Nyheter

Nyheter

Tillbaka

Jubileumsevent 2024


Grattis på födelsedagen till oss! Forge of Empires har nått en milstolpe — 12 otroliga år! Följ med i firandet med vårt efterlängtade jubileumsevent, som nu är tillbaka och efterlängtad av många. 

Eventet startar 2 april och pågår till 23 april!
 Handlingen

Om du deltog i förra årets jubileumsevent har du redan börjat hjälpa vårt team av forskare med deras forskning om mystiska ädelstenar av okänt ursprung. I år fortsätter jakten!

Forskningen har sedan dess lagt fram en teori om att ädelstenar, nycklar och kistor skapades av en uråldrig föregångare till vår civilisation. Ändå saknar denna teori bevis, så mycket forskning återstår att göra, och det är där du kommer in!

Genom att hjälpa vårt forskarteam i deras ansträngningar kommer du sannolikt att upptäcka nya verktyg som hjälper dig att bearbeta ädelstenarna mer effektivt, vare sig det påverkar deras närhet med ny, toppmodern teknologi från Prismastenen eller att kunna dela upp dem i mindre bitar (för forskning, förstås!) med den högteknologiska Stenhackan (låt inte dess enkla namn lura dig!). Fortsätt spela eventet om du vill veta den hemliga historien om dessa verktyg.

Lagarbete, forskning och fantastiska upptäckter hjälper dig att lyckas i eventet. Men innan du startar, ta reda på vad som är nytt i årets jubileumsevent från den här artikeln!

 
En person med glasögon och ett nyckelhalsband Beskrivning genereras automatiskt Uppdragivare






 Vad är nytt?

 Tre nya verktyg ökar spänningen i år! Här är vad du kan förvänta dig: 

Stentillverkare. Aktivera det här verktyget och se hur den skapar nya ädelstenar, vilket förbättrar ditt strategiska spel. Om det finns plats på planen, dyker en ny pjäs upp på ett magiskt sätt, med en liten animation för att markera dess ankomst. Du kommer att se ett tips längst ner på planen som indikerar att en ny sten har skapats. Om planen är full kommer du att bli varnad om att det inte finns plats för fler. 

Stenhackan. Detta verktyg är din bästa vän för att hantera storleken på dina stenar. Använd den för att dela en sten i två mindre stenar, till storleken precis under, vilket fördubblar dina strategiska alternativ. Om en sten har en nyckel, får de två nya stenarna också samma nyckel, vilket säkerställer att dina surt förvärvade framsteg aldrig går förlorade. Obs: Detta verktyg fungerar bara på frilagda stenar. 

Prismastenen. En riktig spelvändare, detta verktyg förvandlar alla delar av samma färg på planen till färglösa, vilket öppnar upp för nya kombinationsmöjligheter. Färglösa bitar kan paras ihop med vilken färg som helst, och får då den färgen samt behålla alla nyckeldelar. Men, denna mångsidiga sten kan dock inte läggas i omvandlaren, och deras speciella status kommer med unika regler för sammanfogning och delning.

 Ta reda på mer om mekaniken här, eller hoppa direkt till avsnittet vad kan jag vinna för att ta reda på allt om de nya priserna som finns tillgängliga!

 Mekaniken

 Letar du efter lite vägledning om hur man spelar jubileumseventet? Då behöver du inte leta längre - för den hittar du här: Mekanik

 Skapa och slå ihop ädelstenarna
  • Samla energi för att skapa nya stenar (plus)
  • Använd dessa nyligen skapade ädelstenar för att frigöra de låsta ädelstenarna på din spelplan!
  • Matcha nyckeldelarna för att samla upp till 3 nycklar/ädelsten
  • Använd dina nycklar för att låsa upp kistor!
  • Använd de nya verktygen för att förstärka din taktik
 Slutligen, om du vill få en djupare guidning för eventet, vänligen besök vår tips och tricks artikel här: Tips och tricks

 Motståndarens utmaningar 

 Baron Alaric Ironsoul kommer att återvända två gånger under evenemanget och förse dig med boosters, såväl som andra värdefulla belöningar. Men var medveten om att hans utmaningar inte är lätta att slutföra! Se till att vara förberedd!

 Ligor

 Eventligan är det perfekta sättet att matcha dina framsteg mot de andra spelarna i din värld. Ju mer du går igenom evenemanget, desto högre rankas du och desto bättre bonuspriser kan du vinna i slutet av evenemanget – men se upp, ju mer andra spelare tar sig uppåt i ligorna, desto högre sätts ribban. 



 Belöningarna 


 Vårt stora pris i år är den underbara nya Tunnelbanestationen , som har en silver- och en gulduppgradering för att göra den ännu mer kraftfull. På nivå 10 har den attackförstärkning för anfallande och försvarande arméer för ISF och IE, men även varor, Forskningspoäng och fragment för alla de där viktiga uppgraderingarna!

 För en fullständig lista över tillgängliga priser i eventet, kolla in vår prissida här: Belöningar

 Om du har några kommentarer, frågor eller funderingar, vänligen meddela oss! Vi ser mycket fram emot din feedback på vår officiella Discord-server!

 Låt upptäcktsresan börja!
 Ditt Forge of Empires-team
Välj språk