Premiumpoäng, Paket, & Erbjudanden

Premiumpoäng, Paket, & Erbjudanden

Tillbaka

Android - Jag har beställt en produkt men inte fått den. Vad kan jag göra?

Vi beklagar att du har haft problem med ditt köp. I sällsynta fall kan det tyvärr hända att du inte får det du köpte när du gör ett köp med en mobil enhet. Detta kan till exempel bero på en förlorad eller instabil internetanslutning av din mobila enhet under betalningsprocessen. Men oroa dig inte, vi hjälper dig att få det du köpte.

Om du har köpt Premium-poäng, ett paket eller något annat köp i appen i Tribal Wars men inte fått något, finns det några steg du kan ta själv:

  1. Öppna helt enkelt butiken i appen igen; i många fall levererar detta i sig produkten till ditt konto
  2. Om detta inte löser problemet stänger du appen helt och startar den igen. För att göra det, framtvinga  ett stopp av Tribal Wars via dina enhetsinställningar> Apphantering.
Om det inte hjälper att starta om Tribal Wars, vänligen kontakta vår kundsupport. Du kan göra det genom att gå till dina inställningar i spelet och trycka på supportknappen där. Eller bara klicka på knappen nedanför den här artikeln.

För att undersöka statusen för ditt köp behöver vi beställningsnumret (börjar med GPA. **), som du hittar på kvittot du har fått via e-post från Google. Kopiera GPA-numret i text eller via skärmdump och bifoga det i ditt supportärende. Om det behövs  kan du lära dig mer om din köphistorik via Googles tjänster, mer exakt via den här länken.

Obs! Utan beställningsnumret är det inte möjligt att spåra eller returnera något.

Varje transaktion som görs via vår Android-app behandlas via Google Play. Därför måste du kontakta Google direkt om du fortsätter att ha problem, till exempel avvisade betalningar eller ett ogiltigt konto, när du försöker göra ett köp i appen.

För mer information om hur du kontaktar Google, tryck här.
Välj språk