Imperieexpeditionen

Imperieexpeditionen

Tillbaka

Vad är Imperieexpedtitioner och hur spelar man det?

Imperieexpeditioner är en sammanflätad funktion där du och dina imperievänner tar dig fram genom ett antal platser för att skaffa personliga belöningar och imperiemakt.

Expeditionerna börjar automatiskt varje tisdag och pågår i 6 dagar. Varje spelare som är medlem i ett imperium och har nått Järnåldern (vid den tidpunkt då en expedition börjar), kan bidra till framgången för deras imperium genom att delta i den pågående expeditionen.

Det finns två sätt att komma till Imperieexpeditionens karta:

Imperieexpedition i menyn
Skeppet strax utanför staden

Kartan i de första 3 nivåerna har som du kan se en djungeltema-inställning och ackompanjeras av liknande musik. Varje spelare i imperiet kommer att ha sin egen individuella karta att fylla i, men ni delar alla samma mätare längst upp på skärmen (eller längst ner, om du spelar via vår mobilapp).


Mätaren visar och räknar alla Expeditionspoäng som ditt imperium har samlat in, och när du når ett nytt mål kommer ditt imperium att vinna imperiemakt. Makten till ditt imperium delas ut varje dag, när den dagliga omräkningen äger rum. Du kan klicka på fältet för att se mer information.

Expeditionspoäng kommer från platser som finns på kartan - de olika platserna (kallas steg eller sammandrabbning). Dessa kan lösas antingen genom att slåss eller via en förhandling med varor. När du löser ett steg kommer du också att kunna samla in en personlig belöning från kistan efter, och gå vidare till nästa möte.

När du går vidare kommer dimman från kartan också att skingras, vilket avslöjar ytterligare steg och kistor. Tänk på att de 4 stora stegen alltid kommer att vara mer utmanande än de "mindre". Om du har gått vilse på kartan kommer den gyllene pilen att peka på din nuvarande plats!


Din aktuella plats indikeras med en gul pil. När du klickar på den kan du välja att attackera de lokala invånarna eller fredligt förhandla fram ett avtal med dem. Enheternas tidsålder och den övergripande svårighetsgraden för respektive steg beror på din egen framgång i forskningsträdet. Vissa steg kommer att vara svårare att lösa än andra (särskilt de stora) och de kan innehålla tvåvågsstrider.


Försök
Varje strid eller förhandling kostar ett försök, oavsett om det är en vinst, förlust eller reträtt. Försöken fylls på igen, med en timme emellan. Försök kan också vinnas som belöningar eller köpas för medaljer eller diamanter.Strider (nivå 1-4)
Som vi nämnde kan du lösa varje steg med antingen strid eller förhandling. Strider är du säkert redan bekant med eftersom det är samma som överallt annars i spelet (kontinentkartan, PvP och GvG).

Enheternas tidsålder och den övergripande svårighetsgraden på stegen beror på hur långt du kommit i forskningsträdet när expeditionen börjar. Du kan också stöta på tvåvågsstrider, såväl som enheter med förstärkt attack/försvar beroende på din egen tidsålder.

Förhandling (nivå 1-4)
När du trycker på förhandla-knappen för första gången kommer se fem ur lokalbefolkningen. De kommer var och en att vilja ha en specifik resurs från dig, men de kommer inte att berätta vilken! Du kommer att kunna välja och erbjuda resurser till dem:

När du har valt resurserna ska du trycka på knappen "Förhandla" (1st försök kommer då dras av på din mätare). Tänk på att du också kommer att ge bort dessa resurser till lokalbefolkningen från ditt eget lager med varor. Lokalbefolkningen kommer sedan att ge dig feedback på din gissning, som kommer att se ut så här:

  • Korrekt - ditt erbjudande accepterades! Men, de andra kanske också vill ha samma resurs (men inte nödvändigtvis).
  • Fel person - din erbjudande nekades. Men minst en annan person söker denna resurs!
  • Fel - ditt erbjudande nekades och ingen av de andra behöver den. (den kommer från nu inte att kunna väljas i kommande försök).
Du har antagligen märkt att förhandlingsfönstret har "omgångar" - lokalbefolkningen vill att du ska ge dem rätt resurser inom max 3 omgångar. Varje gång du väljer 5 resurser och trycker på "Förhandla" kommer du att spendera en omgång.

Strider (nivå 5)

Imperieexpedition nivå 5 följer ett liknande format som tidigare nivåer, men med en twist! På samma sätt som tidigare nivåer kommer det att finnas 16 steg för dig att erövra, men på den här nivån kommer din armé att använda stadens försvarsboost istället för den attackerande arméboosten.
 
Förhandla (nivå  5)
Du kan naturligtvis förhandla, precis som på övriga nivåer, men om du väljer stridsalternativet - se upp! Detta kommer att använda din stads defensiva armébonusar istället för dina attackerande armébonusar.

Fästningar
Om du har struntat i detta, ska du inte få panik - vi hjälper dig! Vi har introducerat en mekanik som låter dig bygga fästningar för att hjälpa dig. Du kan bygga på alla steg, eller bara rikta in dig på de du har svårt att klara. Detta fungerar på samma sätt som Imperieslagfältets byggmekanik, men dessa byggnader kommer att använda dina personliga varor och kommer bara att kunna användas av dig.


Välj språk