Gameplay

Gameplay

Naspäť

Hlásenia

Hlásenia

Hlásenia sú vytvorené priamo pre tvoj účet po nejakej udalosti, ako napríklad po útoku na dedinu. Takisto môžeš dostávať hlásenie o úspešnom obchode, podpore, pozvánke do kmeňa a pri ďalších príležitostiach. Pre zobrazenie hlásení klikni na možnosť "Hlásenia" v hlavnom menu.

Typy hlásení

Hlásenia sú automaticky zoraďované do jednej z nasledujúcich kategórií:

Bojové hlásenia:

  • Útoky
  • Obrana
  • Špehovacie hlásenia
  • Podpora

Ostatné hlásenia

  • Obchod
  • Úspechy
  • Kmeňové oznámenia

Môžeš si pozrieť všetky hlásenia alebo pomocou filtra v menu na ľavej strane obrazovky si dať zobraziť podľa ich kategórie. Jednuducho klikni na tlačidlo šípky pod záložkami.

Taktiež môžeš použiť možnosť vyhľadávania pre nájdenie určitých hlásení, po kliknutí na tlačidlo hľadania pod záložkami.

Niekedy sa môže stať, že nebudeš potrebovať určité hlásenia alebo ich dostaneš až príliš veľa. V takom prípade si môžeš nastaviť filter. Túto možnosť nájdeš v záložke "Nastavenia". Keď si filter aktivuješ, nebudeš viac dostávať tie oznámenia, ktoré si si dal filtrovať, až dokým filter neodstrániš.

Hlásenia sa po určitej dobe automaticky zmažú. Ak si ich chceš ponechať natrvalo, môžeš si ich označiť ako obľúbené (napr. pomocou ikonky žltej hviezdičky).


Tip:
Keď získaš úspešné (zelené) špehovacie hlásenie, toto bude automaticky zdieľané so všetkými členmi kmeňa.

Zdieľané hlásenia sú prístupné z obrazovky informácií o dedine. Ak iný hráč neskôr úspešne vyšpehuje tú istú dedinu, toto nové hlásenie nahradí to staré.

Ikony hlásení


Ikona
Popis
V boji nedošlo k žiadnym stratáomalebo:
Špehovací pokus bol úspešný (ako útočník)
alebo:
Špehovací útok bol úspešne odvrátený (ako obranca)

Vyhral si boj, ale tvoje jednotky utrpeli stratyalebo: Tvoji špehovia niečo našli, ale boli odhalení a niektorí z nich zahynuli (ako útočník)
alebo: Bol odhalený pokus o špehovanie a bolo spustené protiopatrenie (ako obranca)

Prehral si bojalebo: Tvoji špehovia zahynuli a nezískali žiadne informácie (ako útočník)
alebo: Niekto ťa vyšpehoval a neboli spustené žiadne protiopatrenia (ako obranca)

Tvoje jednotky nepriniesli domov toľko surovín, ako mohli celkovo vyrabovať, pretože v danej napadnutej dedine nebol dostatok surovín.
Tvoje jednotky vyrabovali toľko surovín, koľko len mohli, ale ešte dačo v dedine ostalo.

Akcie v hláseniach



V spodnej ľavej časti obrazovky s hláseniami je menu, v ktorom môžeš vykonať akcie pre viacero hlásení. Môžeš tu označiť hlásenia za obľúbené a opačne, môžeš označiť neprečítané hlásenia ako prečítané a opačne, môžeš tu zmazať obľúbené a normálne hlásenia. Môžeš taktiež zmazať úplne všetky hlásenia naraz, či už sú označené tak alebo onak. Buď však pritom opatrný, pretože akcia zmazania sa nedá vrátiť naspäť a všetky zmazané hlásenia sú navždy stratené!

Posledné hlásenie


V informačnom okne tvojej dediny môžeš vidieť, kedy si naposledy zaútočil na dedinu. Ikonky hlásenia poskytujú užitočné informácie, ak bol posledný útok úspešný alebo ak boli vydrancované nejaké suroviny. Môžeš vidieť iba vlastné hlásenia, od ostatných hráčov to možné nie je. Táto funkcia nemá vplyv na špionážne hlásenie; stále sú zdieľané so všetkými tvojimi spolukmeňovníkmi.

Filtre a nastavenia



Z filtrov si môžete vybrať, aký typ prehľadov chcete vidieť. Filtre môžete kombinovať, aby ste uľahčili navigáciu. Napríklad výberom Útok + Obete + úlovok uvidíte všetky útočné správy s obeťami na vašej strane a iba tými, ktoré sa vašim jednotkám podarilo ukoristiť zdroje.


V nastaveniach si môžete vybrať, ktorý typ prehľadov nechcete dostávať. Upozorňujeme, že každá možnosť, ktorú začiarknete, znamená, že nebudete dostávať prehľady pre túto kategóriu. Takže v prípade, že si všimnete, že nedostávate konkrétny typ hlásení (napríklad útoky bez obetí na vašich jednotkách), skontrolujte nastavenia a uistite sa, že ste nezaškrtli možnosť „Útoky odoslané od vás bez obetí na tvojej strane".
Navyše nie je možné obnoviť hlásenia, ktoré ste nedostali počas doby, ktorú ste si vybrali, aby ste ich nedostali, ani hlásenia, ktoré boli omylom vymazané.


Výber jazyka