Νέα

Νέα

Πίσω

Περιορισμοί για τα αντικείμενα Ολοκλήρωσης Ειδικών/Όλων των Παραγωγών

Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ακόλουθη αλλαγή που έχει ήδη ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί στις 19 Αυγούστου γύρω στις 14:00 CEST:

Τα αντικείμενα Ολοκλήρωση Ειδικών Παραγωγών και Ολοκλήρωση Όλων των Ειδικών Παραγωγών δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν σε επιλεγμένα κτίρια Πεδίων Μάχης Συντεχνιών και Κβαντικών Εισβολών. Ο υφιστάμενος περιορισμός των εν λόγω αντικειμένων σε κτίρια με περιορισμένο χρόνο και σε αναβαθμισμένα κτίρια πολιτιστικών οικισμών παραμένει επίσης. Όλα τα κτίρια στα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα αντικείμενα Ολοκλήρωση Ειδικών Παραγωγών και Ολοκλήρωση Όλων των Ειδικών Παραγωγών  θα λάβουν ένα ενημερωμένο tooltip σχετικά με αυτόν τον περιορισμό. 

Μετά την αρχική ανακοίνωση στις 12 Αυγούστου, μοιραστήκατε πολυάριθμα σχόλια και προτάσεις στον διακομιστή Discord, στα φόρουμ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις αιτήσεις υποστήριξης. Εκτιμούμε ότι αφιερώσατε χρόνο για να μας προσφέρετε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αντίληψή σας για την κατάσταση και σας διαβεβαιώνουμε ότι εξετάσαμε όσα μοιραστήκατε και τα λάβαμε υπόψη μας κατά τη λήψη αυτής της απόφασης.

Ως εκ τούτου, θέλουμε να επαναλάβουμε το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή με περισσότερες λεπτομέρειες και, με αυτόν τον τρόπο, να εξηγήσουμε γιατί οι προτάσεις που λάβαμε δεν θα εφαρμοστούν. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για περισσότερες πληροφορίες.

Ο κατάλογος των επηρεαζόμενων κτιρίων

Παρακάτω, παραθέτουμε τον κατάλογο των κτιρίων ΠΜΣ και ΚΕ στα οποία θα εφαρμοστούν οι περιορισμοί και θα προστεθεί το tooltip:

  1. Κωδωνοστάσιο της Νίκης Wyverntide - Επ. 1 - 2
  2. Ακρόπολη Thunderdrake - Επ. 1- 2
  3. Πύργος Glimmdrake - Επ. 1 - 2
  4. Βασιλικός Πύργος των Πρωταθλητών - Επ. 1 - 2
  5. Νεο Κολοσσός - Επ. 8-10
Τα παρακάτω κτίρια με χρονικά όρια και τα Αναβαθμισμένα Κτίρια Πολιτιστικών Οικισμών όπου ο περιορισμός υπάρχει ήδη, θα λάβουν το αντίστοιχο tooltip:

  1. Αναβαθμισμένη Εδέμ της Γης
  2. Αναβαθμισμένη Αγορά Πράσινων Φρουρών
  3. Αναβαθμισμένο Ύγκντρασιλ
  4. Αναβαθμισμένος Ναός Σίντο
  5. Αναβαθμισμένα Βασιλικά Λουτρά
  6. Αναβαθμισμένος Ναός του Ήλιου
  7. Αναβαθμισμένος Ναός Μογγόλου της Ινδίας
  8. Αναβαθμισμένη Καλύβα των Ιερών Οργάνων
  9. Αναβαθμισμένη Βιβλιοθήκη Vagabond
  10. Αναβαθμισμένο Κέντρο Συγκομιδής 
  11. Αναβαθμισμένο Χαρούμενο Χοιροστάσιο
  12. Αναβαθμισμένη Βασιλική Άμαξα
  13. Στοιχειωμένο Δέντρο - Ενεργό
  14. Κήπος με Πασχαλιές - Επ. 2 - Ενεργό
  15. Αιθερικό Σιντριβάνι - Επ. 2 - Ενεργό
  16. Περίπτερο με Τυρί - Επ. 2 - Ενεργό
  17. Σκουρογάλανη Λιμνοθάλασσα - Ενεργή
  18. Αναβαθμισμένο Γκονγκ Χρυσού Δράκου
  19. Αναβαθμισμένη Χρυσή Καμπάνα του Ζενγκ
  20. Συντριβάνι Ευχών - Ενεργό
  21. Άγαλμα Χρυσού Πάντα
  22. Λησμονημένος Ναός - Ενεργός
*Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ορισμένα από τα κτίρια ενδέχεται να μην είναι ακόμη διαθέσιμα στο παιχνίδι.

