Kom igång

Kom igång

Tillbaka

Vad bör jag veta innan jag börjar?

I början behöver du mest en sak: Resurser. Sågverket ger trä, lergropen samlar lera och järngruvan producerar järn. Ju mer du expanderar dessa byggnader desto mer producerar de. När du först går med i en värld rekommenderas att bygga upp din resursproduktion några nivåer.

När du har säkrat en bra basproduktion av resurser kan du börja bygga trupper. I baracken  (nivå 3 högkvarter behövs) kan du börja rekrytera spjutmän. Spjutmän erbjuder lite skydd mot möjliga angripare som kanske vill plundra dina resurser. De är vanligtvis inte bra attackerande trupper, men de är användbara för att plundra mycket små, oförsvarade byar för att farma deras resurser.

Förutom att rekrytera trupper finns det också andra sätt att skydda din by och försvara dina resurser i de tidiga stadierna av spelet. Ett sätt att skydda dina resurser är att bygga upp ditt gömställe. Ju större gömställe, desto fler resurser är säkra från angripare. En annan bra avskräckande effekt är att bygga en mur (nivå 1 barack behövs). Ju högre din murnivå är desto starkare blir din bys grundförsvar. Det betyder att dina fiender kommer att drabbas av högre förluster när de attackerar byar med högre murnivåer.

Om du upptäcker att du har överskott av resurser kan du överväga att bygga en marknad. (Nivå 3 högkvarter och nivå 2 förråd behövs). På marknaden kan du se vad dina grannar erbjuder och byta ut resurser du inte vill ha. Du kan också skapa dina egna erbjudanden.

Du bör också titta runt i ditt område för att hitta en bra stam att gå med i. Det är alltid lättare att slåss och försvara i en grupp. Det är också ett bra sätt att träffa lite trevliga människor!

Relaterade artiklar
Välj språk