Základní tipy

Základní tipy

Zpět

Jak získám více energie?


Energie je potřebná k čištění a shromažďování zdrojů pro produkci, stejně jako k odstraňování trnitých keřů a dalších překážek, když se vydáváte přes nové lokace. V horní části obrazovky je modrý pruh, který ukazuje vaše aktuální energetické body. Spotřebované energetické body se obnovují – jeden energetický bod každých 90 vteřin.

Pokud však dosáhnete svých maximálních energetických bodů, nezískáte žádné další. I když ve hře existují možnosti, jak můžete získat více energie navíc.

Začněme cukrárnou! Jakmile dosáhnete úrovně 5, můžete si vybudovat svou cukrárnu. V cukrárně můžete přeměnit své ovoce na energii. Můžete převést 14 třešní, 7 švestek, 5 broskví nebo jednu ovocnou směs a získat 15 energetických bodů. Třešně, švestky a broskve lze najít při čištění lokací a také z beden, truhlic a sudů.

Na různých místech můžete také najít modré energetické láhve. Dalším způsobem, jak získat trochu energie, je sbírat houby a lesní plody. Na některých místech najdete táborák, kde si můžete vyrobit houbovou polévku nebo sirup z bobulí. Po nasbírání se do vaší zásoby energie přidá 25 energetických bodů!
Naše zvířata si potřebují čas od času odpočinout. Například kráva vám dá 12 energetických bodů po vygenerování 24 lahví mléka, poté bude potřebovat nějaký čas na odpočinek. Postarejte se o všechna zvířata s pečovatelským balíčkem, aby pro vás mohla vytvářet další produkty!

Energii můžete získat jako odměnu za úkoly a za zvyšování úrovně vaší postavy. A v neposlední řadě můžete přijímat energii od ostatních vesničanů tím, že zvyšujete úroveň vašeho přátelství s nimi.


Výběr jazyka