Prvé kroky

Prvé kroky

Naspäť

Čo sa stane, keď sa pridám do dlhšie otvoreného sveta?

Ak sa pridáte do sveta, ktorý je starší a už beží určitú dobu, odporúča sa pozmeniť trocha stratégiu hrania. Stále je samozrejme dôležité, aby ste si zaobstarali základnú produkciu surovín, aby ste mohli rýchlo vystavať svoju dedinu. Ale musíte hlavne začať pracovať na ochrane vašej dediny. Oplatí sa preto postavať opevnenie a skrýšu a naverbovať nejaké vojsko. Občas pomôže, ak napíšete správu potenciálnemu útočníkovi. Vždy sa odporúča využívať naverbované dediny na drancovanie okolitých dedín. Vyrabované suroviny urýchlia váš rast.

Teraz si ukážeme hlavný rozdiel od bežného štartu: Neurobte tú chybu, že sa budete príliš sústrediť na naverbovanie svojho prvého šľachtica. Môže to byť lákavé, získať svoju druhú dedinu, ale to vám nepomôže s bránením tej prvej. Ak sa budete sústrediť iba na šľachtica, stanete sa ľahkým cieľom a tiež obľúbeným cieľom, keďže väčší hráči budú mať záujem o dedinu, ktorá je pripravená na vytváranie šľachticov. A keď začnú chodiť útoky, bude už neskoro.

Jeden zo spôsobov, ako sa na to pripraviť, je využiť obrannú stratégiu. To znamená vytvoriť veľa šermiarov a kopijníkov. Ak naverbujete dostatočnú armádu, stanete sa náročnejším cieľom a útočník sa väčšinou bude sústrediť na ľahšie ciele. Keď na vás útočia väčší hráči, pomôcť vám môže aj morálka. Kvôli morálke môže omnoho väčší hráč stratiť až 70 % z útočnej sily jednotiek.

Príprava obrany určitý čas potrvá, ale zvyčajne sa vyplatí, pretože vám obranné vojsko zostane a budete ho môcť využiť neskôr. Len čo naverbujete slušné množstvo obranných jednotiek, napr. aspoň 1200 kopijníkov a 1200 šermiarov - môžete začať premýšľať o šľachticovi.
A efektívnosť svojej stratégie väčšinou zistíte tak, že sa pozriete na dediny vašich susedov...
Výber jazyka