Události

Události

Zpět

Slučovací událost: jak fungují?

Slučovací událost dostala svůj název díky principu slučování předmětů stejného typu. Cílem je slučovat stejné předměty a tím je povyšovat na jejich vyšší úrovně.
V Elvenaru máme dvě hlavní slučovací události: trpasličí událost (Brána do minulosti) a kuchyňskou událost (Hostina mámy Juul).

V trpasličí události jste slučovali tři různé předměty – figurky, nástroje a kostky – tak, abyste splnili podmínky úkolů od trpasličího obchodníka.

Během kuchyňské události slučujete tři různé typy pochutin – teplou čokoládu, limetkový dezert, pečeně – tak, aby máma Juul uspokojila chutě svých zákazníků.

Při slučovacích událostech si vyberete jeden ze tří požadavků, ale také se můžete rozhodnout požadavek odstranit malým červeným tlačítkem v pravém horním rohu. Ale pozor! Po odstranění požadavku si na nový počkáte 30 minut! Samozřejmě je možné čekací dobu zkrátit použitím diamantů.
Události probíhají podle tří základních pravidel:
  • První: slučovat můžete pouze předměty stejného typu a stejné úrovně (nikdy nesmícháte pečínku první úrovně s čokoládou první úrovně nebo figurku druhé úrovně s kostkou na úrovni pět. Slučovat můžete například dvě limetky druhé úrovně nebo nástroje úrovně třetí).
  • Druhé: slučování je nevratné. Pokud se vám výsledná sloučenina nehodí, můžete ji obětovat a nebo si ji nechat bokem pro případné budoucí využití.
  • Třetí: po sloučení dvou předmětů získáte předmět vyšší úrovně. Nikdy se nestane, že by výsledná sloučenina měla nižší nebo stejnou úroveň, jako vstupní suroviny. 
Výběr jazyka