Tekniset ongelmat

Takaisin

Peli ei lataudu tai on hyvin hidas (lagaa). Mitä voin tehdä?

Peli vaatii vakaan internet-yhteyden. Sitä kehitetään uusimpien järjestelmien, selainversioiden, ja näytönohjaimen ajureiden mukaisesti. Peli vaatii myös laitteistokiihdytyksen käyttöä. Vaikka se on yleensä automaattisesti käytössä, se ei välttämättä pidä aina paikkaansa. Joku toinen käyttäjä tai selaimen päivitys voi laittaa sen pois päältä.

Google Chrome versio 86
Olemme huomanneet, että pelaajat jotka ovat päivittäneet Google Chrome -selaimen versioon 86, tai jotka käyttävät mitä tahansa Chromium-pohjaista selainta (kuten Edge, Opera, jne) voivat törmätä erilailsiin ongelmiin pelissä. Yleensä ongelmat liittyvät hitaaseen tai toimimattomaan latautumiseen. Tämä johtuu monesti selaimen laitteistokiihdytyksen poistosta. Voit ottaa sen takaisin käyttöön manuaalisesti.

Käynnistääksesi laitteistokiihdytyksen uudelleen avaa Chromen asetukset. Sieltä valitse "asetukset". Vaihtoehtoisesti voit syöttää "chrome://settings" suoraan selaimesi hakukenttään.

Asetuksissa voit joko hakea laitteistokiihdytystä hakupalkin avulla, tai valita sivupalkista "lisäasetukset" ja sitten "järjestelmä".

Siellä pitäisi nyt näkyä "käytä laitteistokiihdytystä kun mahdollista". Varmista, että painike on oikealla puolella, eli käytössä. Google Chrome pyytää sinua käynnistymään uudelleen, jotta muutokset voivat astua voimaan. Tee näin.

Muiden selaimien asetukset voivat näyttää vähän erilaisilta, mutta asetuksissa lukee jossakin melkein aina "laitteistokiihdytys". Jos et tiedä miten tarkistat kyseisen asetuksen omalla selaimellasi, tutustu valmistajan sivuihin, tai selaimen apusivuihin.

Kun olet käynnistänyt Google Chromen uudelleen, sinun pitäisi päästä takaisin peliin. Jos se ei vieläkään toimi, niin se voi johtua muusta yhteensopivuusongelmasta, kuten esimerkiksi vanhoista näytönohjaimen ajureista. Etenkin Google Chromen versiossa 86 on ongelmia AMD -näytönohjainten versioiden 8.17.10* ja vanhempien versioiden kanssa. Mutta on myös mahdollista, että muutkin vanhat ajurit aiheuttavat ongelmia. Suosittelemme, että lataat aina uusimmat ajurit omaa näytönohjaintasi varten. Suosituimmat ovat AMD; Nvidia, ja Intel.

Lisätietoa Google Chrome 86:en ja AMD:n yhteensopivuusongelmista löytyy foorumiltamme.

Voit myös kokeilla peliä toisella selaimella (esim. Mozilla Firefoxilla, joka ei ole chromium-pohjainen selain), tai voit otta yhteyttä tukeen klikkaamalla tämän artikkelin alapuolella sijatsevaa "ota yhteyttä" painiketta. Autamme mielellämme!