Taisteluohjeet & järjestelmät

Taisteluohjeet & järjestelmät

Takaisin

Killan taistelukentät: mitä on uupuminen?

Uupumus on kasautuva heikkeneminen, joka vaikuttaa suorituskykyyn taisteluissa tai neuvotteluissa, kun etenet killan taistelukentillä. Joka kerta, kun suoritat taistelun tai neuvottelun menestyksekkäästi, saat 1 pisteen uupumusta. Vaikeusaste nousee sitä mukaa, kun uupuminen kasvaa:

  • Vihollisyksiköt vahvistuvat taistelussa.
  • Neuvottelut vaativat enemmän resursseja tai tavaroita onnistuakseen.

Voit tarkastella nykyistä uupumisastettasi sekä tarkkaa kulumisprosenttiosuutta viemällä hiiren kursorin KtK:n käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa olevan kulumisastesymbolin päälle:

4ff35fd95da7044dd0e7887bcd607743

Uupumusta ei voi välttää kokonaan, ja kun sitä kertyy, taistelun tai neuvottelujen jatkaminen muuttuu haastavammaksi. Uupumistaso nollautuu päivittäin keskiyöllä, joten pelaajat aloittavat joka päivä alusta.

Provinssit ja uupuminen 

Uupumisen vaikutusten lieventämiseksi Killan taistelukentissä on erilaisia provinssirakennuksia, jotka antavat prosentuaalisen mahdollisuuden välttää uupumisen kertyminen taistelun tai neuvottelun jälkeen. Käytännössä se tarkoittaa, että jos mahdollisuus vähentää uupumista onnistui, et saa +1 uupumuspistettä. Ja jos se ei onnistunut, +1 uupumus lisätään tavalliseen tapaan.

Erityisesti on olemassa neljä rakennustyyppiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden välttää uupumisen saamista:

  • Rakennukset, joissa on 20 prosentin vähennys
  • Rakennukset, joissa on 40 % vähennys
  • Rakennukset, joissa on 60 prosentin vähennys
  • Rakennukset, joilla on 80 % vähennys (vain päämajan provinssissa).

Vaikutukset kasautuvat, mikä tarkoittaa, että jos samaan maakuntaan rakennetaan useita rakennuksia, niiden bonukset yhdistyvät ja lisäävät mahdollisuutta välttää uupuminen. Jos sijoitat rakennuksia, jotka yhteensä tuottavat yli 80 %:n uupumisen vähentämismahdollisuuden, arvo rajoitetaan silti 80 %:iin. Tästä lisää jäljempänä.

Muistathan, että näiden rakennusten lisäksi jotkin provinssien linnoitukset aiheuttavat pelaajille kaksinkertaisen kulumisvähennyksen. Ne ovat nimittäin vastustajan pelaajiin kohdistuvia houkutuksia ja ansoja. Houkuttimet lisäävät vastustajan mahdollisuutta saada kaksinkertainen kuluminen onnistuneen taistelun tai neuvottelun jälkeen 15 %:lla ja ansat 40 %:lla. 

Tärkeää! Uupumuksen vähennyksen yläraja

Suurin saavutettavissa oleva yhdistetty vähennys on 80 %, mikä tarkoittaa, että kiltasi voi rakentaa tarpeeksi näitä rakennuksia vähentääkseen todennäköisyyttä saada uupuminen vain 20 %:iin. Keskimäärin pelaaja saa 1 pisteen attritionia jokaista 5 taistelua tai neuvottelua kohden.

Muista, että tämä on vain keskiarvo. On mahdollista saada 10 uupumista peräkkäin, vaikka todennäköisyys olisi vain 20 %, eikä saada yhtään uupumista 20 taistelua peräkkäin.

Valitse kieli