Event annonseringar

Tillbaka

Historiska eventet 2024

en värld där historiens mest kända gestalter stöter samman i en tidlös kamp om strategi, list och makt. I vårt nya History Event kommer du att använda kraften hos legendariska personligheter som väckts till liv i fängslande kort. Använd ditt förstånd och din strategi för att besegra fienden och göra anspråk på ett helt nytt parti priser!

På LIVE-servrarna startar eventet den 6 maj och pågår till den 27 maj!

Handlingen

Questgiveren

Har du någonsin undrat vem som skulle vinna i en kamp mellan Vincent Van Gough och Napoleon Bonaparte? Undrar inte mer! Nu kan du ta reda på det i vårt nya evenemang — en strategisk kortkampupplevelse mellan ikoniska figurer från historien! Albert Einstein kommer att vara din guide när du samlar in och distribuerar kort som representerar historiska hjältar, som var och en tillhör en av tre fraktioner som interagerar på ett dynamiskt "Rock-Paper-Scissors"-sätt, eller en sista fjärde "neutral" fraktion. Med varje kortspel kommer du att fatta avgörande beslut som kan vända kriget. Delta i dueller för att överlista dina fiender och ta seger!

Mekaniken

För en detaljerad uppdelning av hur man spelar History-eventet, kolla in vår dedikerade mekaniksida HÄR . Läs annars vidare för kortversionen!

Målet är enkelt: besegra alla fiendekort i en kortlek innan din motståndare utarmar din hälsa! Utförandet kräver dock strategi och finess. Varje strid är en serie av 7 fiendemöten, följt av en Boss. Du kommer att bli rejält belönad för att besegra dina fiender, och belöningar kommer att bero på svårighetsgraden på leken som du väljer innan du går in i striden. Att besegra stridens Boss avslutar det och ger dig poolens bästa belöningar. Kampen kommer dock också att sluta om du förlorar all din hälsa eller får slut på kort i din kortlek.

Du kommer att få framstegspoäng för Grand Prize för att besegra fiender, samt olika belöningar och en chans att vinna en daglig special.

När du har slutfört handledningen och gått in i din egen strid kommer du att ställas inför detta stridsfönster:

Och följande element kommer att introduceras för dig när du spelar:

Slåss Klicka på knappen "Kämpa" för att starta strid. Kontrollera kortstatistiken för att se hur mycket skada du kan ge din motståndare och hur mycket de kan göra dig! Att bedöma din hälsa klokt är avgörande. Du kan rita om eller köpa hälsopoäng för att öka din chans att lyckas.
Rita om Om ditt kort är svagt mot din motståndare kan du välja att dra om. Du kommer att presenteras med tre slumpmässiga alternativ från din kortlek att välja mellan — klicka på pilarna för att se dina val. Se till att klicka på Välj när du har bestämt dig för ett kort. Om du klickar på "Redraw" blandas dina alternativ om och erbjuder dig nya kort att dra om! Du kan rita om flera gånger, men varje gång kostar det mer evenemangsvaluta.

Obs: Om du har förmågaskort i din kortlek kommer ett av de tre alternativen att vara ett förmågaskort, där de andra två väljs slumpmässigt.

Health Bar Låg på hälsan? Fyll på med hälsa med Battle Coins. Men se upp, det finns en övre hälsogräns som dikteras av svårighetsgraden på kortleken du väljer!
Belöningar Varje besegrad fiende erbjuder potentialen för en belöning, tryck eller håll muspekaren över bröstikonen för att se möjliga priser. Varje strid leder dig också mot det stora priset.
Förmågaskort Dessa bonuskort ger unika och kraftfulla boosts. Vissa fiender i fängelsehålan kommer att ha en kortikon nedan i stället för den vanliga kistan — att besegra dessa fiender belönar dig med Ability Card-skyltfönstret. Ett kort är gratis, men du kan köpa upp till två till med Event Currency. Fienden kan inte attackera när du använder förmågaskort.

Fortfarande fast? Besök gärna vår tips och tricks-artikel HÄR .

Ligor

Event League erbjuder en idealisk plattform för att jämföra dina framsteg med andra spelare i ditt rike. När du navigerar vidare in i evenemanget förbättras din rankning, vilket öppnar möjligheter för överlägsna bonusbelöningar vid evenemangets slut. Var dock vaksam, eftersom andra spelares utveckling genom ligorna höjer tävlingströskeln!

I History Event kan du öka din ligaprestation på mer än ett sätt. Förutom att aktivt slåss kan du förbättra din poäng genom att:

Använder ett helt nytt speciellt Grand League Ability Card som kan ge dig fler League-poäng. Läs mer i avsnittet Kort i vår artikel om evenemangsmekanik.
Välj bort för en högre svårighetsgrad. Det kommer inte bara att ge dig bättre belöningar, utan den svårighetsnivå du väljer kommer att tillämpa en multiplikator på dina League-poäng: 2x för lätt, 3x för medium och en betydande 5x för hårt.

Belöningarna

Huvudpriset för detta evenemang är den vackra Ascendent Grove Sanctuary, som när den är helt uppgraderad ger bonusar till attack och stadsförsvar, tillsammans med en speciell Guild Expedition attackbonus!

För en fullständig lista över tillgängliga priser i evenemanget, kolla in vår prissida HÄR .

Om du har några kommentarer, frågor eller funderingar, vänligen meddela oss! Vi ser mycket fram emot din feedback på vår officiella Discord-server!

Är du redo att etsa in ditt namn i historiens annaler? Striden börjar nu – må den smartaste befälhavaren vinna!

Vänliga hälsningar,
Ditt Forge of Empires-team