Nyheter

Nyheter

Tilbake

Utviklerkommentarer: Klanslagmark FAQ og oppdatering

f21ba91fffa05c2abee9187594a8f80f
Tidligere i år annonserte vi at vi ville se på en oppdatering av Klanslagmark. Vi er glade for å kunne rapportere at teamet vårt har startet arbeidet med den andre iterasjonen av funksjonen! Selv om vi ikke kan si noe om når den kommer ennå, har vi skrevet dette innlegget for å svare på ofte stilte spørsmål og gi en forsmak på den kommende oppdateringen.
Nedenfor finner du en liste over vanlige kommentarer og bekymringer om klanslagmark, sammen med svar fra utviklingsteamet vårt.

Viktig! Informasjonen vi deler her, er basert på den nåværende planen for oppdateringen. Nye data og tekniske begrensninger i utviklingsprosessen kan imidlertid tvinge oss til å endre den opprinnelige planen, slik at informasjonen nedenfor ikke lenger er helt eller delvis aktuell. Vi gjør likevel vårt beste for å unngå dette og levere en oppdatering av høyeste kvalitet med de ressursene vi har til rådighet.

La oss begynne med...

Klangruppering

Kommentar: Det nåværende system for utvelgelse av motstandere fører ofte til et misforhold mellom klanens motstanderes styrke. Resultatet er at noen klaner kanskje aldri møter en sterkere motstander, noe som fører til en enklere seier i mesterskapet. Samtidig blir svakere klaner ofte satt sammen med mye sterkere klaner, noe som fører til frustrasjon på grunn av maktubalanse og vanskeligheter med å oppnå en tilfredsstillende opplevelse.


Svar på dette: Vi undersøker klangruppering-mekanikken og mulige endringer i den kommende oppdateringen. Vi analyserer spesielt hvor mange ligapoeng som vinnes og tapes, samt antall klaner som konkurrerer på en gitt KSM, for å se hvordan denne mekanikken kan forbedres for bedre klangruppering.

En potensiell endring vil være å justere antallet ligapoeng som kreves for å plassere seg i de beste ligaene, spesielt Diamant. Ved å redusere antallet "bufferpoeng" mellom ligaene kan vi gjøre Diamant-ligaen mer konkurransedyktig, og dermed sikre at flere klaner er tilgjengelige for kamper i lavere ligaer. På denne måten ønsker vi å gjøre funksjonen mer tilfredsstillende for spillere som opplever konkurransen som for utfordrende.

Vi har imidlertid ikke som mål å eliminere konkurransen fullstendig. Vi ønsker fortsatt at Klanslagmark skal være en svært konkurransedyktig funksjon. Så selv i et justert klangruppering-system kan klanen din bli matchet mot en sterkere klan. Vårt ønske som spillutviklere er å presse spillerne til å vokse, forbedre statistikken sin, finne flere klanvenner å spille med og forbedre KSM-resultatene sine på denne måten.

Ut fra denne logikken undersøker vi mulighetene for å gjøre konkurransen mer givende for de beste klanene. En måte å gjøre det på er å introdusere en spesiell modus for Diamantliga-klanene, der de mest formidable motstanderne kan sette alle krefter inn på å sikre seg en plass på rangeringen mens de forblir i Diamantligaen. Men mer om det når oppdateringen kommer!

Til slutt, for å gjøre noe med den generelle repetitiviteten i matchmaking, ønsker vi å introdusere en unngåelsesmekanikk som gjør at vi unngår å matche de samme klanene mot hverandre for ofte. Det er viktig å merke seg at unngåelse ikke er det samme som eliminering, så det vil fortsatt være mulig å bli matchet med den samme motstanderen, spesielt i mindre verdener, noe som bringer oss til neste punkt.

Kommentar: Utfordringene med matchmaking kombinert med at klanens slagmarker er verdensbaserte og det begrensede utvalget av klaner skaper en situasjon der noen verdener/servere ikke har nok spillere å konkurrere med.

Svar: En åpenbar måte å forbedre matchmaking på er å øke antallet tilgjengelige laug, noe som kan gjøres ved å redusere den maksimalt tillatte laugstørrelsen og/eller gjøre KSM tilgjengelig på tvers av verdener. Vi støter ofte på begge forslagene, og vil gjerne presisere at ingen av disse endringene er planlagt for øyeblikket.

