2. Základní tipy

2. Základní tipy

Zpět

Jak funguje ve hře kulturní systém?

Většina budov v Rise of Cultures má jednu společnou věc: fungují lépe, jsou-li podporovány kulturními památkami.
Kulturní památky neprodukují žádné suroviny, ale naopak posilňují budovy, které jsou umístěny v jejich okolí. Díky tomu jsou okolní budovy více efektivní.
Například: Farmy, v jejichž okolí se nacházejí kulturní památky, produkují více jídla, domy produkují více mincí, kasárny rychleji rekrutují vojsko. Tímto způsobem zaměstnávají budovy vaše pracovníky na kratší čas a vy tak stihněte ve vašem městě provést více věcí.


Vždy se ujistěte, že vaše kulturní památky jsou rozmístěny po celém městě takovým způsobem, aby podporovali co nejvíce budov. Pro dosažení maximálního výsledků bude potřeba čas od času některou z budov přesunout na jiné místo. Mějte na paměti, že odebrání či posunutí kulturní památky dále od jiné budovy, sníží její výkon taktéž v aktuálně probíhajících činnostech dané budovy.
Ať jste na náhledu budovy či nikoliv, vždy získáte výborný přehled o vašich kulturních bonusech kliknutím na obrázek kultury v pravém horním rohu obrazovky.
Pokud následně budete chtít umístit nebo přesunout kulturní budovu, zobrazené bonusové hodnoty se budou aktualizovat a vy snadno uvidíte, kde je nejlepší místo pro její umístění.
Výběr jazyka