Buildings

Buildings

Terug

Gebouwen

Gebouwen zijn een belangrijk onderdeel van succes in Tribal Wars 2 en laten ook zien hoe je als speler in het spel vooruitgaat. Elk gebouw heeft een puntenwaarde en de som van alle gebouwpunten wordt weergegeven op je stad in het kaartoverzicht. Gebouwen kunnen functies, eenheden en onderzoeksopties in je dorp ontgrendelen. De voortgang van je dorp hangt sterk af van het niveau van je hoofdkwartier, dus houd hier rekening mee bij het plannen van je bouwstrategie.

Gebouwvereisten


Gebouwvereisten kunnen de volgende vijf dingen omvatten:

Building requirement dependencies
Item Icon Locatie How do I get more of this?
Hout (Grondstoffen)
Rechtsbovenin het scherm
Verhoog het uitbreidingsniveau van het Houthakkerskamp
Leem (Grondstoffen)
Rechtsbovenin het scherm
Verhoog het uitbreidingsniveau van de Leemgroeve
IJzer (Grondstoffen)
Rechtsbovenin het scherm
Verhoog het uitbreidingsniveau van de IJzermijn
Vrije inwoners
Rechtsbovenin het scherm
Verhoog het uitbreidingsniveau van de Boerderij
Hoofdgebouw vereiste
Het midden van het dorpoverzicht
Verhoog het niveau van het Hoofdgebouw


Welk gebouw doet wat?


Icon
Name
Description
Het Hoofdgebouw

Het Hoofdgebouw geeft je een overzicht van je koninkrijk en stelt je in staat gebouwen te bouwen en technologieën te onderzoeken. Het stelt je ook in staat om bouwopdrachten direct af te ronden, als de timer dit toestaat.
Houthakkerskamp
Het houthakkerskamp is een belangrijk onderdeel van de groei van je dorp. Het houthakkerskamp produceert hout voor je dorp, zelfs wanneer je offline bent. Hout wordt gebruikt om gebouwen te bouwen, eenheden te trainen en technologieën te onderzoeken. Hoe hoger het level van het houthakkerskamp, hoe meer hout per uur wordt geproduceerd.
Leemgroeve
De leemgroeve is een belangrijk onderdeel van de groei van je dorp. De leemgroeve produceert leem voor je dorp, zelfs wanneer je offline bent. Leem wordt gebruikt om gebouwen te bouwen, eenheden te trainen en technologieën te onderzoeken. Hoe hoger het level van de leemgroeve, hoe meer leem per uur wordt geproduceerd.
IJzermijn
De ijzermijn is een belangrijk onderdeel van de groei van je dorp. De ijzermijn produceert ijzer voor je dorp, zelfs wanneer je offline bent. IJzer wordt gebruikt om gebouwen te bouwen, eenheden te trainen en technologieën te onderzoeken. Hoe hoger het level van de ijzermijn, hoe meer ijzer per uur wordt geproduceerd.
Boerderij
Het doel van de boerderij is om proviand te creeren, waarmee de inwoners van je dorp gevoed kunnen worden. Hoe hoger het niveau van de boerderij, hoe meer proviand, waardoor je meer inwoners kunt hebben in je dorp.

Proviand wordt verbruikt voor zowel gebouwen als eenheden. Het is daarom een goed idee ervoor te zorgen dat je het niveau van je boerderij op peil houdt, passend bij wat je dorp nodig heeft. Je kunt je vrije proviand rechtsboven in het scherm vinden.
Pakhuis
Het pakhuis bewaart een zekere hoeveelheid grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen gebruikt worden om gebouwen te bouwen, eenheden te rekruteren en technologieën te onderzoeken. Hoe hoger het level van het pakhuis, hoe meer grondstoffen je tegelijkertijd kunt opslaan.

Elk level van het pakhuis staat voor het opslaan van een bepaalde hoeveelheid van elke grondstof. De huidige opslagcapaciteit kun je vinden als je op het pakhuis klikt. Je kunt ook technologieën onderzoeken om een deel van je grondstoffen te verstoppen zodat deze niet geplunderd kunnen worden.
Kapel/Kerk
De kapel geeft alle dorpen in je startprovincie een sterktebonus. Als de dorpelingen vertrouwen hebben, vechten de troepen met 100% effectiviteit in plaats van 50%. De kapel wordt standaard gebouwd in je eerste dorp. Je kunt maar één kapel tegelijk hebben. Wanneer een dorp wordt veredeld, zal de kapel verdwijnen. Als je dorp met de kapel is veredeld, kun je een nieuwe kapel bouwen in elk van je dorpen.

De kerk geeft alle dorpen in de provincie een sterktebonus. Als de dorpelingen vertrouwen hebben, vechten de troepen met 100% effectiviteit in plaats van 50%. Het is aan te raden om alleen nieuwe kerken te bouwen in provincies waar je nog geen kerk of kapel hebt. Wanneer een dorp wordt veredeld, zal de kerk verdwijnen.
Verzamelplaats
De verzamelplaats is waar je je presets kunt opstellen. Deze presets kunnen worden gebruikt voor alle dorpen en kunnen voor zowel aanvallen als het trainen van troepen gebruikt worden.

Naast de presets is de verzamelplaats ook verantwoordelijk voor het aanvallen en ondersteunen met je troepen. Heb je geen verzamelplaats kun je dus ook geen aanvallen doen, ondersteunen, of aanvallen ontwijken.

