Probleme tehnice

Probleme tehnice

Înapoi

Jocul nu se încarcă sau merge greu (lag). Ce pot face?

Jocul nostru are nevoie de o conexiune stabilă la Internet și este dezvoltat cu sisteme, versiuni de browser și drivere pentru placa video și alte componente din computer actualizate. De asemenea, necesită activarea accelerării hardware în browserul ales. Deși acesta este activat în mod implicit pentru majoritatea browserelor, ar fi putut fi dezactivat de un utilizator al browserului sau de browserul însuși.

Google Chrome versiunea 86
Am constatat că jucătorii care își actualizează browserul Google Chrome la versiunea 86 sau care folosesc orice alt browser bazat pe Chromium (cum ar fi Edge, Opera), ar putea întâmpina probleme cu jocul nostru. Acest lucru, în majoritatea cazurilor, este cauzat de faptul că funcția de accelerare hardware a browserului este dezactivată. Dacă este așa, puteți încerca să reactivați manual această opțiune, ceea ce vă va permite să jucați din nou jocul în majoritatea cazurilor.

Pentru a reactiva accelerarea hardware în browser, vă rugăm să căutați această opțiune în Setări. La Google Chrome, pur și simplu deschideți setările browserului, dând click pe cele trei puncte verticale din partea dreaptă sus a interfeței browserului. De acolo, selectați „Setări”.

În cadrul setărilor, fie utilizați bara de căutare din partea de sus pentru a căuta „accelerare hardware”, fie, în meniul din partea stângă, dați click pe „Avansat”, apoi pe „Sistem”.

Ar trebui să vedeți acum o setare numită „Utilizați accelerarea hardware când este disponibilă”. Pentru a o activa, rotiți comutatorul în partea dreaptă. Google Chrome vă va cere să îl redeschideți, astfel încât modificările să poată intra în vigoare. Faceți acest lucru.Setările pentru alte browsere pot arăta diferit, dar denumirea opțiunii va include aproape întotdeauna cuvintele „accelerare hardware”. În cazul în care nu știți cum să verificați această setare pentru browserul ales, vă rugăm să consultați site-ul producătorului sau secțiunea Ajutor a browserului, care se găsește adesea în setări.

Când browserul a repornit, ar trebui să puteți accesa din nou jocul. Dacă nu este cazul pentru dvs., s-ar putea datora unei probleme de compatibilitate, cel mai probabil cauzate de drivere învechite din sistemul vostru, în special pentru placa video. Mai exact, odată cu introducerea Google Chrome versiunea 86, a fost identificată o incompatibilitate cu cardurile grafice AMD folosind drivere care utilizează numerele de versiune interne ale AMD 8.17.10 * și mai vechi după ce Chromium a încetat suportul pentru aceste drivere. Cu toate acestea, pot exista și cazuri în care un driver depășit cauzează probleme care nu sunt specifice acestei versiuni de driver. În toate aceste situații, vă recomandăm să descărcați cele mai recente drivere de la producătorul plăcii video. Cele mai utilizate sunt AMD, Nvidia și Intel.

Pentru mai multe informații despre incompatibilitatea dintre hardware-ul și/sau driverele Google Chrome 86 și AMD, vă rugăm să consultați forumurile noastre.

Puteți încerca să folosiți un alt browser la alegere (ex. Mozilla Firefox, care nu se bazează pe Chromium) sau puteți contacta echipa de suport, dând click pe butonul verde „Contactați-ne” din partea de jos a acestui articol. Vă ajutăm cu drag de câte ori putem!