Játék

Játék

Vissza

Alapok

Nyersanyagok


Az épületek építéséhez és az egységek kiképzéséhez nyersanyagokra lesz szükséged. A nyersanyag lelőhelyekről (fatelep, agyagbánya) automatikusan megszerezed azokat, melyek akkor is termelődnek, ha éppen nem vagy bejelentkezve.

A megkapott nyersanyagok mennyisége a felhúzott épületeid szintjének a függvénye. Mindig érdemes minél magasabbra fejleszteni a Raktárt, hiszen itt tárolhatod a megtermelt nyersanyagokat. A képernyő jobb felső oldalán láthatod az éppen elérhető nyersanyagok mennyiségét,valamint azt, hogy a raktár tele van-e vagy sem.


itt az elérhető nyersanyagok számát látod.  (1068 fa, 1106 agyag, 1144 vas).

Tipp:
Mindig próbáld meg elkölteni a nyersanyagokat egységekre vagy épületekre, ugyanis ha megtámadnak, és látják, hogy nincs mit kifosztani, az ellenfélnek nem fog érdekében állni továbbra is támadni. .


Élelmiszerek


Az épületeknek és az egységeknek élelmiszerre is szükségük van. Ezeket nem magától termeli a játék, hanem a Tanya állítja elő. Minél magasabb a Tanya szintje, annál több lakost lát el.


A szám mutatja, még hány lakost tudsz ellátni. Pl: 127 lándzsás toborozható. A sávban láthatod a felhasznált és a fel nem használt lakosság mennyiségét, és itt például azt mutatja, hogy sok szabad lakos áll rendelkezésre. 


KoronákA jobb felső sarokban láthatod a Koronák mennyiségét. koronát mindig vásárolhatsz a "+" gombra való kattintással.


Első lépések


Eleinte főleg egyetlen dologra lesz szükséged, méghozzá az alapanyagokra. A Fatelepen fát, az Agyagbányában agyagot, a Vasbányában vasat gyűjthetsz. Minél inkább fejleszted az épületeket, annál többet termelnek. A világok kezdésekor is arra leszel késztetve, hogy egy pár szintet minél előbb húzz fel ezeken az épületeken. 

Ha már elegendő nyersanyaggal rendelkezel, elkezdheted az egységek kiképzését. A Barakkban lándzsásokat képezhetsz, melyek megvédenek az esetleges támadásoktól. Bár támadásban nem sok hasznuk van, kisebb, nem védett falvakat ők is ki tudnak fosztani a nyersanyagokért. 

A játék korai szakaszában más lehetőséged is van a védelem felállítására. Az egyik ilyen lehetőség a Padlás, Pince és Bunker technológiák kikutatása a raktárban, hogy megvédje a nyersanyagokat a fosztogatástól. Harmadik szintű Főhadiszállás esetén a Fal is hasznos lehet, mely minél magasabb szinttel rendelkezik, annyival magasabb az alapvédekezésed is.Ez azt jelenti, hogy az ellenséges egységek nagyon veszteségeket szenvednek támadás esetén. 

6. szintű Főhadiszállás esetén Piacot is építhetsz, ahol a szomszédaiddal kereskedhetsz.

Ne felejts el egy jó közösséget, klánt is megkeresni, hiszen csapatban mindig erősebbek lehettek!És nem utolsósorban akár jó emberekkel is találkozhatsz!


Túl késő?


Ha már egy régóta futó világhoz csatlakoznál, más stratégiát kell használnod. természetesen elengedhetetlen az alap nyersanyagtermelés, hogy minél gyorsabban felhúzhasd a városod épületeit, és megvédd a falvadat, de fontos a fal felhúzása is ennek az érdekében. Húzd fel hamar, kutasd ki a raktár technológiáit és toborozz pár védekező egységet. Nem árt néha a támadókkal való kommunikáció sem, ha pedig támadókat küldesz ki, legyenek azok, akiket te képeztél, hogy kifosszák a környező falvak nyersanyagait.

Most pedig megmutatjuk, mi a legnagyobb különbség:

Ne fordíts túl nagy figyelmet az első Nemes legyártására. Bár logikusnak tűnik a második falu minél hamarabbi megszerzése, de nem sokat érsz vele, ha nem tudod megvédeni. Ha csak a Nemesre fókuszálsz, könnyű célponttá válsz különösen a nagyobb játékosok számára, akik imádják a Nemeseket képző gyengébb falvakat.És mire észreveszed a beérkező támadást, már késő.

Ennek elkerülése érdekében jó, ha van egy védelmi stratégiád, amihez pedig sok Lándzsás és Kardforgató szükséges. Ha sok egységed lesz,. "drágább" célpont leszel; a morál is hasznos ebből a szempontból, mert egy nagyobb játékos akár 75%-át elveszítheti így az állományának.

