Technikai kérdések és kompatibilitás

Technikai kérdések és kompatibilitás

Vissza

Miért nem kapok többé push értesítéseket a mobil eszközömön?

Vannak bizonyos felállások, amelyek esetén a push értesítések nem működnek, ezek nagy részét sajnos nem tudjuk közvetlenül befolyásolni.

Mivel a hiány oka készülékenként, operációs rendszerenként és játékos szokásonként nagyon eltérő lehet, összeszedtünk néhány trükköt és tippet, hogy lehet ismét elérhetővé tenni a push értesítéseket:

 • Ellenőrizzed, hogy az alkalmazásban engedélyezettek-e a push értesítések (Beállítások → Push értesítések)
  Az alkalmazás csak akkor tud értesítéseket megjeleníteni, ha a készülék beállításainál erre lehetőséget adtál. Kérjük figyelmesen válaszd ki az összes esetet, amire nézve értesítést kérsz.
 • Ellenőrizzed az értesítések beállításait a telefonodon. Általában az alkalmazás vagy az értesítés beállítások között vannak a készülékeden.
  Ha az értesítések le vannak tiltva vagy korlátozva vannak, akkor hiába állítod be az alkalmazásban, hogy küldjön neked értesítést, a készüléked nem fogja fogadni azt.
 • Válaszd ki a kedvenc világodat és gondoskodj a rendszeres belépésről abba a fiókba és világba, ahonnan az értesítéseket kapni szeretnéd.
  Az értesítések küldéséhez szükséges, hogy rendszeres időközönként jelzés (heartbeat) érkezzen a játéktól. Ha adott időn belül nem lépsz be, van rá esély, hogy nem fognak az értesítések átmenni. Míg az értesítések esetén van rá mód, hogy több világról is kimenjenek, de minél több idő telik el a két világ közötti belépésnél és minél több világ van, annál megbízhatatlanabbak. Azt javasoljuk, hogy válassz ki egy fő világot, amelyről értesítést akarsz és legalább 24 óránként egyszer lépj be, hogy biztosítsd az értesítések megbízhatóságát.
 • Ellenőrizzed a készüléked energia gazdálkodás/értesítés lehetőségeit, hogy megtudd, lehet-e a háttérbe futó programok tekintetében kivételeket, kiigazításokat tenni.
   A legújabb operációs rendszerek kiterjed energia takarékossági megoldási lehetőségeket nyújtanak. Sajnos ezek szeretik bezárni vagy korlátozni a háttérben futó programok számát, hiszen ez nagyban növeli az aku teljesítményt. A Grepolis alkalmazásnak háttér program engedélyre és értesítés engedélyre is szüksége van annak érdekében, hogy időben és megbízhatóan tudja megjeleníteni a push értesítéseket. Mivel az értesítés és energia takarékossági beállítások gyártóként és készülékenként erősen eltérnek, kérjük, hogy az adott készülék hivatalos dokumentumai szerint módosítsd a beállításokat, hogy biztosítsd, át tudnak menni az értesítések.
 • Figyelj rá, hogy a készülék kapcsolatba legyen a Google Play vagy Game Center szolgáltatásokkal. Az Android készüléken arra is figyelni kell, hogy a Google Play szolgáltatások a legfrissebb állapotban vannak.
  Aktív kapcsolatban kell állnod a fenti szolgáltatásokkal annak érdekében, hogy értesítéseket tudj kapni.
 • Ha a fentiek közül egyik sem működik, akkor nem marad más hátra, mint az alkalmazás letörlése és újratelepítése, illetve a gyorsítótár ürítése. Arra is figyelni kell, hogy a készülékek operációs rendszere is mindig a legfrissebb verziójú legyen.
Nyelv kiválasztása