Τα αντικείμενα ΟΕ(Ο)Π θα συνεχίσουν να ισχύουν για τα κτίρια που δεν έχουν το tooltip που υποδεικνύει αυτόν τον περιορισμό, τα οποία περιλαμβάνουν ισχυρά κτίρια Εκδηλώσεων Event και άλλους τύπους κτιρίων που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την πόλη σας. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτή τη νέα πολιτική στις τελικές ανταμοιβές στα ΠΜΣ, ΚΕ, ΕΣ και στους πολιτιστικούς οικισμούς μέχρι και αν αποδειχθεί περιττή. 

Αιτιολόγηση της αλλαγής

Αρχικά εισαγάγαμε τα αντικείμενα Ολοκλήρωση Ειδικών/Όλων Παραγωγών για να διευρύνουμε το εύρος των ανταμοιβών και να δώσουμε περισσότερα κίνητρα για τις ενέργειές σας στο παιχνίδι. Πριν από κάθε νέα προσθήκη, αναλύουμε την εξισορρόπηση του παιχνιδιού σε όλους τους τομείς που θα μπορούσε να επηρεάσει και προσαρμόζουμε μέχρι να μην υπάρχουν συγκρούσεις ή πιθανές εκμεταλλεύσεις. Παρόλο που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τις αβλεψίες, συμβαίνουν. Ως ώριμος τίτλος, το Forge of Empires βασίζεται σε περίπλοκα συνδεδεμένα πολύπλοκα συστήματα, οπότε είναι πιθανό να παραβλέψουμε μια παρενέργεια, ακόμη και τέτοια που μπορεί να φαίνεται προφανής σε κάποιους. Αναγνωρίζουμε αυτή την αβλεψία και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να καταστήσει τους παίκτες μας εξαρτημένους από αυτά τα αντικείμενα.

Παρ' όλα αυτά, η χρήση αυτών των αντικειμένων σε κτίρια όπου τώρα τα περιορίζουμε, δημιούργησε μια νέα στρατηγική που, αν και εντός των δυνατοτήτων του παιχνιδιού, είναι επιζήμια για τη συνολική εξισορρόπηση του παιχνιδιού, την υγεία της οικονομίας του και τη μελλοντική του ανάπτυξη. Με τα αντικείμενα ΟΕ(Ο)Π που είναι άμεσα διαθέσιμα στο παιχνίδι και με τη δυνατότητα να προσαρμόσει κανείς την πόλη του εξ ολοκλήρου στην παραγωγή τους, είναι δυνατόν να επιταχύνει την παραγωγή συγκεκριμένων ανταμοιβών ΠΜΣ και ΚΕ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ρυθμό που αρχικά προοριζόταν για αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα επηρεαζόμενα κτίρια ΠΜΣ και ΚΕ παράγουν κομμάτια επιλογής και κιτ αναβάθμισης που κανονικά θα αποκτούσε κανείς ΜΟΝΟ παίζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά. Στην αρχική μας ανακοίνωση, υπεραπλουστεύσαμε αυτόν τον λόγο για λόγους συντομίας και κατανοούμε ότι πολλοί παίκτες χρησιμοποιούν αντικείμενα ΟΕ(Ο)Π χωρίς την ενεργό συμμετοχή τους στα ΠΜΣ και ΚΕ. Δυστυχώς, η βοήθεια που παρέχουν αυτά τα αντικείμενα επηρεάζει αισθητά τον ρυθμό και τη μέθοδο απόκτησης ανταμοιβών που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμες στους παίκτες, μερικώς ή πλήρως.

