Οδηγός Μάχης και Μονάδες

Οδηγός Μάχης και Μονάδες

Πίσω

Πως υπολογίζονται τα επιθετικά και αμυντικά μπόνους που εφαρμόζονται στο στρατό μου?

Υπάρχουν τέσσερα ήδη μπόνους που μπορούν να εφαρμοστούν στο στρατό σου:

  • Επιθετική ενίσχυση για τον επιθετικό στρατό σου. Αυτό θα βοηθήσει το στρατό σου να προκαλεί περισσότερη ζημιά όταν κάνεις επίθεση σε άλλο παίκτη, πολεμάς για επαρχίες, στις μάχες Συντεχνίας vs Συντεχνίας ή στις Εκστρατείες Συντεχνίας!
  • Αμυντική Ενίσχυση για τον επιθετικό στρατό σου. Αυτό θα δώσει στο στρατό σου περισσότερη άμυνα όταν κάνεις επίθεση σε άλλο παίκτη, πολεμάς για επαρχίες, στις μάχες Συντεχνίας vs Συντεχνίας ή στις Εκστρατείες Συντεχνίας! Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο λιγότερη ζημιά θα έχεις σε μια μάχη.
  • Επιθετικό μπόνους για τον αμυντικό στρατό σου. Αυτό θα βοηθήσει το στρατό που υπερασπίζεται την πόλη σου να κάνει περισσότερη ζημιά ενάντια στις μονάδες του παίκτη που σου κάνει επίθεση!
  • Αμυντικό μπόνους για τον αμυντικό στρατό σου. Αυτό θα δώσει στον αμυντικό στρατό σου υψηλότερο ποσοστό άμυνας όταν υπερασπίζεται την πόλη σου από επιθέσεις άλλων παικτών! Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο λιγότερη ζημιά θα έχεις στη μάχη.

Σε γενικές γραμμές, αυτά τα μπόνους θα τα πάρεις από Μεγάλα Κτίρια και από κάποια Ειδικά Κτίρια. Κάποια Μεγάλα Κτίρια μπορεί να επηρεάσουν μόνο τον αμυντικό στρατό σου (όπως το Deal Castle), ενώ άλλα μόνο τον επιθετικό στρατό σου (π.χ. το Άγαλμα του Δία)! Να θυμάσαι ότι αυτά είναι ποσοστιαία, που σημαίνει ότι δεν είναι απόλυτα μπόνους, αλλά υπολογίζονται σύμφωνα με τις βασικές τιμές των μονάδων σου.


Σαν παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχεις έναν τοξότη με 15 επίθεση και 20 άμυνα, καθώς κι ένα επιθετικό μπόνους 20% και αμυντικό 30% για τον επιθετικό στρατό σου. Κάνεις επίθεση σε έναν παίκτη που έχει έναν πολεμιστή με 20 επίθεση και 20 άμυνα καθώς και μπόνους άμυνας στην πόλη του 4%.

Αφού εφαρμοστούν τα μπόνους, ο τοξότης σου τώρα πολεμάει με 18 επίθεση και 26 άμυνα. Ο πολεμιστής του εχθρού σου πολεμάει με 20 επίθεση, αλλά 31 άμυνα. Σαν αποτέλεσμα, παρόλο που έχεις υψηλότερα μπόνους, ο τοξότης σου είναι πολύ πιθανό να χαθεί σε αυτή τη μάχη.

Σχετικά άρθρα
Επιλογή γλώσσας