Kiltaretkikunta

Kiltaretkikunta

Takaisin

Mikä on kiltaretkikunta ja miten sitä pelataan?

Kiltaretkikunnat ovat monialustainen ominaisuus, jossa sinä ja kiltakaverisi taistelette läpi useiden taistelukenttien saadaksenne palkkioita ja killan voimaa.

Retkikunnat alkavat automaattisesti joka tiistai ja kestävät 6 päivää. Jokainen pelaaja joka on killan jäsen on saavuttanut rautakauden retkikunnan alkaessa, voi osallistua retkikuntaan.

Kiltaretkikunnan kartalle pääsee kahdesta eri paikasta:

Kiltaretkikunnan painike (HUD)
Ruudukon-ulkopuoleinen rakennus (laiva)

Kolmen ensimmäisen tason kartta on viidakkoaiheinen, ja sitä säestää samanlainen musiikki. Jokaisella killan pelaajalla on oma karttansa suoritettavana, mutta teillä kaikilla on sama tavoitepalkki ruudun yläreunassa (tai alareunassa, jos pelaatte mobiilisovelluksemme kautta).


Tavoitepalkki laskee kiltasi keräämät retkikuntapisteet, ja aina kun saavutat uuden tavoitteen, kiltasi voittaa killan voimaa. Killan voima lisätään kerran päivässä, kun päivittäinen laskenta tapahtuu. Voit klikata palkkia nähdäksesi lisätietoja.

Retkikuntapisteet tulevat kartalla näkyvästä pääkohteesta - eri paikoista (joita kutsutaan kohtaamisiksi). Nämä voidaan ratkaista joko taistelemalla tai neuvottelemalla. Aina kun ratkaiset kohtaamisen, voit myös kerätä henkilökohtaisen palkkion sen jälkeisestä arkusta ja siirtyä seuraavaan kohtaamiseen.

Kun etenet pidemmälle, sumu kartalta poistuu, joka paljastaa lisää kohtaamisia ja arkkuja. Huomaa, että "suuremmat" kohtaamiset ovat aina haastavampia kuin "pienemmät". Jos olet eksynyt kartalle, kultainen nuoli osoittaa nykyisen sijaintisi!


Nykyinen kohtaamispaikka on merkitty keltaisella nuolella. Kun napsautat sitä, voit valita, hyökkäätkö paikallisten asukkaiden kimppuun vai neuvotteletko rauhanomaisesti heidän kanssaan. Yksiköiden aikakausi ja kohtaamisten yleinen vaikeusaste riippuu omasta edistymisestäsi teknologiapuussa. Jotkin kohtaamiset ovat vaikeampia ratkaista kuin toiset (erityisesti ne, joita edustavat suuremmat kohtaamispaikat), ja ne saattavat sisältää kahden aallon taisteluita.


Yritykset
Jokainen taistelu tai neuvottelu maksaa yhden yrityksen, riippumatta siitä, onko se voitto, häviö vai perääntyminen. Yritykset uusiutuvat kerran tunnissa. Yrityksiä voi myös voittaa palkintoina tai ostaa mitaleilla tai timanteilla.







Taistelu (Vaikeustasot 1-4)
Kuten mainitsimme, voit ratkaista kohtaamisia kahdella tavalla - taistelemalla tai neuvottelemalla. Taistelun pitäisi olla sinulle jo tuttua, koska se on sama kuin kaikkialla pelissä (mannerkartalla, PvP:ssä ja KvK:ssa).

Yksiköiden aikakausi ja kohtaamisten yleinen vaikeusaste riippuvat siitä, miten pitkälle olet edennyt teknologiapuussa, kun retkikunta alkaa. Voit myös kohdata kahden aallon taisteluita sekä yksiköitä, joilla on tehostettu hyökkäys/puolustus oman aikakautesi mukaan.

Neuvottelu (Vaikeustasot 1-4)
Kun painat neuvottelupainiketta ensimmäisen kerran, sinua lähestyy viisi paikallista. Jokainen heistä haluaa sinulta tietyn resurssin, mutta he eivät kerro, minkä resurssin he haluavat! Voit valita ja tarjota heille resursseja:

Kun olet valinnut resurssit, voit painaa "Neuvottele"-painiketta (tässä vaiheessa 1 yritys poistetaan yrityspalkistasi). Muista, että annat myös näitä resursseja omasta varastostasi. Tämän jälkeen paikalliset antavat sinulle palautetta arvauksestasi, joka näyttää seuraavalta:

  • Oikein - tarjouksesi on hyväksytty! Myös muut paikalliset saattavat haluta tämän resurssin (mutta ei välttämättä).
  • Väärä henkilö - tarjouksesi on hylätty. Mutta ainakin yksi muu paikallinen etsii tätä resurssia!
  • Väärin - tarjouksesi hylättiin, eikä kukaan paikallinen tarvitse tätä resurssia (se myös harmaantuu resurssivalintaikkunassa seuraavalla vuorollasi).
Olet todennäköisesti huomannut, että neuvotteluikkunassa on 'vuoroja' - tämä johtuu siitä, että paikalliset haluavat sinun antavan heille oikeat resurssit 3 kierroksen aikana. Joka kerta, kun valitset 5 resurssia ja painat 'Neuvottele', käytät vuoron:

Taistelu (Vaikeustasolla 5)

Taso 5 noudattaa samanlaista formaattia kuin edelliset tasot, mutta yhdellä tärkeällä muutoksella! Aiempien tasojen tapaan sinulla on 16 kohtaamista valloitettavana, mutta tällä tasolla armeijasi käyttää hyökkäysarmeijan bonuksen sijaan kaupungin puolustusbonuksia.
 
Neuvottelu (Vaikeustasolla  5)
Voit tietysti neuvotella kuten aiemmilla retkikuntatasoilla, mutta jos valitset taisteluvaihtoehdon - ole varovainen! Tällöin käytät kaupunkisi puolustusarmeijan bonuksia hyökkäävän armeijan bonusten sijaan.

Linnoitukset
Jos olet laiminlyönyt tämän, älä hätäänny - me huolehdimme sinusta! Olemme ottaneet käyttöön mekaniikan, jonka avulla voit rakentaa linnoituksia avuksesi. Voit rakentaa kaikkiin kohtaamisiin tai kohdistaa linnoitukset vain niihin kohtaamisiin, joiden kanssa sinulla on vaikeuksia. Tämä toimii samalla tavalla kuin killan taistelukenttien rakennusmekaniikka, mutta nämä rakennukset käyttävät henkilökohtaisia tavaroitasi ja ovat vain sinun käytettävissäsi.


Valitse kieli