Oznámení událostí

Oznámení událostí

Zpět

Historická událost 2024

Ponořte se do světa, kde se nejslavnější postavy historie střetávají v nadčasové bitvě plné strategie, lsti a moci. V naší nové Historické události ovládnete moc legendárních osobností, které ožívají na poutavých kartách. Použijte svůj důvtip a strategii, abyste porazili nepřítele a získali zcela novou várku cen!

Na ŽIVÝCH serverech začne událost 6. května a poběží do 27. května!

Příběh

Zadavatel úkolů










Přemýšleli jste někdy, kdo by vyhrál v souboji mezi Vincentem Van Goughem a Napoleonem Bonapartem? Už se nedivte! Nyní to můžete zjistit v naší nové události — strategické karetní bitvě mezi ikonickými postavami historie! Průvodcem vám bude Albert Einstein, s nímž budete sbírat a rozmisťovat karty představující historické hrdiny, z nichž každý patří k jedné ze tří frakcí, které spolu interagují dynamickým způsobem "kámen-nůžky-papír", nebo k poslední čtvrté "neutrální" frakci. S každou zahranou kartou budete činit zásadní rozhodnutí, která mohou zvrátit průběh bitvy. Pusťte se do soubojů, abyste přelstili své nepřátele a získali vítězství!

Mechaniky

Podrobné informace o tom, jak hrát událost Historie, najdete na naší stránce věnované mechanikám ZDE. V opačném případě si přečtěte stručnou verzi!

Cíl je jednoduchý: porazit všechny nepřátelské karty v balíčku dříve, než soupeř vyčerpá vaše zdraví! Provedení však vyžaduje strategii a obratnost. Každá bitva se skládá ze sedmi střetů s nepřáteli, po nichž následuje Boss. Za poražení nepřátel budete bohatě odměněni a odměny budou záviset na obtížnosti balíčku, který si před vstupem do bitvy vyberete. Poražení Bosse bitvu ukončí a přinese vám nejlepší odměny z celého balíčku. Bitva však také skončí, pokud ztratíte veškeré zdraví nebo vám dojdou karty v balíčku.

Za poražené nepřátele získáte body postupu pro hlavní ceny, různé odměny a možnost vyhrát denní speciál.

Jakmile dokončíte výukový program a vstoupíte do vlastní bitvy, zobrazí se toto okno bitvy:


Během hry se seznámíte s následujícími prvky:

Bitva Kliknutím na tlačítko 'Bitva' zahájíte boj. Zkontrolujte statistiky karet a zjistěte, kolik poškození můžete způsobit svému soupeři a kolik on může způsobit vám! Moudré odhadování zdraví je klíčové. Můžete zamíchat kartu nebo zakoupit zdraví, abyste zvýšili svou šanci na úspěch.
Zamíchat Pokud je vaše karta proti soupeři slabá, můžete si líznout jinou. Zobrazí se vám tři náhodné možnosti z vašeho balíčku - kliknutím na šipky zobrazíte své možnosti. Jakmile se rozhodnete pro kartu, nezapomeňte kliknout na tlačítko Vybrat. Kliknutím na "Jiná karta" se vaše možnosti znovu promíchají a nabídnou se vám nové karty k líznutí! Karty můžete zamíchat opakovaně, ale pokaždé vás to bude stát více měny událostí.

Poznámka: Pokud máte v balíčku karty schopností, jedna ze tří možností bude karta schopností a zbylé dvě budou vybrány náhodně.

Zdraví Málo zdraví? Doplňte si zdraví pomocí bojových mincí. Ale pozor, horní hranice zdraví je dána obtížností balíčku, který si vyberete!
Odměny Každý poražený nepřítel nabízí potenciální odměnu - klepnutím nebo najetím na ikonu truhly se zobrazí možné odměny. Každá bitva vás také posune k hlavní ceně.
Karty schopností Tyto bonusové karty poskytují jedinečné a silné bonusy. Někteří nepřátelé budou mít pod sebou místo obvyklé truhly ikonu karty — poražením těchto nepřátel získáte okno obchodu s kartami schopností. Jedna karta je zdarma, ale za měnu událostí si můžete koupit až dvě další. Nepřátelé nemohou útočit, když používáte karty schopností.

Stále jste se zasekli? Navštivte náš článek Tipy a triky ZDE.

Ligy


Ligy události nabízí ideální platformu pro porovnání vašeho pokroku s ostatními hráči na vašem světě. Jakmile se v události posunete dále, vaše hodnocení se zlepší, čímž se vám na konci události otevřou příležitosti k získání lepších bonusových odměn. Zůstaňte však ostražití, protože postup ostatních hráčů v ligách zvyšuje práh soutěže!

V události Historie můžete zvýšit svůj výkon v lize více způsoby. Kromě aktivního boje můžete své skóre vylepšit:

Používáním zcela nové speciální karty schopností Velké ligy, která vám může poskytnout více ligových bodů. Více informací najdete v části Karty v našem článku o mechanice události.
Výběrem vyšší obtížnosti. Nejenže vám to přinese lepší odměny, ale zvolená obtížnost vám také uplatní násobitel k vašim ligovým bodům: 2x pro snadnou, 3x pro střední a výrazných 5x pro těžkou.

Odměny



Hlavní cenou této události je nádherný Svatostánek v klidném háji, který po úplném vylepšení poskytuje bonusy k útoku a obraně města spolu se speciálním bonusem k útoku v Cechovních expedicích!

Úplný seznam cen, které jsou v rámci události k dispozici, najdete na naší stránce s cenami ZDE.

Pokud máte nějaké připomínky, dotazy nebo obavy, dejte nám prosím vědět! Velmi se těšíme na vaši zpětnou vazbu na našem oficiálním serveru Discord!
 
Jste připraveni zapsat se do historie? Bitva začíná - ať zvítězí ten nejchytřejší velitel!
 
S pozdravem,
Váš tým Forge of Empires


Výběr jazyka