Reduksjonen av maks. klan-størrelsen ville by på flere tekniske utfordringer, for eksempel endrede spillertilstander og mange klaner som allerede er langt over grensen. På dette tidspunktet faller en slik oppgave utenfor vårt ansvarsområde. Det samme kan sies om KSM på tvers av verdener: det er dessverre ikke mulig innenfor et akseptabelt omfang fra et teknisk perspektiv.

Slitasje

Kommentar til dette: Måten slitasje beregnes på er tilfeldig, og noen spillere synes ikke at det nåværende systemet er fordelaktig nok, til tross for at de har investert i bygninger som reduserer slitasje.

Svar: Frem til den siste KSM-oppdateringen tillot mekanikken for slitasjereduksjon full eliminering av slitasje - en situasjon som skapte utfordringer med tanke på konkurranse og rettferdighet. Derfor justerte vi denne mekanikken i fjor for å innføre en mer fleksibel begrensning som ville bidra til å unngå "battle farming".

Nå gir KSM-befestninger en sjanse til å redusere utmattelsen, som kan gå så høyt som 80 %. Dette betyr at alle spillere vil møte en viss utmattelse, selv om de har den høyeste reduksjonsbonusen. At reduksjonen er basert på tilfeldigheter betyr også at du kanskje ikke får den reduksjonen du håpet på, noe som kan føre til en følelse av at det ikke fungerer som forventet. Grunnen til at du ikke alltid får den høyeste reduksjonen, ligger utelukkende i den tilfeldighetsbaserte mekanikken.

Det er ikke aktuelt å justere slitasjen i den kommende oppdateringen. Slik det er nå, er det en akseptabel balanse mellom å administrere antall kamper spillerne kan delta i, og å gjøre flere kamper tilgjengelige for mindre konkurransedyktige og aktive spillere. Vi forstår selvfølgelig at ethvert system kan forbedres ytterligere, så vi vil fortsette å overvåke både tilbakemeldinger og data fra spillerne.

Vi har også utarbeidet en artikkel i kunnskapsbasen som forklarer utmattelsesmekanikken separat. Klikk her for å se den.

Provinser og bygninger

Kommentar: Forskjellen mellom seierspoeng generert av provinser og antall tilgjengelige befestninger på dem kan skape en urettferdig ulempe eller fordel avhengig av hvor en klan er plassert på kartet.

Svar: Vi kan ikke si noe spesifikt om dette ennå, men vi er glade for å kunne si at vi vurderer den generelle balanseringen av funksjonen i den kommende oppdateringen. På dette tidspunktet er det imidlertid vanskelig å si nøyaktig hvordan oppdateringen vil se ut, og om den vil komme med i den kommende utgivelsen.

Kommentar: Byggekostnadene for befestninger føles til tider ubalanserte for spillerne, eller varene kan være utfordrende å få tak i på grunn av tidsforskjellen og den generelle tilgjengeligheten av varer i en laug.

Svar: Kostnadene for festningsverkene er også en del av det generelle balanseringstemaet som er nevnt ovenfor. Vi vurderer muligheten for å skalere antallet varer som kreves basert på liga, for å gjøre festningsverkene mer tilgjengelige for lavere ligaer.

Forsinkelsen

Kommentar: Klanslagmark er laggy, så det er ikke alltid mulig med jevne og raske kamper.

Svar på dette: Vi er klar over rapportene dine om KSM-ytelsesproblemene, og teamet vårt undersøker dem nøye. Etterforskningen pågår, så teamet har ennå ikke bestemt seg for hva vi skal gjøre videre. Hvis du selv opplever forsinkelser og ønsker å rapportere, oppfordrer vi deg til å gjøre det i detalj, og også oppgi informasjon om internettforbindelsen din, tidspunktet for kampene osv.

Når det er sagt, krever KSM-er generelt mye data som skal behandles, og vi forbedrer gradvis prosessen med å håndtere dem, spesielt i startøyeblikket. Som en del av dette har vi nylig begynt å fordele KSM-instansene (datasettene) over en lengre tidsramme. Selv om dette kan bidra til å lette belastningen i starten av funksjonen, vil det dessverre ikke ha noen effekt på funksjonens ytelse generelt, og derfor fortsetter vi å utforske alternativene våre.


Vi håper dette innlegget bidrar til å svare på noen av de brennende spørsmålene dine, og at du er like spent som vi er på klanslagmark-oppdateringen vi forbereder!

Som alltid kan du bli med i samtalen med andre spillere på vår offisielle Discord-server for å diskutere dette innlegget og spekulere i hva annet som kan komme i oppdateringen!


Med vennlig hilsen
Ditt Forge of Empires-team
Velg språk