De verzamelplaats versnelt je aanvallen op barbarendorpen. Ieder niveau van de verzamelplaats verhoogt de loopsnelheid van je troepen met 50% tot een maximum van 250% op barbarendorpen.

Kazerne
In de kazerne kun je eenheden trainen om je dorp te ondersteunen of je vijanden te verslaan. In de kazerne merk je dat eenheden in twee groepen verdeeld kunnen worden: defensief en offensief. Dit kan je helpen bij het bepalen welke eenheden je moet rekruteren.

Met hogere levels kan je nieuwe eenheden vrijspelen.

Je kan iedere unit in je dorp terug vinden in de overeenkomende hokjes. De nummers tussen haakjes is de totale som van de troepen in je dorp én in de bouwrij. Dit helpt je om tot het juiste aantal troepen te komen in ieder dorp.

Standbeeld
Het standbeeld huist je Paladijn, een machtige krijger, die je als je hem oproept naar de overwinning zal leiden. De paladijn kan, wanneer opgeroepen, worden uitgerust met verschillende wapens die je stijl van oorlogsvoering kunnen ondersteunen.
Muur
De muur verdedigt je dorp tegen vijandelijke eenheden. Hoe hoger het level, hoe beter de basisdefensie van je dorp. De muur verhoogt ook de verdedigende kracht van de troepen die gestationeerd zijn in je dorp.
Hospitaal
In het Hospitaal worden je gewonde troepen genezen en verzorgd. In eerste instantie zal je Hospitaal 100 bedden hebben voor uw gewonde strijders. Na elk niveau wordt het uitgebreid met meer bedden. Na een genezingsperiode van 6 uur zijn je eenheden weer klaar om te vechten. Maar je moet ze handmatig vrijgeven!
Markt
Op de markt kun je grondstoffen verhandelen met andere spelers. Hoe hoger het level, hoe meer karren je hebt om de grondstoffen te verschepen.

Je kunt ofwel met NPC's handelen door kronen te gebruiken, je eigen aanbiedingen opzetten of aanbiedingen accepteren van andere spelers.

Taverne
In de Taverne kun je spionnen inhuren om het vuile werk voor je te doen. Spionnen helpen door kennis te vergaren over je vijanden, of het nu gaat om troepenaantallen of bouwniveaus. Je moet echter voorzichtig zijn, je vijand kan tegenmaatregelen nemen om je van valse informatie te voorzien.  

Elke tegenmaatregel kan u op verschillende manieren helpen. U kunt meer te weten komen over wat elke technologie (tegenmaatregel) doet door het onderstaande gedeelte te lezen.

Als je de 'Guild of Thieves'-bevel uit de Hall of Order hebt gekozen, kun je de dorpen van je vijand saboteren. Om dat te doen, heb je minimaal 3 spionnen nodig om te sturen.
Houd er rekening mee dat spionnen die op een sabotagemissie worden gestuurd altijd zullen sterven, ongeacht de uitkomst van de sabotage (geslaagd/niet succesvol).

Als je de taverne hebt geüpgraded naar niveau 14 of de technologie "homeguard" met kronen hebt onderzocht, mobiliseer je je burgers om je dorp te beschermen tegen sabotage. Sabotage-aanvallen zullen vaker mislukken in vergelijking met een dorp zonder dit onderzoek.

Om tegenmaatregelen te laten werken, heb je minstens één spion in je dorp nodig. Tegenmaatregelen hebben slechts een kleine kans om te worden geactiveerd wanneer ze worden bespioneerd.
Adelshoeve
In de adelshoeve kun je Edelmannen bouwen, die worden gebruikt om andere dorpen over te nemen. Hier moet je ook goudmunten slaan om je tweede edelman te kunnen krijgen. De kosten voor elke verdere edelman zullen alsmaar stijgen.
Commanderij
In de commanderij kun je kiezen tussen drie ordes, die elk hun eigen voordelen hebben. Deze keuze is definitief, dus denk er goed over na! Deze keuze geldt alleen voor het dorp waar desbetreffende commanderij in staat.

De drie ordes zijn:
  • Orde van de Tempelridders :
Als je deze orde kiest kun je berserkers trainen, een zeer krachtige eenheid. Ook worden de kosten voor speervechters, zwaardvechters, bijlvechters en boogschutters met 1% verlaagd per niveau van de commanderij.

  • Orde van de Teutonische Ridders :
Als je deze orde kiest kun je trebuchetten bouwen, zeer bruikbare oorlogsmachines. Ook worden de kosten voor cavaleristen, gepantserde cavaleristen, boogschutters te paard en de paladijn met 1% verlaagd per niveau van de commanderij.

  • Dievengilde:
Deze orde geeft je de mogelijkheid Sabotage te gebruiken, waardoor je spionnen een vijandelijk dorp kunnen saboteren. Je kunt saboteren met 3 spionnen of meer. Ook verlaagt deze orde de kosten met 1% per niveau van de commanderij voor het slaan van munten in de Adelshoeve.

Houd er rekening mee dat spionnen die op een sabotagemissie worden gestuurd altijd zullen sterven, ongeacht de uitkomst van de sabotage (geslaagd/niet succesvol).

Let op: Als je niet tevreden bent met je bestelling, kun je deze eenvoudig resetten en een andere bestelling kiezen. Het kost 200.000 resources van elke resource.



Selecteer taal