Diamanter og pakker

Diamanter og pakker

Tilbake

Apple iOS - Jeg bestillte et produkt uten å få det hva kan jeg gjøre nå ?

Vi er lei oss for at du opplever å ha problemer med kjøpet ditt. Uheldigvis så kan det i sjeldne tilfelle skje at du ikke mottar det du har kjøpt når du kjøper via mobil eller en mobil enhet. Dette kan komme av enten en mistet eller ustabil internettforbindelse til enheten din under innkjøpsprosessen. Men du trenger ikke vær bekymret, vi vil hjelpe deg så du mottar det du har kjøpt.

Om du har kjøpt Diamanter, en pakke eller noen annen inn-App artikkel i Forge of Empires, men ikke motatt noenting, så er det noen steg du kan gjøre selv:
1. Enkelt og greit åpne inn-App butikken igjen; da kan det hende produktet dukker opp
2. Om dette ikke løste problemet; Lukk Appen, og restarte den igjen.

For å lukke Forge of Empires ordentlig på iOS 7 eller nyere, så gjør følgende:
  • Trykk "hjem" knappen to ganger. Du vil da se noen små ikoner på dine nylig brukte Apper.
  • Sveip til høyre for å finne Appen du vil lukke.
  • Sveip opp med ikonet på Appen du vil lukke.

Om det ikke hjalp å restarte Forge of Empires, vennligst kontakt vårt kundeservice team. Det kan du gjøre ved å gå på spillsettinger. Trykk på support knappen der, eller enkelt og greit klikk på knappen under denne artikkelen. Når du oppretter en "ticket", vennligst legg ved et "Screenshot" av kvitteringen som du fikk fra Itunes. Innkjøpsnotaen vil se ut omtrent som denne:


Lær hvordan du finner innkjøpshistorikken i Itunes here.

Note: Hvis transaksjonen enda står som "pending", kan vi desverre ikke hjelpe deg ennå, og må vente til Apple har prosessert innkjøpet hos dem.

Hver eneste transaksjon i Forge of Empires går via Itunes. Derfor må du kontakte Itunes direkte om du fortsatt har problemer slik som nektet betaling, eller ugyldig konto, når du prøver å gjøre et kjøp i Appen.

For mer informasjon, følg linken here.