podané stručne? Čítajte ďalej!

Vytvárajte a spájajte drahokamy
  • Zbierajte energiu a vytvárajte nové drahokamy pomocou Generátora (plus) 
  • Použite tieto novo vytvorené drahokamy na uvoľnenie zamknutých drahokamov na vašej hracej ploche!
  • Spojte časti kľúča pre získanie plných kľúčov zo spojených drahokamov pomocou Konvertora.
  • Použite vaše kľúče na odomknutie truhlíc!
  • Použite nové posilnenia na zlepšenie vašej taktiky!
Ak chcete získať tipy a triky pre túto udalosť, prečítajte si náš článok tu: Tipy a triky

Rivalská výzva

Barón Alaric Ironsoul sa počas udalosti ukáže dvakrát a poskytne vám posilnenia, ako aj ďalšie cenné odmeny. Ale pozor, jeho výzvy nie je ľahké splniť! Uistite sa, že ste pripravení! 

Ligy

Ligy udalostí sú ideálny spôsob, ako porovnať svoj pokrok s ostatnými hráčmi vo vašom svete. Čím viac budete postupovať v rámci udalosti, tým vyššie sa umiestnite a tým lepšie bonusové ceny môžete na konci udalosti získať - ale pozor, čím viac budú ostatní hráči postupovať v ligách, tým vyššia bude aj súťažná latka. 

 

Odmeny


Našou tohtoročnou Veľkou cenou je nádherná nová Stanica metra, ktorá má strieborné a zlaté vylepšenie, aby bola ešte výkonnejšia. Na 10. úrovni ponúka posilnenie útoku pre útočné a obranné armády v CB a CE, ako aj tovar, body výskumu a úlomky vylepšení!

Úplný zoznam cien, ktoré sú v rámci udalosti k dispozícii, nájdete na našej stránke tu: Odmeny

Ak máte akékoľvek pripomienky, otázky alebo obavy, dajte nám vedieť! Veľmi sa tešíme na vašu spätnú väzbu na našom oficiálnom Discord serveri! 
 
 Nech sa začne vaša cesta za poznaním!
 Váš tím Forge of Empires
Výber jazyka