2. Spelvragen

2. Spelvragen

Terug

Wanneer eindigt een wereld?

Als er 300 of minder actieve spelers op de wereld zijn, begint er een aftelling van 28 dagen tot sluiting.

Dominatie en Olympus: Zodra een alliantie het eindspel wint, gaat de wereld een vredestijd in die 14 dagen duurt. Na deze vredestijd zal de wereld gesloten zijn.

Wereldwonderen (nieuw systeem): zodra een alliantie het eindspel wint (voltooiing van 4/7 wereldwonderen), begint het aftellen van het eindspel. Afhankelijk van de wereldsnelheid blijven er 15-60 dagen over om te vechten voor de voltooide wereldwonderen of voor de resterende 3. Zodra het aftellen is afgelopen, gaat de wereld een vredestijd in die 14 dagen duurt. Na deze vredestijd zal de wereld gesloten zijn.

Wereldwonderen (oud systeem): Op werelden met het oude systeem hangt de sluiting ook af van het aantal actieve gebruikers. Zodra een alliantie het eindspel wint (voltooiing van 4/7 wereldwonderen), wordt het aantal actieve gebruikers dagelijks gecontroleerd. Als het aantal actieve gebruikers tot 300 of minder daalt, begint er een countdown. Na 28 dagen gaat de wereld op slot. Merk op dat er in dit geval geen vredestijd is aan het einde.