Teams

Teams

Terug

Wat zijn de verschillende rollen binnen een team?

Een teamlid kan één van de vier rollen hebben:

  • De stagiair is de standaardrang voor iedereen die lid wordt van een bestaand team. Teamleden met deze rang hebben toegang tot alle functies van teams, maar hebben geen speciale privileges binnen het team zelf.
  • De avonturier heeft een aantal privileges, in die zin dat ze nieuwe leden kunnen uitnodigen voor het team. Dit kan alleen bij teams die niet openbaar zijn.
  • De co-leider heeft, naast de privileges van de avonturier, ook de mogelijkheid om het profiel van het team bij te werken. Ze kunnen de naam, beschrijving, tags en meer aanpassen. Een co-leider kan ook de teamleden een andere rol toekennen, deze rol kan tot en met de co-leider zijn.
  • Ten slotte heeft de leider van een team alle privileges van de co-leider, met één toevoeging: de leider is de enige persoon in een team die een ander lid tot de rol van leider kan promoveren. Er kan echter maar één leider per team zijn, en zodra een leider iemand anders promoveert, wordt deze tijdens het proces gedegradeerd tot co-leider. Alleen de nieuwe leider kan deze actie ongedaan maken door de nu co-leider terug te brengen naar zijn oude positie.

Om te verduidelijken wat hierboven is vermeld: Leider is de enige rol die een beperking heeft in termen van het aantal personen dat deze kan vervullen, en dat is er maar één. De andere rollen hebben geen beperkingen, dus je kunt iedereen in je team co-leider maken als je dat wilt.
Selecteer taal