4. Gebouwen

4. Gebouwen

Terug

Waarom heb ik geen blauwdruk gekregen die gemarkeerd was als 100% kans?

De weergegeven 100% kans betekent dat dit de volgende blauwdruk is van de groep die je wint. Je moet echter nog steeds het geluk hebben om überhaupt een van de volgende blauwdrukken te winnen: een gewone of een legendarische (afhankelijk van wat de 100%-markering draagt), en niet wondermaterialen. 
  Als je geïnteresseerd bent in details, lees dan verder!

Het promotiesysteem begrijpen

 Elke twee weken is er een andere set wereldwonderen beschikbaar met een winkans die hoger is dan de resterende wereldwonderen.
Hoewel de fundamentele kansen op het ontdekken van een blauwdruk onveranderd blijven, ligt de essentie van het systeem in zijn vermogen om de kansen op het verkrijgen van specifieke wereldwonderen te veranderen. Het is essentieel om te begrijpen dat het systeem geen blauwdrukoverwinningen garandeert bij elke alternatieve poging. Integendeel, het vergroot de kans op het verkrijgen van blauwdrukken uit de aanbevolen set.

De procentuele waarden begrijpen

De procentuele waarden (gescheiden voor gewone en legendarische blauwdrukken) geven de waarschijnlijkheid aan dat je ze wint, ALS je het geluk hebt om überhaupt een blauwdruk van dat type te winnen. Ze geven niet aan wat de kans is op wat u bij uw volgende poging krijgt.
Beschouw het volgende voorbeeld:

 Vuurtoren van Alexandrië en Piramide van Cleopatra zijn de gepromote reguliere wonderen, terwijl Colossus van Rhodos het gepromote legendarische wonder is. Wat er gebeurt bij je volgende uitvindingspoging is dat het spel willekeurig beslist (met bepaalde kansen) of je Wondermateriaal, een gewone Wonder-blauwdruk of een legendarische Wonder-blauwdruk krijgt.
Wanneer je in dit voorbeeld een gewone blauwdruk krijgt, zal dit met een waarschijnlijkheid van 50% de Piramide van Cleopatra of de vuurtoren van Alexandrië zijn. Maar je kunt nog steeds andere ontvangen omdat zij de resterende 50% delen. Als je zoveel geluk hebt om een legendarische blauwdruk te tekenen, zal het met 75% waarschijnlijkheid de Kolossus van Rhodos zijn, maar nogmaals: het kan net zo goed een van de andere legendarische blauwdrukken uit deze Wonder-collectie zijn.

Wanneer je geen blauwdruk krijgt of als je bij je volgende poging een gepromote blauwdruk wintveranderen de %-waarden niet.
Als je echter een blauwdruk wint die niet tot de gepromote blauwdrukken behoortverandert de waarde in 100% voor de groep waar de blauwdruk die je zojuist hebt gewonnen vandaan komt: normaal of legendarisch.

  Wat deze 100% waarde betekent , is dat dit de volgende blauwdruk zal zijn van de groep die je wint. Je moet echter nog steeds het geluk hebben om überhaupt een blauwdruk te winnen: een gewone of een legendarische (afhankelijk van wat de 100%-markering draagt), en niet Wondermaterialen.

De impact van de voortgangsbalken begrijpen

Naast de promotie is er nog een ander systeem dat een rol speelt bij het verkrijgen van blauwdrukken. In tegenstelling tot promoties heeft dit geen invloed op de kans op het winnen van een specifieke blauwdruk, maar eerder op de kans op het verkrijgen van een blauwdruk uit de huidige collectie, van een van de twee typen: regulier of legendarisch.
 Als je tijdens je poging geen blauwdruk wint, worden de balken beide met één verhoogd: 
Er zijn een paar regels die bepalen wat er in verschillende omstandigheden gebeurt:
  • Wanneer je 9 bereikt op de eerste balk, levert de volgende uitvindingsactie je een blauwdruk op: een gewone of een legendarische blauwdruk.
    • indien normaal: alleen de eerste balk wordt gereset,
    • indien legendarisch - beide gereset.
  •  Wanneer je 79 bereikt op de 2e balk, levert de volgende uitvindingsactie je een legendarische blauwdruk op. Hierdoor worden beide balken gereset.
  • Beide repen zijn collectiespecifiek. Voortgangsbalken uit de collectie Wonders van de Oudheid hebben bijvoorbeeld geen invloed op de voortgangsbalken in de collectie Wonders of Verhalen en Mythes.

De impact van de voortgangsbalken in combinatie met het promotiesysteem

 De balken werken samen met het gepromote Wonders-systeem.

  Voorbeeld één
Als de eerste balk op 9/10 staat en je een 100% kansindicator hebt op de reguliere blauwdrukken, maar slechts 75% op de legendarische, zal de volgende uitvindingsactie resulteren in het verkrijgen van een van de huidige reguliere blauwdrukken, of een andere legendarische blauwdruk, maar nooit Wonder Materials. Dat komt omdat je een gegarandeerde blauwdruk hebt, maar het is nog steeds onduidelijk of het een reguliere of een legendarische is. Dit wordt pas beslist als je probeert uit te vinden.
Als er een reguliere blauwdruk wordt getekend, zal dit een van de twee afgebeelde blauwdrukken zijn, aangezien de kans van 100% dit garandeert. Er is echter ook de mogelijkheid dat je een legendarische blauwdruk wint - het zal met 75% kans de gepromote blauwdruk zijn, door andere te krijgen is het ook mogelijk vanwege de resterende 25%.

  Voorbeeld twee
De eerste balk geeft 1/10 aan en op de reguliere blauwdrukken staat een indicator van 100%.
Een speler maakt gebruik van de mogelijkheid om in één keer 10 uitvindingen uit te voeren, in de verwachting zeker een van de afgebeelde reguliere blauwdrukken te winnen.
De volgorde ziet er als volgt uit:

  1. Wondermateriaal (1/10 schakelt over naar 2/10)
  2. Wondermateriaal (3/10)
  3. Wondermateriaal (4/10)
  4. Wondermateriaal (5/10)
  5. Wondermateriaal (6/10)
  6. Wondermateriaal (7/10)
  7. Wondermateriaal (8/10)
  8. Wondermateriaal (9/10)
  9. Legendarische blauwdruk (beide balken worden opnieuw op 0 gezet)
  10. Wondermateriaal (0/10 schakelt nu weer over naar 1/10)
Na deze reeks heeft de speler 10 bollen uitgegeven, kreeg een legendarische blauwdruk en de normale balk staat weer op 1/10, net als vóór de uitvinding. Het lijkt misschien alsof hij niet bewoog, maar hij ging in werkelijkheid helemaal van 1 naar 9, waarna hij werd gereset omdat de legendarische blauwdruk was gewonnen.
Selecteer taal