Kom igång

Kom igång

Tillbaka

Vad händer om jag går med i en värld som redan har varit igång ett tag?

Om du går med på en värld som har pågått ett tag redan rekommenderas att du ändrar din strategi lite. Det är naturligtvis fortfarande viktigt att få en bra basresursproduktion så att det går att bygga upp din by snabbt. Men du måste snabbt börja skydda din by. För det, är det bäst att bygga upp din mur och gömställe och också att bygga några enheter. Att skriva till dina potentiella angripare kan ofta också hjälpa. Det rekommenderas alltid att använda enheterna du producerade för att plundra andra byar. De plundrade resurserna hjälper din tillväxt i hög grad.

Nu tar vi den största skillnaden mot den vanliga starten: Gör inte misstaget att koncentrera dig för mycket på att skapa din första adelsman. Det kan låta logiskt att försöka få en andra by så snabbt som möjligt men det hjälper dig inte om du inte kan försvara dina byar. Om du bara koncentrerar dig på adelsmannen är du ett enkelt mål och också ett omtyckt mål eftersom större spelare skulle älska att ha en by som redan är på väg att vara redo att producera adelsman. När attackerna väl börjar komma in är det vanligtvis för sent.

En metod för att förbereda sig för detta är att använda en defensiv strategi. Det innebär att du bygger massor av svärd- och spjutmän. Om du skapar tillräckligt med trupper blir du ett mycket dyrt mål och din angripare försöker vanligtvis hitta ett enklare mål. Moral hjälper dig också om du attackeras av större spelare. En mycket stor spelare tappar upp till 70% av sin attackstyrka på grund av moral.

Säkerhetsfasen kan ta lite tid, men det lönar sig vanligtvis, eftersom du alltid kan använda de defensiva trupperna senare i spelet. När du väl har en bra mängd defensiva trupper - ungefär 1200 spjut och 1200 svärd - kan du börja tänka på en adelsman.
Du kommer förmodligen att kunna avgöra hur värdefull denna taktiken var genom att titta på dina grannars byar...
Välj språk