De kunst van de oorlogsvoering

De kunst van de oorlogsvoering

Terug

Wat is de ridder?

Als de ridder in jouw wereld is geactiveerd, kun je één ridder uit je standbeeld rekruteren. Je kunt je ridder ook een andere naam geven als je wilt, maar laten we hem voorlopig Paul noemen. Als de ridder sterft kan er een nieuwe worden gerekruteerd. De ridder dijn is een goede aanvulling op je plunderende troepen in het begin van het spel. Hij vermindert je verliezen en kan ook aardig wat grondstoffen dragen.

Hij kan ook je verdediging helpen. Hij is het meest effectief als veel van je vrienden of stamleden hun troepen en hun ridder naar één speler sturen. Op deze manier kunnen zelfs hele grote legers verslagen worden.

De ridder speelt ook een belangrijke rol later in het spel, omdat hij de snelheid van je verdedigingstroepen verhoogt. Elke ondersteunende troep die je met je paladijn meestuurt marcheert even snel als hij. Bijvoorbeeld, zwaardvechters lopen meer dan twee keer zo snel als ze zonder hem zouden doen. Zodra je meerdere standbeelden hebt gebouwd, kun je je ridder ook tussen je dorpen laten bewegen.