6. In-app aankopen

6. In-app aankopen

Terug

Ik heb een aankoop gedaan in de App Store maar dit niet gekregen. Wat moet ik doen?

Het spijt ons dat je problemen ervaart met je aankoop. In uitzonderlijke situaties kan het voorkomen dat je jouw aankoop niet krijgt wanneer je die aankoop met een mobiel apparaat doet. Dit kan bijvoorbeeld komen door het verliezen van je internetverbinding of wanneer die gedurende het aankoopproces onstabiel is geweest. Maar geen zorgen; wij helpen je zodat je alsnog krijgt waar je voor betaald hebt.

Wanneer je edelstenen, een bundel of andere in-app aankoop hebt gedaan in Rise of Cultures maar niets hebt ontvangen, kan je de volgende stappen volgen:

1. Open de in-app shop opnieuw - wellicht krijg je dan wel je aankoop.
2. Mocht dit niet helpen, sluit de app dan en start deze opnieuw.

Je sluit de app in iOS 11 en hoger op de volgende manier:

  1. Druk 2 keer op de homeknop. Je krijgt een scherm met laatst geopende apps.
  2. Swipe naar de app die je wilt sluiten.
  3. Swipe de app weergave omhoog om deze te sluiten.
Mocht de app herstarten niet geholpen hebben, neem dan contact op met het supportteam. Je kan de knop boven of beneden dit artikel hiervoor gebruiken. Zorg dat je bij het maken van je ticket een screenshot van de betaalbevestiging van de appstore meestuurt.
Je kan je iTunes aankoopgeschiedenis vinden door dit te volgen.

Let opwanneer de aankoop nog in de 'In behandeling' status zit, kunnen wij je helaas nog niet helpen. We moeten dan op Apple wachten totdat ze de aankoop verwerkt hebben.

Elke transactie in ons spel gaat via iTunes (of Google wanneer je een Android apparaat gebruikt). Daarom zal je  iTunes direct moeten benaderen wanneer je problemen blijft ervaren, zoals geweigerde betalingen of ongeldige rekening.

Voor meer informatie over Apple support kan je hier drukken.