Ξεκινώντας

Ξεκινώντας

Πίσω

Τι θα συμβεί εάν ξεκινήσω σε έναν κόσμο που είναι ήδη ανοιχτός;

Εάν αποφασίσεις να ξεκινήσεις σε έναν κόσμο που είναι ήδη ανοιχτός για κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τροποποιήσεις την στρατηγική σου. Ασφαλώς και είναι σημαντικό να έχεις μια καλή παραγωγή πόρων προκειμένου να αναβαθμίσεις το χωριό σου εξίσου γρήγορα. Γι' αυτό προτείνεται να αναβαθμίσεις το Τείχος και την Κρυψώνα του χωριού σου, καθώς και να στρατολογήσεις μονάδες για να σε βοηθήσουν στη λεηλασία πόρων αλλά και να μπορούν να προστατεύσουν το χωριό σου από πιθανές επιθέσεις.

Και τώρα η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με ένα κανονικό ξεκίνημα σε καινούργιο κόσμο:
Μην κάνεις το λάθος να επικεντρωθείς στην δημιουργία Αριστοκράτη. Ίσως ακούγεται λογικό να αποκτήσεις δεύτερο χωριό όσο το δυνατόν πιο σύντομα αλλά δεν θα σε βοηθήσει αν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα χωριά σου. Αν επικεντρωθείς μόνο στη δημιουργία Αριστοκράτη, τα χωριά σου θα είναι εύκολος στόχος που θα προσελκύσουν μεγαλύτερους παίκτες που θα θελήσουν να κατακτήσουν ένα χωριό σχεδόν έτοιμο. Αν ξεκινήσουν οι επιθέσεις, συνήθως είναι πολύ αργά.

Για να προετοιμαστείς γι' αυτό το σενάριο, θα πρέπει να έχεις αμυντική στρατηγική. Αυτό σημαίνει πολλοί Δορατοφόροι και Ξιφομάχοι. Με πολλές αμυντικές μονάδες είσαι δύσκολος στόχος για τους μεγάλους παίκτες που θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιον ευκολότερο στόχο. Το ηθικό είναι ακόμη ένας παράγοντας που σε βοηθά εάν δεχτείς επίθεση από μεγαλύτερους παίκτες. Ένας μεγάλος παίκτης μπορεί να χάσει έως και 70% της επιθετικής δύναμης του στρατού του όταν επιτίθεται σε μικρότερους παίκτες εξαιτίας του ηθικού.

Αυτή η φάση ασφαλείας μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο, αλλά συνήθως αποδίδει μιας και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις αμυντικές μονάδες σε μεταγενέστερο χρόνο. Μόλις έχεις έναν ικανοποιητικό αριθμό αμυντικών μονάδων -ας πούμε 1200 δόρατα και 1200 ξίφη- τότε είναι καλή στιγμή να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι την δημιουργία αριστοκράτη. Και τότε ίσως μπορείς να πεις πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η τακτική βλέποντας τα γειτονικά χωριά...

Επιλογή γλώσσας