Rozgrywka

Rozgrywka

Wróć

Jak zresetować konto na świecie? Co utracę, co zachowam?

Aby zacząć od nowa w istniejącym świecie gry, przejdź do "Ustawień", a następnie wybierz opcję "Ponowny start".

fa852ca4a17526b8c62438363de65c33

Pamiętaj, że wszystkie miasta, jednostki i surowce zostaną utracone po wykonaniu restartu. Monety mądrości i wojny, bohaterowie i 3 punkty kultury (jeśli masz 3 punkty kultury lub więcej) zostaną zachowane. Bonusy w ekwipunku podstawowym zostaną utracone. Natomiast ekwipunek powiększony pozostanie zachowany. Punkty walki zostaną utrzymane jedynie celem utrzymania pozycji w rankingu. Możesz zacząć grę od nowa dopiero po zakończeniu ochrony dla początkujących.

Po ponownym rozpoczęciu gry (opcja restartu) wszystkie Twoje poprzednie miasta zamienią się w opuszczone miasta. Jeśli jednak Twoje pierwsze miasto zostało utworzone w ciągu ostatnich 24 godzin, po ponownym rozpoczęciu gry (restarcie) Twoje miasta po prostu znikną.

Jeśli rozpoczynasz grę od nowa po wyborze opcji "Ponowny start" utracone zostają wszystkie miasta, jednostki oraz zdobyte punkty walki. Jeżeli przed restartem miałeś co najmniej 3 poziom kultury, ponowne rozpoczęcie gry spowoduje, że będziesz miał 3 sloty, w tym 1 już wykorzystany na nowe miasto posiadające 175 punktów. Odznaczenia oraz monety mądrości/wojny pozostają bez zmian. Nie tracisz także rozmów z innymi graczami oraz raportów. Herosi pozostają, ale muszą zostać przypisani od nowa do miast.

Jeśli rozpoczynasz grę od nowa po utracie ostatniego miasta, a wcześniej miałeś co najmniej 3 poziom kultury, to wówczas rozpoczniesz grę z 3 slotami (1 już wykorzystanym na miasto startowe posiadające 175 punktów). Przykładowo, jeśli posiadałeś 10 poziom kultury, będziesz miał tylko 3 sloty. Po restarcie punkty walki się nie kasują, jednak wielokrotności 300 (tyle, ile kosztuje jeden pochód) zostają zablokowane. Przykładowo, jeśli posiadasz 670 punktów walki i nie zrobiłeś żadnego pochodu przed restartem, po rozpoczęciu gry na nowo będziesz mógł wykorzystać tylko 70 punktów. Odznaczenia oraz monety mądrości/wojny pozostają bez zmian. Nie tracisz także rozmów z innymi graczami oraz raportów. Bohaterowie pozostają, ale muszą zostać przypisani od nowa do miast.

Funkcja restartu jest dostępna także podczas bana, jeśli taka możliwość jest przewidziana dla danego typu przewinienia.

Jeśli w momencie utraty ostatniego miasta lub włączenia restartu jesteś członkiem sojuszu, to wówczas obok róży kierunków będziesz miał opcję zaczęcia gry od nowa w pobliżu Twoich sojuszników.

Zwróć uwagę na to, że jeżeli konto zostanie całkowicie skasowane ze świata (nick zostanie usunięty z rankingu), a następnie zaczniesz grę od nowa na danym świecie, to wszystkie zdobyte punkty walki, monety mądrości/wojny, Herosi, rozmowy z innymi graczami oraz raporty przepadną. Nie stracisz odznaczeń zdobytych przed resetem/likwidacją konta. Utracisz wszystkie bonusy znajdujące się w ekwipunku podstawowym. Od aktualizacji 2.343.1 z dnia 12.08.2025 zachowasz bonusy znajdujące się w ekwipunku powiększonym.

Ważne: Wraz z aktualizacją 2.219 z dnia 5.08.2020 zmieniliśmy sposób działania restartu konta:
- jeśli pierwszy restart nastąpi w ciągu 24 godzin od utworzenia miasta, można to zrobić natychmiast, bez dodatkowego czasu karencji. Usunięcie pierwotnego miasta następuje automatycznie;
- każdy restart po pierwszym dniu ma 5-dniowy czas karencji, co oznacza, że jeśli gracz zrestartuje się, musi poczekać 5 dni, zanim będzie mógł to zrobić ponownie;
- dodatkowo po zmianie adresu e-mail powiązanego z kontem gry gracze będą musieli odczekać 5 dni, zanim będzie można ponownie uruchomić (zrestartować) grę.

Te zmiany nie mają wpływu na graczy, którzy restartują się z powodu utraty ostatniego miasta.

Wybierz język