De kunst van de oorlogsvoering

De kunst van de oorlogsvoering

Terug

Wat is de (Eerste) kerk?

Opmerking: Kerken zijn alleen in sommige werelden mogelijk.

Eerste kerk:
Je begint met een kerk in je eerste dorp. Deze kerk is een speciaal soort kerk. Het heeft invloed op een groter gebied, maar de grootte kan niet worden uitgebreid.
Als je het dorp met de eerste kerk verliest, kun je die speciale kerk in een ander dorp herbouwen. Je kunt deze kerk in elk dorp bouwen voor een veel lagere prijs dan andere kerken, zolang je niet al een kerk hebt in de dorpen.

De eerste kerk kan niet vernietigd worden met katapulten.

Kerk:
De kerk is de religieuze ontmoetingsplaats voor de omliggende dorpen. Zonder een kerk vechten de troepen van dit dorp en de dorpen die onder invloed van de kerk staan met slechts de helft van hun gebruikelijke kracht. Elk van je dorpen moet beïnvloed worden door een kerk. Elk dorp mag maar één kerk hebben. Als je wereld kerken heeft ingeschakeld, begint je eerste dorp met een Eerste kerk.

In tegenstelling tot de eerste kerk, kan deze kerk aangevallen worden met katapulten. Het is echter een stuk beter bestand tegen katapult aanvallen dan andere gebouwen van hetzelfde niveau.

Zodra je meerdere dorpen hebt is het mogelijk om extra kerken te bouwen. Het is een erg duur gebouw dat veel boerderij ruimte nodig heeft, dus het is niet verstandig om in elk dorp een kerk te bouwen. Hoe hoger het gebouw niveau, hoe groter het gebied waar de kerk invloed op heeft.

Church yellow.png Your villageChurch green.png Villages within 4 fieldsChurch red.png Villages within 6 fieldsChurch blue.png Villages within 8 fields
Kerk Geloof Straal:

  1. Niveau 1: 4 velden in elke richting
  2. Niveau 2: 6 velden in elke richting
  3. Niveau 3: 8 velden in elke richting
In het dorpsoverzicht kun je zien of je dorp beïnvloed wordt door een kerk en hoeveel kerken dit dorp ondersteunen. Op de kaart heeft u de mogelijkheid om het invloedsgebied van de kerk te tonen. De blauwe cirkel toont het bereik.

  1. De kerk wordt vernietigd als het dorp wordt overgenomen.
  2. Een dorp heeft maar één kerk nodig om zijn strijders met volle kracht te laten vechten. Extra kerken verhogen de gevechtskracht niet verder.
  3. Strijders worden alleen versterkt door je eigen kerken. Kerken van bondgenoten of stamleden helpen je troepen niet.
  4. Als je een andere speler steunt, worden de strijders versterkt door de kerken van de andere speler.
  5. Bij een aanval wordt gekeken naar het dorp van waaruit de aanval wordt ingezet. Als dit dorp beïnvloed wordt door een kerk, vechten de troepen met volle kracht. Het maakt niet uit of het aangevallen dorp beïnvloed wordt door een kerk of niet.