6. Játékbeli vásárlások

6. Játékbeli vásárlások

Vissza

Megvásároltam egy csomagot az AppStore-on keresztül, de nem kaptam meg. Mit tehetek?

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen problémák merültek fel a tranzakció folyamán. Ritkán előfordul, hogy az általad megvásárolt összeg nem érkezik meg a fiókodra, ha mobilról intézed a tranzakciót. Ennek oka lehet a megfelelő internetkapcsolat hiánya a tranzakció lebonyolítása folyamán. De pánikra semmi ok, természetesen azon vagyunk, hogy segítsünk számodra.

Ha drágaköveket, ideiglenes ajánlatot vagy bármilyen egyéb tételt vásároltál a Rise of Cultures játékon belül és nem kaptad meg, akkor a következő dolgot teheted meg:

1. Csupán nyisd meg a játékban található vásárlásai ablakot újra, elképzelhető, hogy a rendszerünk jóváírja számodra a szóban forgó tételt.
2. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor zárd be az alkalmazást, majd újra nyisd meg újra.

A Rise of Cultures applikáció bezárása iOS 11 vagy attól újabb operációs rendszer esetén:

  1. Érintsd meg a Home gombot egymás után kétszer, egy kis ablak fog megjelenni számodra az összes jelenleg megnyitott alkalmazások listájával.
  2. Húzz jobbra annak érdekében, hogy megkeresd az alkalmazást, melyet be szeretnél zárni.
  3. A kívánt alkalmazás megtalálása után húzz felfelé annak érdekében, hogy bezárd az appot.
Ha a játék újraindítása után sem íródott jóvá a terméked, akkor kérjük lépj velünk kapcsolatba a Support felületen keresztül. Ehhez használhatod akár az oldal tetején vagy alján elhelyezkedő gombot is. A leveled megírásakor kérjük csatolj számunkra egy képernyőképet a számládról, melyet az iTunes küldött neked. Ide kattintva elolvashatod az Apple hivatalos leírását a vásárlási előzményeidről.

Megjegyzés:  
Ha a tranzakció jelenleg "Függőben" lévő státusszal rendelkezik, akkor az azt jelenti, hogy a vásárlásod még nincs teljesen jóváhagyva az Apple részéről. Sajnos addig nem tudunk a segítségedre lenni, amíg az Apple fel nem dolgozza a tranzakciót.

Az összes tranzakció az iTunes (vagy éppenséggel android esetében a Google) rendszerén  keresztül történik meg. Ha ismételten elutasított vásárlásokkal vagy érvénytelen fiók hibaüzenetet kapsz, akkor közvetlenül kell felvenned a kapcsolatot velünk.

Ezen az oldalon találod meg az Apple ügyfélszolgálatát.
Nyelv kiválasztása