Καταλαβαίνουμε ότι τα αντικείμενα ΟΕ(Ο)Π παρέχουν σε πολλούς παίκτες μας σημαντική βοήθεια επιπλέον ή αντί της επένδυσης σε premium. Θα θέλαμε λοιπόν να διευκρινίσουμε το σκεπτικό μας σε αυτό το πλαίσιο. Η ικανότητα των αντικειμένων ΟΕ(Ο)Π να κυριαρχούν σε άλλες στρατηγικές του παιχνιδιού είναι όντως επιβλαβής για την εξισορρόπηση του παιχνιδιού συνολικά, η οποία περιλαμβάνει και τη νομισματοποίηση. Στα free-to-play παιχνίδια όπως το Forge of Empires η νομισματοποίηση είναι το θεμέλιο που καθιστά δυνατή την ανάπτυξή του και λειτουργεί επίσης σε συνέργεια με τη συνολική εξισορρόπηση του παιχνιδιού και την οικονομία. Επομένως, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το παιχνίδι για εσάς για τις επόμενες δεκαετίες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η νομισματοποίηση υπάρχει μέσα σε μια υγιή οικονομία του παιχνιδιού, ακόμη και όταν αυτό σημαίνει περιορισμό, τροποποίηση ή αφαίρεση ανατρεπτικών μηχανισμών του παιχνιδιού. 

Με τον περιορισμό στα αντικείμενα ΟΕ(Ο)Π, περιορίζουμε μόνο έναν τρόπο απόκτησης μιας συγκεκριμένης επιλογής ανταμοιβών λόγω του εκμεταλλευτικού της χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, διατηρούμε αυτά τα αντικείμενα προσβάσιμα για την ενίσχυση κτιρίων που δεν αποτελούν μέρος της οικονομίας ΠΜΣ και ΚΕ, αλλά μπορούν ωστόσο να υποστηρίξουν ενεργά τις παραγωγές της πόλης σας και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά της .

Συνοψίζοντας: η χρήση αντικειμένων ΟΕ(Ο)Π δημιουργεί ατέρμονες βρόχους που συντηρούν ο ένας τον άλλον. Τα κτίρια που παράγουν ΟΕ(Ο)Π συντηρούν τα κτίρια ανταμοιβών που, με τη σειρά τους, παράγουν περισσότερες ανταμοιβές, αυξάνοντας εκθετικά. Ήταν αυτή η εκθετική ανάπτυξη και η γενική δημοτικότητα αυτής της στρατηγικής που μας ώθησε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. 

Στην επόμενη ενότητα, θα θέλαμε να απαντήσουμε στις συγκεκριμένες προτάσεις που μοιραστήκατε μαζί μας.

Απαντήσεις στις προτάσεις

Πρόταση 1: Να περιορίσετε τα στοιχεία ΟΕ(Ο)Π μόνο στα κτίρια που θα εισαγάγουμε στο μέλλον και όχι στα υπάρχοντα.
Απάντηση: Τα υπάρχοντα κτίρια ΠΜΣ και ΚΕ περιλαμβάνουν ήδη μερικές από τις πιο ισχυρές ανταμοιβές που έχουμε εισάγει ποτέ στο παιχνίδι. Ο περιορισμός της χρήσης μόνο σε μελλοντικά κτίρια θα μας ανάγκαζε να αυξήσουμε σημαντικά τα στατιστικά τους για να τα καταστήσουμε ελκυστικά για ανταγωνιστικούς παίκτες και, με αυτόν τον τρόπο, θα ενίσχυε την υφέρπουσα δύναμη που αποτελεί ήδη γνωστή ανησυχία.

Πρόταση 2: Να εισαγάγετε ένα cooldown ειδικά για την παραγωγή κομματιών, να επαναπροσδιορίσετε την ισορροπία των κτιρίων ώστε να παρέχουν διαφορετικό αριθμό κομματιών, να αναδιανείμετε την παραγωγή κομματιών σε διαφορετικά κτίρια ή τα επίπεδά τους.
Απάντηση: Με την επανεξισορρόπηση, την αναδιάταξη και το cooldown θα μπορούσαμε να καθυστερήσουμε τη συλλογή των ανταμοιβών, αλλά το ΟΕ(Ο)Π θα παρέμενε ένας άλλος τρόπος απόκτησης ανταμοιβών που κατά τα άλλα προορίζονταν για ένα διαφορετικό σύστημα στο παιχνίδι. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύαμε περαιτέρω το πλεονέκτημα της στρατηγικής που προσπαθούμε να περιορίσουμε με την επανεξισορρόπηση βασικών χαρακτηριστικών του παιχνιδιού γύρω από τα αποτελέσματά της.

