Gilde-Expeditie

Gilde-Expeditie

Terug

Wat is de Gilde-Expeditie en hoe speel ik dit?

Gilde-Expeditie is een platform onafhankelijke samenwerkingsfunctie waarbij jij en je gildegenoten je een weg banen door een aantal locaties om persoonlijke beloningen en gildemacht te verwerven.

Expedities beginnen automatisch elke dinsdag en duren 6 dagen. Elke speler die lid is van een gilde en de ijzertijd heeft bereikt op het moment dat een expeditie begint, kan bijdragen aan het succes van zijn gilde door deel te nemen aan de lopende expeditie. 

Er zijn twee toegangspunten tot de Gilde-Expeditie kaart:

Gilde-Expeditie knop (Menu)
Gebouw buiten de stad (Schip)
De kaart in de eerste 3 niveaus heeft, zoals je kunt zien, een jungle-thema en wordt begeleid met soortgelijke muziek. Elke speler in de gilde heeft zijn eigen individuele kaart om te voltooien, maar jullie delen allemaal dezelfde doelbalk bovenaan het scherm (of onderaan, als je via onze mobiele app speelt).


De doelbalk telt de expeditie punten die je gilde heeft verzameld, en wanneer je een nieuw doel bereikt, wint je gilde gildemacht. De gildemacht wordt elke dag uitbetaald, wanneer de dagelijkse herberekening plaatsvindt. Je kunt op de balk klikken om meer details te zien.

Expeditie punten komen van het belangrijkste item dat je op de kaart ziet: de verschillende locaties (ontmoetingen genoemd). Deze kunnen worden opgelost door te vechten of via een onderhandelingsspel. Elke keer dat je een ontmoeting oplost, kun je ook een persoonlijke beloning uit de kist halen en doorgaan naar de volgende ontmoeting.

Naarmate je verder komt, zal de mist van de kaart ook worden opgeheven, waardoor extra ontmoetingen en kisten worden onthuld. Houd er rekening mee dat de 'grotere' ontmoetingen altijd uitdagender zullen zijn dan de 'kleinere'. Als je verdwaald bent op de kaart, wijst de gouden pijl naar je huidige plek!

De huidige ontmoetingslocatie wordt aangegeven met een gele pijl. Als je erop klikt, heb je de keuze om de lokale bewoners aan te vallen of vreedzaam een deal met hen te sluiten. De leeftijd van de eenheden en de algehele moeilijkheidsgraad van de ontmoetingen hangt af van je eigen voortgang in de technische boom. Sommige ontmoetingen zullen moeilijker op te lossen zijn dan andere (vooral die vertegenwoordigd door grotere ontmoetingslocaties) en ze kunnen gevechten met twee golven bevatten.

Pogingen
Elk gevecht of onderhandeling kost één poging, ongeacht of het een overwinning, verlies of terugtrekking is. Pogingen regenereren met de snelheid van één poging per uur. Pogingen kunnen ook worden gewonnen als beloningen of worden gekocht voor medailles of diamanten.


Gevechten (Niveaus 1-4)
Zoals we al zeiden, kun je ontmoetingen op twee manieren oplossen: vechten of onderhandelen. Vechten zou je al bekend moeten zijn, omdat het hetzelfde is als overal in het spel (de Continentkaart, PvP en GvG).

De tijdperk van de eenheden en de algehele moeilijkheidsgraad van de ontmoetingen hangen af van je eigen voortgang in de onderzoeks boom wanneer de expeditie begint. Je kunt ook gevechten met twee golven aangaan, evenals eenheden met versterkte aanval/verdediging, afhankelijk van je eigen tijdperk.

Onderhandelen (Niveau 1-4)
Wanneer je voor het eerst op de knop Onderhandelen drukt, zie je dat je wordt benaderd door vijf lokale bewoners. Ze zullen elk een specifieke hulpbron van je willen, maar ze zullen je niet vertellen welke! Je kan goederen selecteren en aan hen aanbieden:

Zodra je de middelen hebt geselecteerd, kun je op de knop 'Onderhandelen' klikken (op dit punt wordt 1 poging ingetrokken uit je pogingsbalk). Houd er rekening mee dat u deze middelen ook uit uw persoonlijke voorraad aan de lokale bevolking zult weggeven. De lokale bevolking zal je dan feedback geven over je gok, die er als volgt uit zal zien:

  • Correct - Je bod is geaccepteerd! Het is echter mogelijk dat andere inwoners deze hulpbron ook willen hebben (hoewel niet noodzakelijkerwijs).
  • Verkeerde persoon - Je bod is afgewezen. Maar minstens één andere inwoner zoekt naar deze bron!
  • Onjuist - Je aanbod is afgewezen en geen enkele inwoner heeft deze grondstof nodig (deze wordt ook grijs weergegeven in het venster voor het selecteren van grondstoffen tijdens je volgende beurt).
Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat het onderhandelingsvenster 'beurten' heeft - dit komt omdat de lokale bevolking wil dat je ze in 3 beurten de juiste grondstoffen geeft. Elke keer dat je 5 grondstoffen selecteert en op 'Onderhandelen' klikt, besteed je een beurt aan:
Gevechten (Niveau 5)

Gilde-expedities level 5 heeft dezelfde opzet als de vorige levels, maar met een twist! Net als in de vorige levels zijn er 16 ontmoetingen om te veroveren, maar in dit level gebruikt je leger de stadverdedigingsbonus in plaats van de aanvalsbonus van het leger. 
 
Onderhandelen (Niveau 5)
Je kunt natuurlijk onderhandelen zoals in de vorige Expeditie levels, maar als je de gevechtsoptie kiest - pas op! Dit zal de defensieve legerbonussen van je stad gebruiken in plaats van je aanvallende legerbonussen.
.

Versterkingen
Als je dit hebt verwaarloosd, geen paniek - ook daar hebben we aan gedacht! We hebben een mechanisme geïntroduceerd waarmee je Versterkingen kunt bouwen om je te helpen. Je kunt bouwen op alle ontmoetingen, of alleen op de ontmoetingen waar je moeite mee hebt. Dit werkt op dezelfde manier als de Gildestrijdperk bouwmechanismen, maar deze gebouwen gebruiken je persoonlijke goederen en kunnen alleen door jou worden gebruikt.
Selecteer taal