4. Épületek

4. Épületek

Vissza

Miért nem kaptam olyan tervrajzot, amely 100%-os esélyként volt megjelölve?

A megjelenített 100%-os esély azt jelenti, hogy ez lesz a következő tervrajz abból a csoportból, amelyet megnyersz. Azonban még mindig elég szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy egyáltalán megnyerj egy tervrajzot: vagy egy hagyományos vagy egy legendásat (attól függően, hogy mi viseli a 100%-os jelet), és nem a Csodaanyagokat.
 Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor olvass tovább!

Magának a rendszer megértése

Minden második héten egy másik csodakészlet lesz elérhető, amelynek nyerési valószínűsége magasabb, mint a többi csodáé.
Míg a tervrajz felfedezésének alapvető esélye változatlan marad, a rendszer lényege abban rejlik, hogy képes megváltoztatni az egyes Világcsodák megszerzésének valószínűségét. Lényeges megérteni, hogy a rendszer nem garantálja a tervrajz-győzelmet minden egyes alternatív próbálkozásnál. Inkább növeli a kiemelt készletből származó tervrajzok megszerzésének valószínűségét.

A százalékok jelentése

A százalékos értékek (külön a normál és a legendás tervrajzok esetében) a nyerés valószínűségét jelzik, HA elég szerencsés vagy ahhoz, hogy egyáltalán nyerj egy ilyen típusú tervrajzot. Nem azt jelzik, hogy milyen esélyeid lesznek a következő próbálkozásod során.
Vegyük a következő példát:

Az Alexandriai világítótorony és a Kheopsz-piramis az előléptetett normál csodák, míg a Rodosz kolosszusa a legendás csoda. A következő feltalálási kísérletednél az történik, hogy a játék véletlenszerűen (bizonyos esélyekkel) eldönti, hogy Csoda-anyagot, normál Csoda-alaprajzot vagy legendás Csoda-alaprajzot kapsz. 
Ebben a példában, ha egy hagyományos tervrajzot kapsz, akkor az 50%-os valószínűséggel vagy a Kheopsz-piramis, vagy az Alexandriai világítótorony lesz. De ettől még kaphatsz másikat is, mert a fennmaradó 50%-on osztoznak. Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy legendás tervrajzot húzol, akkor az 75%-os valószínűséggel a Rodoszi Kolosszus lesz, de - ismétlem - az is lehet valamelyik másik legendás tervrajz ebből a Csodák gyűjteményéből.

Ha nem kapsz egyetlen tervrajzot sem, vagy ha a következő próbálkozásod alkalmával egy előléptetett tervrajzot nyersz, a % értékek nem változnak.
Ha azonban véletlenül olyan tervrajzot nyersz, amely nem tartozik az előléptetett tervrajzok közé, akkor az érték 100%-ra változik annak a csoportnak az esetében, amelyből az imént nyert tervrajz származik - legyen az hagyományos vagy legendás.

  Ez a 100%-os érték azt jelenti, hogy ez lesz a következő tervrajz abból a csoportból, amelyet megnyersz. Azonban még mindig elég szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy egyáltalán megnyerj egy tervrajzot: vagy egy hagyományos vagy egy legendás tervrajzot (attól függően, hogy mi viseli a 100%-os értéket), és nem a Csodaanyagokat.

Az előrehaladás figyelemmel kísérése

Az előléptetés mellett van egy másik rendszer is, amely szerepet játszik a tervrajzok megszerzésében. Az akciókkal ellentétben ez nem egy adott tervrajz nyerési esélyét befolyásolja, hanem annak esélyét, hogy az aktuális gyűjteményből bármelyik tervrajzot megkapjátok, a két típus közül az egyiket: a hagyományos vagy a legendás tervrajzot.
Ha a próbálkozásod során nem nyersz egyetlen tervrajzot sem, akkor mindkét sáv eggyel nő:
Van néhány szabály, amely szabályozza, hogy mi történik a különböző körülmények között:
  • Ha az első sávban eléritek a 9-et, a következő feltalálás folyamán kaptok egy tervrajzot - vagy egy hagyományosat, vagy egy legendásat. 
    • Ha hagyomány - csak az első sáv áll vissza,
    • Ha legendás - mindkettő visszaáll.
  • Ha a 2. sávon eléritek a 79-et, a következő feltaláló akció egy legendás tervrajzot ad. Ez mindkét sávot visszaállítja.
  • Mindkét sáv gyűjteményspecifikus. Például az Ősi világ csodái gyűjtemény előrehaladási sávjai nem befolyásolják a Mondák és mítoszok világcsodái gyűjtemény előrehaladási sávjait.

A teljes kép, promóciós rendszer és az előrehaladási mutató együttese

Az előrehaladási sáv és a promóciós rendszer összhangban vannak egymással.

  Első példa
Ha az első sáv 9/10-nél van, és a normál tervrajzoknál a 100%-os esélyt jelzi, de a legendás tervrajzoknál csak 75%, akkor a következő találmányi akció eredményeként vagy az éppen aktuális normál tervrajzok egyikét, vagy bármelyik legendás tervrajzot megkapod, de a Csodaanyagokat soha. Ez azért van így, mert van egy garantált tervrajzod, azonban még mindig nem biztos, hogy ez egy szabályos vagy egy legendás tervrajz. Ez csak akkor dől el, amikor megpróbálod feltalálni.
Ha szabályos tervrajzot húzol, akkor az a két kiemelt tervrajz egyike lesz, mivel a 100%-os esély ezt garantálja. Azonban az is előfordulhat, hogy egy legendás tervrajzot nyersz - ez 75%-os eséllyel lesz az előléptetett, a többi tervrajz megszerzésével is lehetséges a maradék 25% miatt.

  Második példa
Az első sáv 1/10-et jelez, és a normál tervrajzokon van egy 100%-os mutató.
A játékos azzal a lehetőséggel él, hogy 10 találmányt hajt végre egy menetben, azzal a várakozással, hogy biztosan megnyeri a megjelenő normál tervrajzok egyikét.
A sorrend a következőképpen alakul:

  1. Csodaanyag (1/10 átvált 2/10-re)
  2. Csodaanyag (3/10)
  3. Csodaanyag (4/10)
  4. Csodaanyag (5/10)
  5. Csodaanyag (6/10)
  6. Csodaanyag (7/10)
  7. Csodaanyag (8/10)
  8. Csodaanyag (9/10)
  9. Legendás tervrajz (mindkét sáv 0-ra áll vissza)
  10. Csodaanyag (0/10 most újra 1/10-re változik)
Ezután a játékos elköltött 10 gömböt, kapott egy Legendás tervrajzot, és a normál sáv ismét 1/10, mint a találmány előtt. Úgy tűnhet, mintha nem mozdult volna el, de valójában 1-től 9-ig ment, és ekkor a Legendás tervrajz elnyerése miatt visszaállt a kiindulópontra.
Nyelv kiválasztása