Πρόταση 3: Να περιοριστεί η χρήση του ΟΕ(Ο)Π μόνο σε συγκεκριμένα κτίρια μεταξύ των κτιρίων ΠΜΣ και ΚΕ.
Απάντηση: Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένα κτίρια αυτής της λίστας απαιτούν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από άλλα και το ΟΕ(Ο)Π μπορεί να βοηθήσει μόνο τόσο πολύ στην απόκτησή τους. Βλέπουμε επίσης τα σχόλιά σας ότι ο Πύργος Glimmdrake - Επ. 2 δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα αφού δεν παράγει κομμάτια. Αν και αναγνωρίζουμε την επιθυμία σας να περιορίσετε τον αντίκτυπο στην υπάρχουσα στρατηγική σας, αυτό που επιδιώκουμε είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική που να είναι ευκολότερα διαχειρίσιμη. Σε αυτό το σημείο, το Forge έχει ήδη πολλαπλές ασυνέπειες και εξαιρέσεις από τους κανόνες, οι οποίες περιπλέκουν περαιτέρω τη λήψη αποφάσεων και αυξάνουν τον κίνδυνο λαθών. Θέλουμε οι νεοεισαχθέντες περιορισμοί να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεκτικοί και όσο το δυνατόν πιο καθαροί στην επικοινωνία στο παιχνίδι.  Όταν μπορούμε, προσαρμόζουμε εκ των υστέρων κάποιες πτυχές του παιχνιδιού για ενοποίηση, όπως κάναμε με τους περιορισμούς στις αναλώσιμες ενισχύσεις, όπως τα αντικείμενα ενίσχυσης επίθεσης. 

Πρόταση 4: Το παιχνίδι έχει ήδη ανισόρροπες πτυχές, όπως η χρήση μονάδων υψηλότερης εποχής, οι φάρμες διαμαντιών/πηγών ευχών κ.λπ. Τα αντικείμενα ΟΕ(Ο)Π  δεν μπορούν να εξισορροπηθούν χωρίς να διορθωθούν αυτά τα ζητήματα.
Απάντηση: Παρόλο που κατανοούμε αυτή τη σύγκριση, η πλειοψηφία αυτών των ζητημάτων είναι πολύ παλαιότερα από τη στρατηγική καλλιέργειας των ΟΕ(Ο)Π και η προσέγγισή μας στην ανάλυσή τους είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, ενώ δεν συγχωρούμε τη χρήση των διαμαντοφόρων εκμεταλλεύσεων, περιοριζόμαστε από την τεχνική εγκατάσταση και το γεγονός ότι είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένες στο παιχνίδι σε αυτό το σημείο που ο περιορισμός της χρήσης τους θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Ως άλλο παράδειγμα, η χρήση των μονάδων ανώτερης εποχής είναι μια λειτουργία με την οποία μάθαμε να συνεργαζόμαστε και όχι να εναντιωνόμαστε, ενώ εξισορροπούσαμε το παιχνίδι. Ωστόσο, όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη νεότερη στρατηγική εκμετάλλευσης, θελήσαμε να την αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατό, αντί να διαιωνίσουμε έναν ακόμη επιβλαβή μηχανισμό του παιχνιδιού.

Συμπέρασμα

Για εμάς, ο κύριος γνώμονας πίσω από την αλλαγή ήταν να περιορίσουμε μια στρατηγική παιχνιδιού που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε μακροπρόθεσμη προοπτική. Παρόλο που καταλάβαμε πόσο αντίκτυπο θα είχε αυτή η αλλαγή στη στρατηγική του παιχνιδιού σας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτήν. Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή αυτής της αλλαγής θα μας βοηθήσει να υποστηρίξουμε μια αποτελεσματική οικονομία του παιχνιδιού, η οποία με τη σειρά της θα διασφαλίσει ότι το Forge of Empires θα παραμείνει διαθέσιμο σε όλους τους παίκτες που επιθυμούν να το παίξουν.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα σας του Forge of Empires
Επιλογή γλώσσας