Stridsguider & System

Stridsguider & System

Tillbaka

Imperieslagfält: vad är utmattning?

Utmattning är en ökande debuff som påverkar din prestation i strider och förhandlingar när du avancerar genom imperieslagfälten. Varje gång du framgångsrikt genomför en strid eller en förhandling, får du 1 utmattningspoäng. I takt med att din utmattning ökar, ökar också svårighetsgraden:

  • Fiendens enheter blir starkare i strid.
  • Förhandlingar kräver fler resurser eller varor för att lyckas.

Du kan se din nuvarande utmattningsnivå, samt den exakta debuff-procenten genom att hålla muspekaren över utmattningsymbolen i det övre vänstra hörnet av ISF-gränssnittet:

4ff35fd95da7044dd0e7887bcd607743

Det finns inget sätt att undvika utmattning helt och hållet, och när det ackumuleras blir det mer utmanande att fortsätta att strida eller förhandla. Utmattningsnivån återställs dagligen vid midnatt, vilket ger spelare en ny start varje dag.

Provinsbyggnader och utmattning 

För att mildra effekterna av utmattning ger olika provinsbyggnader i Imperieslagfältet en procentuell chans att undvika att få utmattning efter en strid eller förhandling. Effekter av detta är att om din chans att minska utmattningen var framgångsrik, så kommer du inte att få +1 utmattningsnivå. Och om det inte var det, kommer +1 utmattning att krediteras som vanligt.

Specifikt finns det fyra typer av Byggnader som ger en chans att undvika att få utmattning:

  • Byggnader med 20% reduktion
  • Byggnader med 40% reduktion
  • Byggnader med 60% reduktion
  • Byggnader med 80% reduktion (endast i HQ-provinsen)

Effekterna staplas, vilket innebär att om flera byggnader byggs i samma provins kombineras deras bonusar för att öka chansen att undvika utmattning. Om du placerar byggnader som totalt genererar mer än 80% av chansen att minska utmattning, kommer värdet ändå att begränsas till 80%. Mer om det nedan.

Kom ihåg att frånsett dessa byggnader kommer vissa provinsbyggnader att leda till att spelare får dubbelt så mycket utmattning. De är lockbeten och fällor riktade mot motståndare. Lockbeten ökar din motståndares chans att få dubbel utmattning efter en framgångsrik strid eller förhandling i din provins med 15%, och Fällor med 40%. 

Viktigt! Tak för minskning av utmattning

Den maximala kombinerade minskningen du kan uppnå är 80%, vilket innebär att ditt imperium kan bygga tillräckligt många av dessa byggnader för att minska chansen att få utmattning till endast 20%. I genomsnitt kommer en spelare att få 1 utmattningspoäng var 5:e strid eller förhandling.

Tänk på att detta bara är ett genomsnittligt värde. Det är möjligt att få 10 utmattning i rad, även när du bara har 20% chans att få det, och inte få någon utmattning 20 strider i rad.

Välj språk