Mindez időbe teliik, de kifizetődik, hiszen  a védekezők mindig felhasználhatóak a játék során. Az 1200 Lándzsás és 1200 Kardforgató elérésével kezdj el gondolkozni a Nemesen.

A taktika hasznosságát pedig mindig ellenőrizheted, ha mást nem, a szomszédaid falvaira rápillantva ...


Épületek


Épületet kétféleképpen építhetsz: Az egyik a Főhadiszállásra való kattintással, az "Épület fejlesztésével" .


Ha már tapasztaltabb vagy, egyszerűen kattints a "Fejlesztés" buborékra.


Szükséged lesz meghatározott mennyiségű fára,  agyagra és vasra, valamint szabad lakosságra, attól függően, milyen épületet szeretnél fejleszteni; természetesen minél magasabbra akarod húzni, annál több fog kelleni.

Tipp:
Megnézheted a még nem feloldott épületeket is, ahol egy  "+" szimbólum lesz látható.


Egységek toborzása


Az első egységeidet a Barakkban toborozhatod, ehhez pedig 2. szintű Főhadiszállásra lesz szükséged. Először csak Lándzsást, majd minden fejlesztéssel többféle egységet képezhetsz ki. Az Egységek áttekintésében ellenőrizheted az egység követelményeit valamint a jellemzőiket.

Tipp:
Ha a Barakkod 1, 2 vagy 3. szintű, 5, 10 vagy 15-ös csomagokban is kiképezheted őket, elkerülve ezzel azt, hogy kezdőként minden nyersanyagodat felhasználd.  .


Falvak megtámadása


A játék kezdetén különösen fontos a nyersanyagok folyamatos termelése, melynek az egyik eszköze a barbár falvak kifosztása.


A falvak megtámadásához vagy támogatásához válts nézetet, kattints a falura és válaszd a "Sereg küldése" gombot, ami az alábbi ablakot hozza elő:


A tetején a kezdő, és célfalut láthatod, alatta a fontosabb értékek, melyeket érdemes átnézni a seregküldés előtt.
Ha egy klánnak is a tagja vagy, további értékeket, bónuszokat is számon tarthatsz itt.

Szám Ikon Név Leírás
1
Harci erő Az az érték, amellyel a csapatod harcolni fog. Meghatározza a morál, Nagymester és Tábornok, valamint hogy a megtámadott falu olyan tartományban van-e, ahol az egységeid rendelkeznek hitbónusszal.
2
Utazási idő
Körülbelül mennyi idő szükséges az utazáshoz.
3
Érkezési idő Körülbelül mikor érkeznek meg az egységeid a kiválasztott faluba.
4
Teherhordó képesség
Annak a mennyisége, hogy az egységeid mennyi nyersanyaggal tudnak visszatérni. Minél több egységet küldesz, annál nagyobb lesz a szám
5
Fegyelem Értéke mutatja az érkezéstől eltérő időpontot a megcélzott faluban.
6
Támadás Ha támadásra szeretnéd felhasználni az egységeket, ezt válaszd.
7
Támogatás Ha támogatásra szeretnéd felhasználni az egységeket, ezt válaszd.
8
Készterv elmentése Elmentheted az egységeidet jövőbeni támadásokra vagy támogatásokra.
9

Támadás vagy támogatás A sereged a kiválasztott falut megtámadja vagy támogatja.
10
Válassz fegyvert A Lovagod a kiválasztott fegyverrel fog menni.

Csak az aktuálisan elérhető egységeket láthatod itt.

Tipp:
Annyi késztervet hozhatsz létre, amennyit csak szeretnél. Farmolhatsz 100 Lándzsással vagy támadhatsz egységek ezreivel.
A Gyülekezőpontnál olyan egységeket is bevehetsz az késztervbe,amelyek még nincsenek feloldva neked. Toborzásnál vagy a kívánt sereg felállításánál igazán hasznos funkció tud lenni


Miért csatlakozz egy klánhoz?


A Tribal Wars 2-t egyedül is játszhatod, de az eredeti elképzelés szerint játszhatod csapatban is. Nem csupán haderőben lehetnek más játékosok a segítségedre, de taktikákat, stratégiákat is elleshetsz tőlük,  A klánok a játék alapvető részei , segítségükkel az élmény és az fejlődés is jobbá, könnyebbé válik, ezért is ajánljuk a csatlakozást!

Együtt jobb is nagyobb bónuszokat is szerezhetsz.

Napi bónusz


Naponta egyszeri bejelentkezéssel jutalmakban részesülhetsz. Minden egymást követő napon 500 nyersanyagot kapsz mindegyik fajtából, míg az 5. napon 2000-et.

Nyelv kiválasztása