Hoe te beginnen

Hoe te beginnen

Terug

Wat gebeurt er als ik een wereld start waar ik al een tijdje op speel?

Mocht je je aansluiten bij een wereld die al een tijdje aan de gang is, dan is het aan te raden om je strategie een beetje aan te passen. Het is natuurlijk nog steeds belangrijk om een goede basis grondstoffenproductie te krijgen, zodat het mogelijk is om je dorp snel op te bouwen. Maar je moet snel beginnen met het beschermen van je dorp. Daarvoor bouw je best je muur en schuilplaats op en bouw je ook enkele eenheden. Je potentiële aanvallers aanschrijven kan vaak ook helpen. Het wordt altijd aanbevolen om de eenheden die je hebt geproduceerd te gebruiken om andere dorpen te plunderen. De geplunderde grondstoffen helpen je enorm bij je groei.

Nu laten we u het grootste verschil met de gebruikelijke start zien:
Maak niet de fout om je te veel te concentreren op het creëren van je eerste edelman. Het klinkt misschien logisch om zo snel mogelijk een tweede dorp te krijgen, maar het helpt je niet als je je dorpen niet kunt verdedigen. Als je je alleen op de edelman concentreert, ben je een gemakkelijk doelwit, en ook een geliefd doelwit, aangezien grotere spelers graag een dorp zouden hebben dat al op weg is om klaar te zijn om edelman te produceren. Tegen de tijd dat de aanvallen binnenkomen, is het meestal te laat.

Een manier om je hierop voor te bereiden, is door een defensieve strategie te gebruiken. Dit betekent het creëren van veel zwaard- en speervechters. Als je genoeg troepen creëert, ben je een erg duur doelwit en zal je aanvaller meestal proberen een gemakkelijker doelwit te vinden. Moraal helpt je ook als je wordt aangevallen door grotere spelers. Een zeer grote speler verliest tot 70% van zijn aanvalskracht vanwege het moraal.

De beveiligingsfase kan enige tijd duren, maar het zal meestal zijn vruchten afwerpen, omdat je die verdedigende troepen in het latere spel altijd kunt gebruiken. Als je eenmaal een behoorlijk aantal verdedigingstroepen hebt - zoiets als 1200 speren en 1200 zwaarden - kun je aan een edelman gaan denken.
Je zult waarschijnlijk kunnen zien hoe waardevol die tactiek was door naar de dorpen van je buren te kijken ...
Selecteer taal