Hoe te beginnen

Hoe te beginnen

Terug

Wat moet ik weten voordat ik start?

In het begin heb je meestal maar één ding nodig: Grondstoffen. De houthakker hakt hout, de leemgroeve verzamelt leem en de ijzermijn produceert ijzer. Hoe meer je deze gebouwen uitbouwt hoe meer ze zullen produceren. Wanneer je eerst op een wereld start raden we je aan je grondstoffengebouwen met enkele levels te verhogen.

Nadat je een goede basisproductie hebt verzekerd kan je starten met het bouwen van troepen. In de kazerne (Level 3 hoofdgebouw nodig). Je kan starten met de productie van speervechters. Speervechters bieden de hoogste bescherming tegen  vijanden die je grondstoffen willen plunderen. Ze zijn meestal geen goede aanvallende eenheden, maar ze zijn handig om kleine dorpen zonder verdediging te roven voor hun grondstoffen te plunderen.

In aanvulling op het rekruteren van troepen zijn er ook andere manieren om je dorp en grondstoffen te beschermen in de beginfase van het spel. één van deze manieren is het uitbouwen van je schuilplaats. Hoe groter de schuilplaats hoe meer grondstoffen veilig zijn voor aanvallers. Een andere afschrikkingsmethode is de muur te bouwen (Level 1 kazerne nodig). Hoe hoger je muurlevel hoe sterker je basisverdediging zal zijn. Dit betekent dat je vijand meer verliezen zal hebben als ze je dorp aanvallen met hogere muurlevels.

Als je extra grondstoffen hebt moet je overwegen een markt te bouwen (level 3 hoofdgebouw en level 2 opslagplaats nodig). In de marktplaats kan je zien wat je buren aanbieden en grondstoffen die je niet wil wegruilen. Je kan ook je eigen aanbiedingen maken.

Je moet ook even uitkijken naar een goede stam in je regio om bij te komen. Het is altijd makkelijker om te vechten en verdedigen in groep. Het is ook een goede manier om leuke spelers te ontmoeten!
Selecteer taal